Rusia, umilită de Polonia în Consiliul de Securitate al ONU. Minciunile ambasadorului rus, demontate punct cu punct

Ministrul de externe al Poloniei, Radosław Sikorski, a ținut un discurs în cadrul Consiliului de Securitate al ONU în care a demontat minciunile ambasadorului rus Vasili Nebenzia. Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU a reluat acuzațiile nefondate la adresa Occidentului și ale Kievului. „O astfel de demagogie este nedemnă de un membru permanent al Consiliului de Securitate”, i-a transmis Sikorski în timpul discursului său, scrie digi24.ro.

„Mă asociez cu cuvintele ministrului Kuleba și ale colegilor mei din Uniunea Europeană. Sunt uimit de tonul și conținutul prezentării ambasadorului rus. Și m-am gândit că aș putea fi de folos corectând afirmațiile sale. Ambasadorul Nebenzia a numit Kievul un client al Occidentului. De fapt, Kievul luptă pentru a fi independent de oricine”, spune ministrul de externe polonez, în deschiderea discursului său. Sikorski demontează ulterior, punct cu punct, minciunile diplomatului rus. „El îi numește pe ucraineni „regimul criminal de la Kiev”. De fapt, Ucraina are un guvern ales democratic.

El le spune naziști. Ei bine, președintele este evreu, ministrul apărării este musulman și nu au prizonieri politici. El a spus că Ucraina se zbate în corupție. Ei bine, Aleksei Navalnîi a documentat cât de onestă și integră este propria sa țară. El a pus războiul pe seama neocolonialismului american. De fapt, Rusia a încercat să extermine Ucraina în secolul al XIX-lea, din nou sub bolșevici, iar acum este a treia încercare. A spus că suntem prizonieri ai rusofobiei.

 „Fobie” înseamnă teamă irațională. Totuși, aproape în fiecare zi suntem amenințați de fostul președinte al Rusiei și de propagandiștii lui Putin cu anihilarea nucleară. Vă spun că nu este irațional – când Rusia ne amenință, avem încredere în ei. El a spus că negăm interesele de securitate ale Rusiei. Neadevarat. Am început să ne reînarmam abia când Rusia a început să-și invadeze vecinii. El a spus chiar că Polonia a atacat Rusia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Despre ce vorbeste? Uniunea Sovietică a atacat Polonia împreună cu Germania nazistă pe 17 septembrie 1939. Ei au organizat chiar și o paradă comună a victoriei pe 27 septembrie. El spune că Rusia a învins întotdeauna doar agresiunea. Ei bine, ce făceau atunci trupele rusești la porțile Varșoviei în august 1920? Erau într-o excursie topografică? Adevărul este că de fiecare dată când Rusia a fost invadată, ea a invadat de zece ori. El spune că este un război perfid al Occidentului. Sfatul meu este: nu cădea în capcana occidentală.

Retrage-ți trupele la granițele internaționale și evită acest complot occidental. Mai spune că a fost o lovitură de stat ilegală la Kiev în 2014. Am fost acolo. Nu a fost nicio lovitură de stat. Președintele Ianukovici și-a ucis o sută de compatrioți și a fost demis din funcție de un parlament ucrainean ales democratic, inclusiv de propriul său partid. Și, în cele din urmă, spune că noi, Occidentul, încercăm cumva să ne convingem că Rusia nu poate fi niciodată învinsă. Ei bine, Rusia nu a câștigat războiul Crimeei, nu a câștigat războiul ruso-japonez, nu a câștigat primul război mondial, nu a câștigat bătălia de la Varșovia, nu a câștigat în Afganistan și nu a câștigat Războiul Rece. Dar sunt vești bune. După fiecare eșec au fost reforme. O astfel de demagogie este nedemnă de un membru permanent al Consiliului de Securitate. Dar ceea ce a realizat ambasadorul este să ne reamintească de ce am rezistat dominației sovietice și la ce rezistă Ucraina acum. Atunci nu au reușit să ne subjuge. Nici acum nu vor reuși să ne subjuge, nici pe noi, și nici Ucraina”, a transmis ministrul de externe polonez.

Gina Pistol a dezvăluit minunea care a ajutat-o să rămână însărcinată

Gina Pistol a mărturisit că minunea care a ajutat-o să rămână însărcinată a fost brâul Maicii Domnului adus de Smiley de pe Muntele Athos. Cei doi își pierduseră sperața de a avea un copil deoarece toți medicii au spus că nu sunt sanșe. Dar Gina Pistol și Smiley a avut încredere că vor reuși, iar acum nu pot decât să mulțumească lui Dumnezeu pentru copilul minunat pe care-l au, scrie presa română.

Gina Pistol a încercat tot felul de tratamente, dat totul părea în zadar. Nici medicii nu i-au dat speranțe, și totuși astăzi o au pe Josephine. Este convinsă că purtarea brâului Maicii Domnului adus de pe Muntele Athos a ajutat-o să rămână însărcinată.

„Mie Andrei mi-a adus de pe Muntele Athos brâul Maicii Domnului. L-am purtat. L-am pus într-un portofel și era cu mine tot timpul. În urma unor analize am aflat și mi-au spus mai mulți medici că nu am nicio șansă, am șanse 0,1 să rămân însărcinată. Chiar și cu tot felul de tratamente și așa, nu îmi promite nimeni nimic. Am rămas însărcinată și știu momentul în care am rămas însărcinată. Eram într-o perioadă în care nu eram fertilă. Ce am simțit eu în momentul ăla, nu am mai simțit niciodată în viața mea. Nici nu știu cum să îți explic ce am simțit”, a mărturisit Gina într-un podcast.

Smiley și Gina Pistol sunt împreună de mai mulți ani, iar în urmă cu 3 ani au devenit părinți. Smiley a povestit, de asemenea, că rugăciunea a ajutat-o pe Gina Pistol să-și îndeplinească visul de a avea un copil.

„Să știți că treburile acestea cu rugăciunea și puterea cuvântului sunt adevărate. Pentru că sunt o grămadă de oameni pe care îi vezi – speakeri motivaționali, preoți, șamani – care îți spun despre aceleași lucruri: puterea cuvântului, puterea rugăciunii, puterea credinței”, a delcarat Smiley.

Smiley a povestit că Gina Pistol s-a rugat zilnic, și nu pe repede-înainte, ci câte 40 de minute pe zi. Artistul a mai spus că „este foarte important să ai credință cu adevărat, nu doar așa”.

„Și într-adevăr așa este. Gina s-a rugat în fiecare zi a sarcinii ei. Și nu pe repede-înainte, rugăciune de 40 de minute. Și trebuie să și înțelegi cum să faci rugăciunea. Dar sunt lucruri foarte adevărate. Este foarte important să ai credință cu adevărat, nu doar așa… Avem atâtea exemple. Minunile pe care le vedem nu sunt întâmplătoare. Sunt oameni care au credință și fac sacrificii pentru ceea ce cred. La fel e și cu succesul, cu absolut tot”, a mai spus Smiley.

Semnele care indică chiar din timpul nunții că o căsătorie nu va dura

Sezonul nunților se apropie. Dacă participi la astfel de evenimente în acest an, există câteva semne la care să fii atent pentru a determina dacă mariajul va dura, conform consilierului în dating și relații Anwar White.

White – care a sfătuit clienții despre cum să găsească dragostea timp de 14 ani și își împărtășește în mod regulat sfaturile despre dating cu cei peste 580.000 de urmăritori ai săi de pe TikTok – a conturat patru indicii clare la nunți care prevestesc obstacole pentru cuplu.

White a împărtășit semnele că o uniune maritală s-ar putea să nu dureze mult timp într-un videoclip postat pe TikTok pe 3 aprilie. Clipul are 1,6 milioane de vizualizări.

Tortul de nuntă

Acesta a analizat fiecare indiciu la care să fii atent la nunți în acest an.

Potrivit lui White, împingerea tortului în fața miresei de către mire ar putea fi un semn al unei agresiuni subiacente.

White a spus că unul dintre cele mai mari semne de avertizare că un cuplu nu va funcționa pe termen lung implică tortul de nuntă.

Pentru unii, este tradiție ca mirele și mireasa să își pună tortul pe față înainte ca desertul să fie servit oaspeților lor. White a spus că este important să fii atent la modul în care cuplul abordează gestul.

,,Dacă este vorba de iubire, este mai mult o mângâiere”, a spus White. În cazul în care frecarea tortului este mai puternică, a adăugat el, aceasta indică faptul că mirele poate adăposti ,,agresivitate adânc înrădăcinată” și se simte confortabil să umilească o parteneră.

,,Dacă un mire este dispus să facă asta în fața prietenilor și familiei tale, nu pot să îmi imaginez ce este dispus să facă în intimitatea propriei case”, a spus White.

Dacă fie mireasa, fie mirele se laudă în timpul nunții, arată că nu sunt dispuși să împartă lumina reflectoarelor”, a spus White.

,,Când văd pe cineva atrăgând atenția asupra lor înșiși, asta îmi arată că ei încearcă să facă acest eveniment despre ei și nu despre uniune”, a spus White.

Unele exemple, a adăugat el, includ dacă mireasa sau mirele pun în scenă un moment de dans sau cântat, sau dacă există un moment comic sau de laudă în timp ce merg pe culoar sau în timpul petrecerii.

Ziua mea sau ziua noastră

,,Acestea sunt toate momentele în care ‘E despre mine, e despre mine, e despre mine'”, a spus el. ,,Asta este ceva la care întotdeauna sunt atent, și când văd asta, sunt ca, ‘Ok, pot să îmi dau seama cum va fi această relație'”.

White a mai spus că este atent la faptul dacă mireasa sau mirele se referă la nunta ca fiind „ziua mea” în loc de „ziua noastră”.

White a mai spus că o nuntă mare poate fi, de asemenea, un semn că prioritățile unui partener sunt într-un loc greșit.

Unele dintre cele mai puțin reușite cupluri au organizat nunți elaborate

Unele dintre cele mai reușite căsătorii pe care le-a văzut White au început cu o celebrare mai puțin formală.

În contrast, a spus el, unele dintre cele mai puțin reușite cupluri au organizat nunți elaborate, care pot părea mai mult ca spectacole decât ca autentice sărbătoriri ale dragostei.

,,Multe mirese încearcă să facă nunta cât mai mare posibil. Și acesta este adesea un semn sigur că o mireasă este mai concentrată pe nunta în sine decât pe căsătorie,” a spus White. „Ce înseamnă acest lucru este ‘Îmi pasă mai mult ce cred ceilalți decât îmi pasă de uniunea reală.'”

Dacă discursurile membrilor familiei nu se referă la ambii parteneri, este un semn că nu le plac sau nu știu cu cine se căsătorește persoana dragă lor, a spus White.

Potrivit lui White, persoanele care țin discursuri la nunți își vor dedica cele mai multe remarci persoanei din cuplu pe care o cunosc cel mai bine.

Dar undeva în discurs, a adăugat White, ar trebui să existe cel puțin o menționare a celeilalte persoane, scrie Business Insider.

Dacă cel care ține discursul se concentrează exclusiv pe persoana lor, a spus el, ar putea însemna două lucruri. „Unu, nu le place persoana”, a spus el. „Se duc după vechea mantră că dacă nu ai nimic bun de spus, nu spune nimic. Sau doi, nu cunosc destul de bine pe cealaltă persoană.”

Prietenii și familia pot fi judecători mai buni în ceea ce privește durabilitatea unei relații decât persoanele implicate în relație.

White a spus că îi place să se refere la prietenii și familia clienților săi ca „juriul iubirii” lor, pentru că aceștia îi pot ajuta pe indivizi să „aibă toate perspectivele” de care au nevoie pentru „cele mai informate decizii” despre viețile lor romantice.

Chiar dacă steagurile roșii la nunți nu sunt infailibile, a adăugat White, ele pot fi indicatori ai succesului unei relații.

White știe că semnele sale de avertizare nu sunt o știință exactă.

,,Niciunul dintre acestea nu este întotdeauna corect”, a spus el. „Dar acestea sunt lucruri la care poți să te uiți și să spui: ‘Bun, asta este interesant.'”

Experiența sa, atât ca antrenor în relații, cât și ca invitat frecvent la nunți, susține teoriile sale.

,,Probabil merg la o nuntă o dată la trei luni”, a spus White. „Poate că una din cinci, uneori două din cinci, vor avea unele dintre aceste semne.”

Criză de apă pe glob! Apa menajeră ar putea fi transformată în apă potabilă, inclusiv cea de la toaletă. Soluții șocante ale ceretătorilor

Seceta și încălzirea globală au declanșat o adevărată criză a apei. Cercetătorii caută soluții disperate pentru a asigura oamenilor apă potabilă, însă unele dintre direcțiile în care se îndreaptă nu sunt tocmai îmbietoare. În viitoare am putea ajunge să bem… apă din toaletă, scrie realitatea.net

Din cauza secetei și a încălzirii globale, companiile de apă din Olanda caută noi surse de apă pentru viitor. Una dintre variantele pe care o iau în considerare este transformarea apei menajere în apă potabilă.

„Sunt diverse provocări majore în sectorul apei potabile. Mereu am avut probleme legate de calitatea apei. Acum avem probleme legate de substanțele chimice, dar și de cantitatea apei. Problema disponibilității este una urgentă”, a declarat  Jelle Hannema, director general companie de apă.

Inițiativa pare una disperată, dar și situația este una critică. În Olanda, ca în multe alte părți ale lumii, consumul crește de la un an la altul, în timp ce sursele de apă sunt tot mai afectate de vremea capricioasă.

ONU a avertizat încă de anul trecut că lumea se îndreaptă spre o criză iminentă a apei potabile. Asta în condițiile în care cererea va depăși cantitatea disponibilă cu 40% până în 2030. 

Vești bune pentru fermierii din țară! Vor putea obține granturi de până la un milion de dolari
Articolul anterior
Lukaşenko vrea un nou mandat de președinte la alegerile de anul viitor. „Spuneţi-le tuturor că voi candida”
Articolul următor