Noua tulpină, cel mai probabil, există în România și începe să se răspândească. ,,Orice creștere neașteptată trebuie să ne atragă atenția”, explică Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România, Raed Arafat, a vorbit despre noua tulpină britanică de coronavirus care a fost descoperită la un caz din Giurgiu, la o persoană care nu a călătorit în străinătate.

Raed Arafat a explicat faptul că noua tulpină cel mai probabil există în România la mai multe cazuri și transmisia este una comunitară.

„Înseamnă că tulpina există, începe să se răspândească și posibil că au luat de la alte persoane cu care aceste persoane au fost în contact. O să vedem. O să urmărim numărul cazurilor și orice creștere, care este mai mult decât cea așteptată, trebuie să ne atragă atenția și, bineînțeles că există posibilitatea ca tulpina respectivă să se răspândească în acest moment. Aceasta este explicația pe care o avem. Tulpina circulă, dar poate că la un nivel scăzut“, a explicat Raed Arafat la o televiziune de știri.

Raed Arafat consideră că principala problemă cu noua tulpină de coronavirus este faptul că există o transmitere mai puternică:

„Problema este creșterea contagiozității, dacă o persoană este infectată. Aici e chestia, că o persoană poate infecta mai multe persoane ceea ce înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanitar. Singura prevenire rămâne la măsurile pe care le avem: masca, evitarea zonelor aglomerate. În paralel cu operațiunea de vaccinare, care la creșterea numărului vaccinați poate să ajungă la o modalitate în care să nu se mai răspandească virusul“, a spus specialistul.

Bat clopote de nuntă? Dmitry Shepelev și-a cumpărat un apartament de lux în centrul Moscovei
Articolul anterior
Expert din Rusia: Peste câteva luni vom începe să simțim cu toții eficiența vaccinării
Articolul următor
Alte articole interesante