Mingea de fitness te poate ajuta să obții un abdomen plat! Iată câteva exerciții care fac minuni

Mingea de fitness este unul dintre cele mai îndrăgite accesorii din sala de sport. Este un instrument confortabil pentru practicarea anumitor exerciţii fizice, mai ales a celor care îţi sculptează rapid abdomenul şi te scapă de colaceii inestetici. Exerciţiile pentru mingea de fitness sunt destul de simple, iar dacă îţi achiziţionezi propriul tău fitball, le poţi realiza acasă, dimineața sau seara, înainte de somn.

separator

unica

Beneficiile folosirii unei mingi de fitness

Dacă faci exerciţii fizice cu mingea de fitness, îţi lucrezi toate grupele de muşchi, deoarece ai nevoie de o stabilitate mai mare. În scurt timp, vei observa că ai un corp tonifiat şi că depozitele adipoase se topesc sub povara masei musculare.

Mingea de fitness contribuie la sculptarea unui abdomen plat şi la obţinerea unui posterior mai bombat şi mai ferm, dar în acelaşi timp îţi oferă mai multă rezistenţă fizică şi o energie de zile mari.

Trebuie să ştii că mingea de fitness perfectă pentru tine este cea pe care o alegi în funcţie de înălţimea pe care o ai. Iată dimensiunile ideale:

– 45 cm dacă ai o înălţime de 1,5 m
– 55 cm dacă ai o înălţime de 1,6 m
– 65 cm dacă ai o înălţime de 1,7 m

1. Răsuciri de trunchi

Sprijină-ţi posteriorul pe mingea de fitness, du mainile la ceafă şi ţine picioarele uşor depărtate, pentru a avea mai multă stabilitate. Răsuceşte-ţi corpul spre stânga, apoi spre dreapta, în 3-5 reprize a câte 10-20 de repetări pentru fiecare parte. În timpul exerciţiului, muşchii abdomenului inevitabil se vor încorda, favorizând topirea stratului adipos.

Dacă oboseşti din cauză că nu ai deloc condiţie fizică, nu te suprasolicita, întrucât te poţi alege cu febră musculară.

2. Ridicări se bazin

abdomen

Ridicările de bazin sunt unele dintre cele mai simple exerciţii pe care le poţi face folosind mingea de fitness. Întinde-te pe pardoseală şi sprijină tălpile pe mingea de fitness, având grijă să ţii genunchii flexaţi. Cu braţele depărtate de corp şi întinse pe sol, ridică bazinul până când ajungi să te sprijini doar pe mingea de fitness, pe umeri şi gât. Fă 3-5 seturi a câte 10-20 de repetări.

3. Înot în aer

inot
Sprijină-ţi abdomenul pe mingea de fitness. Ţine picioarele uşor depărtate şi, în timp ce ridici un picior, ridică şi braţul opus. Repetă mişcarea şi pentru piciorul şi braţul opus, apoi alternează mişcările ca şi cum ai înota în aer. Odată ce te obişnuieşti cu acest exerciţiu şi îl practici cu regularitate, abdomenul tău va începe să arate din ce în ce mai bine.

4. Mers în mâini

illustration of push ups on fitness core training ball with push up bars by attractive middle age fitness trainer teacher woman exercising and stretching

Sprijină-ţi abdomenul pe mingea de fitness şi palmele pe sol. Începe să mergi în mâini, astfel încât mingea să-ţi ajungă în zona gleznelor, apoi mergi înapoi, astfel încât mingea să ajungă iar sub abdomen. Încordează muşchii abdomenului şi coapsele, pentru a putea realiza acest exerciţiu.

 

5. Flotări

Întinde-te ca și cum ai face o flotare la sol, dar te sprijini de minge în loc, cu brațele drepte (ca și cum ai imbrățișa-o); picioarele sunt perfect întinse, cu vârfurile la nivelul șoldurilor; spatele este drept, abdomenul este încordat. Îndoaie coatele și lasă-te spre minge, păstrând postura corectă menționată. Încearcă să atingi mingea cu pieptul, dar nu să te odihnești pe ea. Revino la poziția inițială și repetă de 15 ori.

1-flotari-pe-minge-6157

Foto:  fitbie.com

O fetiță născută cu patru picioare a fost operată cu succes la Chicago!
Articolul anterior
Bloggerița Doina Ciobanu este amenințată cu moartea!
Articolul următor
Alte articole interesante