5 destinaţii de vacanţă pentru o toamnă unică!

Nu ai reuşit să pleci în vacanţă vara aceasta, dar dorul de odihn

separator
ă şi relaxare la maxim este tot mai mare? Atunci a venit timpul să îţi pregăteşti valiza să-ţi alegi destinaţia unde vrei să mergi.  Şi cum oraşele sunt goale în această perioadă, există unele locuri care se dezvăluie în toată splendoarea lor. Fie că optezi pentru o călătorie la malul mări sau în locuri cu încărcături istorice impresionante, fie că evadezi doar pe câteva zile într-un loc magic, cert este  că aceste destinaţii ies din tiparele vacanţelor clasice.  De aceea, unele dintre ele nu sunt pentru orice buzunar, însă promit să aducă o toamnă de neuitat.

Îţi propunem 5 destinaţii pentru vacanţa ta.

MÜNCHEN / GERMANIA

Iarna este frumoasă oriunde te-ai afla, dar cu siguranţă nu vrei să-ţi petreci concediu sau vacanţa în locuri obişnuite. Aşa că destinaţiile europene sunt şi în acest sezon opţiunea ta numărul unu. Prima destinaţie care îţi face cu ochiul este oraşul german München, care îţi poate deschide mica vacanţă cu Oktoberfest,  festivalul tradiţional al berii, celebru în întreaga lume. Temperaturile sunt destul de generoase pentru a te bucura din plin de tradiţiile germane şi a savura din plin băutura în aer liber. Festivalul durează de la mijlocul lunii septembrie până în octombrie, aşa că ai timp să ajungi acolo.

An de an, peste  cinci milioane de persoane, participă la acest eveniment, iar în total se consuma aproximativ şapte milioane de litri de bere la fiecare ediţie. Dacă te tentează această idee şi vrei neapărat să nu ratezi mica vacanţă pe tărâmul german, atunci trebuie să scoţi din buzunare începând de la 500 de euro.

IORDANIA

Chiar dacă vara temperaturile medii ajung până la 36 de grade Celsius, anotimpurile perfecte pentru o vizită în Iordania, sunt toamna şi primăvara. O dată ajuşi pe tărâmul Mării Roşii, vei rămâne impresionată de paleta de culori combinată din roşul mării, cu albul Ammanului şi auriul deşertului. Şarmul de neuitat al Iordaniei este generat nu doar de comorile unice şi peisajul magic, dar şi de obiectele culturale inedite şi ospitalitatea de invidiat a locuitorilor.

Pe lângă aceasta poţi vizita şi un şir de locuri sfinte precum, Muntele Nebo, Mukawir sau Anjara. După lungile plimbări şi “delectarea” cu cele mai frumoase locuri ale Iordaniei, te poţi alinta şi relaxa la cele mai întrebate spa-uri din staţiunea balneară din Aqaba, la Marea Roşie, sau la cele de la Marea Moartă. Pentru o călătorie de vis în Iordania de aproape o săptămână, trebuie să scoţi din buzunare de la 1.100 de euro, cu zborul şi taxele incluse.

IRAN

Numai citind acest nume, gândurile îţi zboară la tot ce vrei, numai nu la destinaţia perfectă pentru vacanţa ta. Dar uite că Iranul totuşi ascunde o istorie impresionantă, iar cei care au curiozitatea să o descopere, pot merge fără ezitare. Toamna este sezonul cel mai potrivit, pentru a călători în Iran, din cauza temperaturilor blânde ce îţi dau şansa să te bucuri din plin de această vacanţă.

O călătorie în această ţară este o întoarcere în timp, într-unul dintre cele mai mari imperii ale lumii, cel persan. O data ajunsă acolo nu trebuie să ocoleşti locurile precum Persepolis, Teheran, dar şi Ispahan, Shiraz, capitala regiunii Fars, care a dat şi numele limbii vorbite în Iran (farsi). Pentru o călătorie de două săptămâni, trebuie să achiţi în jur de 1.700 de euro. Această sumă înclude transportul, cazarea, taxa de viză şi deplasările interne.

INDIA ȘI NEPAL

Aici toamna este anotimpul cel mai indicat pentru o vacanţă de vis, îndeosebi în lunile ocombrie şi noiembrie. Aceste luni reprezintă sezonul de vârf pentru turism în India. Alții o mai numesc și Pământul lui Dumnezeu, pentru că natura acestei țări oferă o priveliște impresionantă prin complexul bogat de plantații de cafea sau ceai și păduri pline de diferite specii de plante și copaci.

De la râul sacru Gange, la impunătorul Taj Mahal sau la apropierea de „Acoperişul lumii”, Himalaya, o vacanţă în India şi Nepal este ceea ce ai visat dintotdeauna.  Pentru turişti aceste destinaţii reprezintă un adevărat  „cocktail cultural”. Iar preţul unei asemeni călătorii porneşte de la 2.200 de euro.

CHINA

Specialiştii spun că cel mai bun anotimp în care poţi călători în China, este toamna. În acestă perioadă a anului, nu mai e atât de cald, iar  temperaturile sunt destul de suportabile pentru lungile plimbări pe străzile Beijingului. Capitala Chinei adăposteşte importante instituţii culturale: Muzeul Istoriei Chineze, Biblioteca Naţională din Beijing, Muzeul Palatului – care deţine cea mai variată colecţie de obiecte culturale dintre toate muzeele din ţară etc. Călcând pe tărâmul chinez nu trebuie să ocoleşti nici Piaţa Tianamnem – cea mai mare piaţa centrală din lume, Templul Raiului – cel mai mare complex pentru sacrificii din lume, Orasul Interzis – cel mai mare şi cel mai bine păstrat palat imperial şi Opera din Beijing,  care are o vechime de peste 200 de ani şi mii de piese ce acoperă toată istoria Chinei.

Să nu uităm nici de cel mai dezvoltat oraş din China, Sanghai. Aici poţi vizita Concesia franceză şi fosta aşezare internaţională, Bund-ul, Cartierul ultramodern Pudong, Turnul Jin Mao – al treilea cel mai mare zgârie-nori din lume, Oraşul vechi şi Grădina Yuyuan. O vacanţă în China, care include nu numai o vizită în capitala Beijing, ci şi în Shanghai şi în Taiwan sau Tibet şi Macao, porneşte de la aproximativ 2.800 de euro de persoană pentru transportul cu avionul şi cazarea la hoteluri de 3 şi 4 stele.

Alege-ţi destinaţia care te tentează cel mai mult şi aşteptăm să ne povesteşti cum a fost vacanţa ta din această toamnă!

Text: Cristina Mihalachi

Zbor Direct prezintă: Travel Tips cu Viorica Nagacevschi

Ofertele All Inclusive nu sunt despre ea, mai degrabă ar prefera să se piardă într-un oraș și să se regăsească la terasa umbrită a unei taverne țărănești grecești. Atunci când diminețile ei seamănă la față și nu-i promit un scenariu de carte,  își ia pixul, ochelarii și pe-aici ați văzut-o.  Așa este ea, romatica textieră Viorica Nagacevschi.

separator

 • unicamd unica.md Când simți că e  momentul să-ți încarci bateriile. Cum îți șoptește organismul?
 • Viorica N. Diminețile prea des îmi bat la geam și mă întreabă: azi încotro? Atunci când job-ul mă ține cu agenda plină, mă impart între birou și casă. Dar când mi se face o cărare de ”liber” pentru câteva zile, cu siguranță iau avionul spre…

 • unicamd unica.md Ce tip de odihnă preferi?
 • Viorica N. Nu sunt pretențioasă. Accept orice tip, doar să fie pe măsura puterilor și intereselor mele. Dacă aș face un clasament, întâietatea ar deține – Marea!  Mi se trage de la Nistru. Oare sunt oameni care nu iubesc marea? Celelalte ar fi călătorii de recunoaștere și descoperire a locurilor, oamenilor noi.

 • unicamd unica.md Ce pretenții ai de la o vacanță?
 • Viorica N. Pretenții obișnuite. 1. Un zbor cu avionul nu prea lung. 2. Un hotel sau o cazare cu geamul spre mare sau spre munte. (E prea importantă imaginea care rămâne pe retina ochiului). 3. Posibilitate de chirie a unei biciclete sau mașină. 4. Locuri cu destinații fantastice ( istorice, de natură, sau activități interesante).

 • unicamd unica.md Ce pui în valiză. Lucruri nelipsite în vacanță?
 • Viorica N.

  Costumul de baie

  Cartea de vacanță

  Agenda pentru texte sau subiecte noi pentru cărțile mele

  Ochelarii de vedere (de soare)

  Laptop-ul

 • unicamd unica.md Alegi avionul sau o călătorie cu automobilul. De ce?
 • Viorica N. La distanțe mari, cu siguranță, aleg avionul. Cele din apropiere –cu automobilul propriu. De ce? Timpul e foarte valoros. Am nevoie de el ca de aer.

 • unicamd unica.md Ești vânătoare de zboruri avia ieftine? Cum le pescuiești?
 • Viorica N. Din păcate, nu prea reușesc să caut zboruri ieftine. Regimul meu de muncă depinde de clienți. Deaceea vacanța e ad-hoc și nu-mi reușește să vânezi asemenea oferte. Dar ar fi atât de bine să am o astfel de undiță?!

 • unicamd unica.md O destinație de vară pentru femeile care își doresc mai mult decât tolăneală la soare?
 • Viorica N. În ultima perioadă, prefer insulele. E o posibilitate să  alegi să vizitezi mai multe plaje, restaurante, sau să faci o promenade pe străzile vechi ale unui oraș care poartă cele mai vechi urme ale civilizației. Sunt o sumedenie de oportunități pe insule. Ar fi și altele, dar la moment sunt captivată de insule.

Citește în continuare de ce să Nu alegi ofertele All Inclusive, existând riscul să  pierzi din farmecul unei vacanțe adevărate.

https://zbordirect.com/blog/travel-tips-viorica-nagacevschi-alege-insulele-pentru-evadare

Cele mai ieftine oferte de zbor le găsești aici https://zbordirect.com/

 

Vizitează 11 orașe europene cu doar 495 de euro

A sosit toamna, iar gândurile îți sunt tot la vacanță. Atunci, nu ezita să îţi pregăteşti valiza și să pleci într-un turneu de vis în inima Europei, alături de cei dragi.

separator

Profită acum, de oferta unică de la TRAVEL PLANET – un sejur cu autobuzul la un super preț. Timp de 9 zile vei avea ocazia să explorezi destinațiile de top ale culturii internaționale precum: Balaton (Heviz) – Ljubljana – Veneția – Florența – Pisa – Monaco – Monte Carlo – Nisa – Milano – oz. Garda (Sirmione) și Verona.
Astfel, în perioada 06.10.2018 – 14.10.2018, te așteaptă un program nemaipomenit, cu destinații istorice impresionante și peisaje parcă desprinse din Paradis.

Detalii la tel.: 022 850 800 / 078 850 800 / 079 406295 sau accesați travelplanet.md.

Prima zi

La 15:00 vei pleca din Chișinău în Ungaria, cu o noapte de trecere prin România

Ziua a 2-a

Sosirea în orașul Keszthely – Ungaria, capitala malul vestic al lacului Balaton. Un ansamblu faimos care cuprinde  Palatul și Parcul contelui Festetics. Construit în mijlocul secolului al XVIII-lea pe  una din moșiile nobilimii franceze, complexul, cu un decor de lux face parte dintre cele mai mari clădiri regești de pe teritoriul Ungariei. Fiind un oraș vechi și fermecător în epoca romană – Keszthely a purtat numele de Valkumey și a fost un important centru comercial. De asemenea, vei avea ocazia să te plimi pe strada pietonală centrală cu cafenele și magazine, să vizitezi Biserica Franciscană a secolului al XIV-lea. Va urma, cazare în hotel pentru o odihnă pe cinste.

Ziua a 3-a

La ora 08:00 dimineața vei lua micul dejun și următoarea destinație va fi capitala Sloveniei – Ljubljana, un oraș mic, dar frumos situat pe ambele maluri ale râului Ljubljanica. Pe malul drept al râului se întinde Orașul Vechi, iar pe cel stâng – clădirile ceremoniale ale secolului trecut. Potrivit, turiștilor noștri cel mai faimos loc din Ljubljana, este Castelul Ljubljana – Vechiul Castel, care a fost reconstruit din temelie în sec. X-XII-lea. Iar în partea centrală din Ljubljana, numită și Tromostovje – vei descoperi trei poduri pietonale, care trec peste râul Ljubljanica. Fiind decorate cu dragoni acestea sunt o adevărată atracție turistică. Desigur, locuitorii capitalei slovene sunt foarte mândri de orașul lor și pe bună dreptate, cred că în era tehnologiilor Ljubljana, totuși încă mai păstrează individualitatea și originalitatea. Spre seara vei pleca la Veneția cu cazare în hotel, peste noapte.

Ziua a 4-a

Un mic dejun pe cinste la 09:00 și continuarea turului în Veneția – faimosul oraș de pe insulele italiene.Ai ocazia să te plimbi pe un tramvai maritim, numit și barca vaporetto, să vizitezi Piața și Catedrala Sf. Marcu, ambele fiind construite în stil bizantin, alături de Palatul Dogei pe malul mării. Pentru o taxă suplimentară, poți merge până la platforma de observare a turnului de lângă Catedrală și să te plimbi pe gondole prin canale. Vei vedea Grande Canal și cel mai mare pod din Veneția – Rialto. Seara- plecarea în regiunea Florenței. Cazare în hotel, peste noapte.

Ziua a 5-a 

Micul dejun la ora 08:00. Sosirea în Florența – locul de naștere al limbii literare italiene și Renașterii. Vei merge la Bazilica Santa Maria del Fiore și Baptisteriul, cu porți magnifice, catedrala Santa Maria del Krochche, casa lui Galileo Galilleya, Ponte Vecchio, Piazza della Signoria, unde se va vedea primăria – Palazzo Vecchio, castelul Barcello și casa Dante, etc.

La 14:00 transfer la Pisa. La sosire – vei vizita celebrul Înclinat „Field of Miracles“ (Piazza dei Miracoli) – Catedrala și simbolul de renume mondial al orașului – (. Bilet de intrare separat ~ 15 €) Turnul înclinat ”care este încă în scădere”. Orașul este, de asemenea, renumit pentru cea mai veche universitate. Transfer la hotel la frontieră cu Franța. Cazare peste noapte.

Ziua a 6-a 

La 08:00 micul dejun și plecarea spre Nisa.Tur turistic „Nisa – Regina Cotei de Azur”. În timpul plimbării, vei putea vedea toate atracțiile principale ale orașului: Boulevard Engleză, Piața de flori, Massena, orașul vechi, Castle Hill, Grădina Albert cel Mare, Little Shop -magazin specializat de ierburi aromate parfumate de Provence, mici restaurante confortabile, pizzerii cu terase.

Și apoi, te așteaptă atracția turistică – Principatul Monaco, unde luxul se contemplează cu rafinametul.Acest regat-țară situat în vestul Europei, este al doilea cel mai mic stat independent ca mărime din lume după Vatican, fiind localizat pe coasta Mării Mediterane, la 18 kilometri de Nisa, aproape de frontiera cu Italia, unde vei ajunge noaptea.

Ziua a 7-a 

Micul dejun  la 11:00. Plecarea la Milano.Acolo, te invităm să flirtezi cu gustul italian, în capitala artei și a modei. Vei vizita inima orașului Milano – Piazza Duomo, cu unul dintre cele mai grandioase simboluri a orașului – Domul, o capodoperă a arhitecturii gotice, care este atât de grațios încât pare imponderabil, cu țesături din dantelă fină. De asemenea, vei putea admira și Palatul de Nord, Arcul de Triumf, statuia ecvestră a regelui Vittorio, Palatul Regal, precum și mândria orașului – „La Scala“ – cea mai faimoasă operă din toate timpurile, renumitul Rossini și Bellini, Verdi și Puccini, Caruso și Kallos … Aici toți vor găsi ceea ce căuta. Cazare în unul dintre hotelurile din Verona, peste noapte.

Ziua a 8-a 

La 08:00 – tradiționalul mic dejun și plecarea spre Lacul Garda. O adevarată capodoperă a frumuseții naturale. Cel mai pitoresc colț al Italiei și un loc favorit pentru oaspeții din mai multe țări. Ridicându-se în peisajul alpin, munții stâncoși se împletesc aici, cu plaje nisipoase și plantații de măslini, oferind acestei zone o aromă mediteraneană specială. Prin porțile unui vechi castel, înconjurat de apă, vei ajunge în orașul ciudat de stațiune – Sirmione.13:00 – Transfer la Verona. Unde vei savura aerul și cultura Veronei – capitala îndrăgostiților. Zidurile aspre ale orașului păzesc fiabil legenda lui Romeo și Julieta. Legenda care a transformat Verona într-unul dintre cele mai romantice orașe din lume. De asemenea, în timpul excursiei vei vizita castelul-cetate din era medievală – Scaligera și veți vedea podul vechi Pietra, Gates Leoni și Borsari, supranumit- Arena. Aici, frumusețea uimitoare ale caselor, palatelor,  emplelor și sculpturilor frumoase cu fresce uimitoare realizate de către marii maeștri cu siguranță te vor impresiona. Totuși, turiștii de toate vârstele se grăbesc în primul rând să viziteze „mica curte”. Locul, unde este localizat balconul Julietei, de unde tânăra adorabilă a jurat odată, dragostea veșnică față de Romeo.

Cu un bagaj de emoții și cu mii de km parcurși, spre seară veți face calea întoarsă spre Republica Moldova. Noaptea cu trecere prin Ungaria și România.

Ziua a 9-a 

Sosirea la Chișinău.

 • Prețul pe adult într-o cameră dublă = 495 Euro
 • Prețul unui adult într-o cameră triplă este de 485 de euro
 • Prețul pentru un copil (2-15 ani) într-o cameră cu părinți = 450 de euro
 • Preț cameră single = 670 de euro
 • Supliment pentru extra. un fotoliu în autobuz = 70 de euro

Prețul include

Cum ajungeți cu autobuzul de clasă Euro (Setra 417)

Cazare: 6 nopti in hotel 3 *

Masa: 6 mic dejun

Ghid de ghid pe întreaga rută

Asigurare medicală

Tururi de vizitare în: Ljubljana, Veneția, Florența, Monaco, Pisa, Nisa, Verona

Excursii (fără ghid) în: Keszthely (Balaton), Pisa, Milano, Lacul. Garda – Sirmione

Prețul nu include

Călătorii cu transport public (+/- 10 Euro)

Bilete de intrare la centrele de excursii, muzee etc. (+/- 20 de euro)

Orice cheltuieli private

Detalii la tel.: 022 850 800 / 078 850 800 / 079 406295 sau accesați travelplanet.md.

Cu TRAVEL PLANET – vacanța ta va fi de neuitat. Fără griji, dar cu multe emoții pozitive.

Povestea Vinăriei Brănești ascunsă într-o mină veche de calcar

Privit de la distanță, în perfectă armonie cu pădurea din jur, Complexul turistic Brănești stârnește curiozitatea celor porniți să descopere adevărata licoare a lui Bahus, ascunsă într-o mină veche de calcar. Situat în imediata apropiere de Orheiul Vechi, (la doar 5 km), Vinăria Brănești se întrinde pe o distanță de 75 de km, la adâncimea de 60 de metri. Aici găsești vinuri albe și roșii, spumante, seci, demiseci și de desert la vinuri produse după o tehnologie specială: Lidia, Isabela, Aligote, Fraga, Muscat Ottonel, Roșu de Brănești.

separator

Vă invităm să faceți o călătorie subterană în pivnițele Brănești.

Drumul vinului Brănești se încheie aici. Povestea continuă, cu noi turiști și alte legende!

Seamănă uimitor cu Angelina Jolie, după ce a slăbit 69 kg!
Articolul anterior
Pantofii care costă 83.000 de euro și au garanție de 1.000 de ani
Articolul următor