5 destinaţii de vacanţă pentru o toamnă unică!

Nu ai reuşit să pleci în vacanţă vara aceasta, dar dorul de odihn

separator
ă şi relaxare la maxim este tot mai mare? Atunci a venit timpul să îţi pregăteşti valiza să-ţi alegi destinaţia unde vrei să mergi.  Şi cum oraşele sunt goale în această perioadă, există unele locuri care se dezvăluie în toată splendoarea lor. Fie că optezi pentru o călătorie la malul mări sau în locuri cu încărcături istorice impresionante, fie că evadezi doar pe câteva zile într-un loc magic, cert este  că aceste destinaţii ies din tiparele vacanţelor clasice.  De aceea, unele dintre ele nu sunt pentru orice buzunar, însă promit să aducă o toamnă de neuitat.

Îţi propunem 5 destinaţii pentru vacanţa ta.

MÜNCHEN / GERMANIA

Iarna este frumoasă oriunde te-ai afla, dar cu siguranţă nu vrei să-ţi petreci concediu sau vacanţa în locuri obişnuite. Aşa că destinaţiile europene sunt şi în acest sezon opţiunea ta numărul unu. Prima destinaţie care îţi face cu ochiul este oraşul german München, care îţi poate deschide mica vacanţă cu Oktoberfest,  festivalul tradiţional al berii, celebru în întreaga lume. Temperaturile sunt destul de generoase pentru a te bucura din plin de tradiţiile germane şi a savura din plin băutura în aer liber. Festivalul durează de la mijlocul lunii septembrie până în octombrie, aşa că ai timp să ajungi acolo.

An de an, peste  cinci milioane de persoane, participă la acest eveniment, iar în total se consuma aproximativ şapte milioane de litri de bere la fiecare ediţie. Dacă te tentează această idee şi vrei neapărat să nu ratezi mica vacanţă pe tărâmul german, atunci trebuie să scoţi din buzunare începând de la 500 de euro.

IORDANIA

Chiar dacă vara temperaturile medii ajung până la 36 de grade Celsius, anotimpurile perfecte pentru o vizită în Iordania, sunt toamna şi primăvara. O dată ajuşi pe tărâmul Mării Roşii, vei rămâne impresionată de paleta de culori combinată din roşul mării, cu albul Ammanului şi auriul deşertului. Şarmul de neuitat al Iordaniei este generat nu doar de comorile unice şi peisajul magic, dar şi de obiectele culturale inedite şi ospitalitatea de invidiat a locuitorilor.

Pe lângă aceasta poţi vizita şi un şir de locuri sfinte precum, Muntele Nebo, Mukawir sau Anjara. După lungile plimbări şi “delectarea” cu cele mai frumoase locuri ale Iordaniei, te poţi alinta şi relaxa la cele mai întrebate spa-uri din staţiunea balneară din Aqaba, la Marea Roşie, sau la cele de la Marea Moartă. Pentru o călătorie de vis în Iordania de aproape o săptămână, trebuie să scoţi din buzunare de la 1.100 de euro, cu zborul şi taxele incluse.

IRAN

Numai citind acest nume, gândurile îţi zboară la tot ce vrei, numai nu la destinaţia perfectă pentru vacanţa ta. Dar uite că Iranul totuşi ascunde o istorie impresionantă, iar cei care au curiozitatea să o descopere, pot merge fără ezitare. Toamna este sezonul cel mai potrivit, pentru a călători în Iran, din cauza temperaturilor blânde ce îţi dau şansa să te bucuri din plin de această vacanţă.

O călătorie în această ţară este o întoarcere în timp, într-unul dintre cele mai mari imperii ale lumii, cel persan. O data ajunsă acolo nu trebuie să ocoleşti locurile precum Persepolis, Teheran, dar şi Ispahan, Shiraz, capitala regiunii Fars, care a dat şi numele limbii vorbite în Iran (farsi). Pentru o călătorie de două săptămâni, trebuie să achiţi în jur de 1.700 de euro. Această sumă înclude transportul, cazarea, taxa de viză şi deplasările interne.

INDIA ȘI NEPAL

Aici toamna este anotimpul cel mai indicat pentru o vacanţă de vis, îndeosebi în lunile ocombrie şi noiembrie. Aceste luni reprezintă sezonul de vârf pentru turism în India. Alții o mai numesc și Pământul lui Dumnezeu, pentru că natura acestei țări oferă o priveliște impresionantă prin complexul bogat de plantații de cafea sau ceai și păduri pline de diferite specii de plante și copaci.

De la râul sacru Gange, la impunătorul Taj Mahal sau la apropierea de „Acoperişul lumii”, Himalaya, o vacanţă în India şi Nepal este ceea ce ai visat dintotdeauna.  Pentru turişti aceste destinaţii reprezintă un adevărat  „cocktail cultural”. Iar preţul unei asemeni călătorii porneşte de la 2.200 de euro.

CHINA

Specialiştii spun că cel mai bun anotimp în care poţi călători în China, este toamna. În acestă perioadă a anului, nu mai e atât de cald, iar  temperaturile sunt destul de suportabile pentru lungile plimbări pe străzile Beijingului. Capitala Chinei adăposteşte importante instituţii culturale: Muzeul Istoriei Chineze, Biblioteca Naţională din Beijing, Muzeul Palatului – care deţine cea mai variată colecţie de obiecte culturale dintre toate muzeele din ţară etc. Călcând pe tărâmul chinez nu trebuie să ocoleşti nici Piaţa Tianamnem – cea mai mare piaţa centrală din lume, Templul Raiului – cel mai mare complex pentru sacrificii din lume, Orasul Interzis – cel mai mare şi cel mai bine păstrat palat imperial şi Opera din Beijing,  care are o vechime de peste 200 de ani şi mii de piese ce acoperă toată istoria Chinei.

Să nu uităm nici de cel mai dezvoltat oraş din China, Sanghai. Aici poţi vizita Concesia franceză şi fosta aşezare internaţională, Bund-ul, Cartierul ultramodern Pudong, Turnul Jin Mao – al treilea cel mai mare zgârie-nori din lume, Oraşul vechi şi Grădina Yuyuan. O vacanţă în China, care include nu numai o vizită în capitala Beijing, ci şi în Shanghai şi în Taiwan sau Tibet şi Macao, porneşte de la aproximativ 2.800 de euro de persoană pentru transportul cu avionul şi cazarea la hoteluri de 3 şi 4 stele.

Alege-ţi destinaţia care te tentează cel mai mult şi aşteptăm să ne povesteşti cum a fost vacanţa ta din această toamnă!

Text: Cristina Mihalachi

Seamănă uimitor cu Angelina Jolie, după ce a slăbit 69 kg!
Articolul anterior
Pantofii care costă 83.000 de euro și au garanție de 1.000 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante