Eroina proiectului “Viața după cancer”, Nicoleta Negrescu, are un vis. Vrea să doneze fiecărui copil internat la Institutul Oncologic câte o carte semnată de ea.

Nicoleta, protagonista proiectului nostru, a scris cartea atunci când ducea o luptă dură contra cronometru. Pe când avea doar 14 ani, a aflat că suferă de leucemie. I-a fost greu să accepte boala, a trecut prin momente depresive, dar cu voință și răbdare a învins această maladie cruntă. Minune mare! Totul datorită aripilor la care a prins imediat ce s-a îndrăgostit. S-a întâmplat chiar fiind pe patul de spital. Ea o frumuseţe de fată, iar el un băiat chipeş internat în aceeaşi secţie în care ambii îşi duceau chinurile…

A descris amănunțit toate trăirile și provocările prin care a trecut în cartea “Prin nori de lapte și venin”. Deși a încheiat-o demult, nicio tipografie nu acceptă să o tipărească.

separator

Am aplelat la mai multe tipografii.  Dar care dintre ele ar face-o gratuit? Am trecut toate procedurile și acum cartea este gata pentru a fi tipărită. Am făcut acești pași ajutată de Diana Memet, o jurnalistă de la un post de televiziune și o foarte bună prietenă a mea.

La numai două săptămâni după ce am venit pe lume, tatăl meu a părăsit-o pe mama. Din păcate, nu am posibilitatea să îmi public cartea. O am doar pe mama, cea care are grijă de mine. În ianuarie, ea a suportat un transplant de ficat. Mai am un frate mai mic și chiar nu avem asemenea posibilități.

Am participat în multe emisiuni și diverse reportaje în care am vorbit despre această dorință a mea, dar nu am fost ajutată cu niciun leu. Pe rețelele de socializate toată lumea îmi vorbește frumos, mă încurajează, dar în realitate, nimeni nu mișcă un deget să mă ajute. Doar nu cer pentru ca să mă distrez, ci să ajut pe alții. Vreau să donez fiecărui copil care pășește pragul spitalului oncologic o carte de-a mea.

Scopul meu este să îi încurajez. Am lucrat opt luni la ea și am scris-o deoarece vreau să ofer curaj celor care suferă de această maladie, să le spun că… cancerul nu e o condamnare la moarte, ci o problemă de sănătate prin care trebuie să treci cu optimism. Pentru asta îmi doresc foarte mult să public această carte…

Am ales titlul ”Prin nori de lapte și venin” deoarece viața mea chiar se află printre nori și venin. În acel moment, viața mea chiar era aproape de nori, laptele vine de la leucemie, iar veninul de la durerile infernale provocate de chimioterapie.

Am 17 ani, dar sunt implicată în peste 10 proiecte de voluntariat. Multe persoane mă întreabă cum le reușesc pe toate, iar eu le spun că mă voi odihni la pensie, acum vreau să ajut cât mai multe persoane care au nevoie de mine. Uneori, chiar sunt întrebată dacă sunt remunerată pentru asta.

Nu mi-a fost milă niciodată de timpul pe care îl petrec pentru a ajuta pe cineva. Am înţeles că voluntariatul mă ajută moral şi pe mine, mai ales că activitățile mele se bazează pe acţiuni de caritate, ajutorarea copiilor bolnavi de cancer, organizarea diferitor târguri şi multe altele… Duc o viaţă foarte activă.

În viitor, mă văd o jurnalistă de succes, dar și autoarea mai multor cărți. Mă văd fericită…, cu două facultăți absolvite: dreptul și jurnalismul.

Am învățat cât este de bine să faci BINE. Fac lucruri bune, iar asta mă face să mă trezesc dimineaţa cu zâmbetul pe buze. Îmi doresc să schimb lumea spre bine.

Am înţeles ceva. În cele mai dificile momente vezi cine îţi sunt prieteni adevăraţi. Am pierdut destui oameni care însemnau totul pentru mine, dar mă bucur că au plecat singuri și au demonstrat astfel că, de fapt, nu au ținut deloc la mine. Am pierdut multe, dar am şi câștigat… Cel mai important a fost că „AM ÎNVINS CANCERUL!”

Atunci când înțelegi că în viață nu e totul în roz, cea mai bună alegere e să o colorezi. Visele nu mor, ci doar se colorează în nuanţe mai vii şi se transformă în realitate. Orice necaz poate fi eliminat cu un zâmbet. Orice om are puterea de a fi fericit. Orice luptă poate fi învinsă, chiar dacă victoria e de partea opusă.

Viaţa mea s-a schimbat totalmente. Am învățat că fericirea poate fi găsită chiar şi în lucruri mărunte și nu trebuie să căutăm prea multe defecte. Fiece zi e un nou început și trebuie trăită ca și cum ar fi ultima. Am început să mă gândesc mai des la persoanele din jurul meu, să fac gesturi frumoase pentru ei.

Cancerul mi-a schimbat existența. Cancerul m-a făcut să privesc doar înainte, în niciun caz în urmă. A fost o schimbare în bine, ba chiar extraordinară. Am învăţat să iubesc totul, am învăţat că bogăția cea mai mare este sănătatea și familia, am învăţat că nu există nimic mai important decât VIAŢA…

Cel care a salvat-o atunci pe Nicoleta s-a dus la Domnul, iar despre povestea lor, vom putea afla doar dacă cartea Nicoletei va vedea lumina zilei…

Dacă doreșri să o ajuți pe Nicoleta, o poți contacta la numărul de telefon 060732022 sau scrie un mesaj pe contul ei de facebook Nicoleta Negrescu.

 

 

ANA HACHI: Cancerul mamar este tratat cu succes și acasă

Este incomparabil, ce îți oferea sistemul medical din Moldova, acum 13 ani, în materie de depistare și tratare a cancerului mamar. Ana Hachi este cosmetolog de profesie, cu o poveste impresionantă în spate. A avut o formă avansată de cancer, pe care a tratat-o, fiind ajutată de specialiști din țară dar și din Germania.

În prezent, Ana face investigații,sistematic, în Moldova, pentru că tehnologiile moderne sunt prezente și la noi, fiind mult mai accesibile ca și preț. Noutatea clinicii ALFAMED este tehnologia avansată, bazată pe inteligența artificială – Breast Smart Ultrasound Al, care crește rata de detectare a cancerului mamar și reduce numărul de biopsii inutile și traumatice ale țesutului benign. În doar câteva minute, specialiștii Alfamed, primesc o a doua opinie expertă, din Los Angeles, care le permite să ia o decizie justificată și calculată.

Nicoleta Negrescu și-a lansat cartea despre viața ei

Nicoleta Negrescu, în vârstă de 18 ani, și-a împlinit visul pe care îl poartă în inimă de mai mult timp. Ieșită învingătoare din lupta cu cancerul, la doar 14 ani, Nicoleta a scris prima ei carte în care și-a așternut, pe filele albe, trăirile ei de atunci, gândurile din lupta pentru viață.

separator

Poate consolarea de a scrie într-un astfel de moment a ajutat-o să înfrângă acest inamic al vieții care a capturat-o între pereții Institutului Oncologic. Astăzi, este fericită pentru că poate visa și păși spre scopurile sale, iar cartea ,,Prin nori de lapte și venin“ a văzut în premieră lumina zilei.

Recent, a avut loc lansarea cărții ,,Prin nori de lapte și venin”. Autoarea s-a bucurat de o seara de suflet alături de toți cei care au dorit sa-i descopere cartea. Prieteni, colegi, persoane publice care i-au oferit ajutorul, au fost prezenți la eveniment fiindu-i aproape tinerei autoare, încurajând-o și bucurându-se pentru noua sa realizare.

,,Demult timp visam să îmi lansez cartea ,,Prin nori de lapte și venin”. Iată ca acest vis deja este împlinit, doar pentru că mi-am dorit și am luptat pentru el. Mă bucur tare mult că am reușit-o și pe asta. ,,Prin nori de lapte și venin” este cronologia vieții mele, dar întâi de toate e dragoste, curaj, optimism și multă putere pentru oameni”, ne mărturisește Nicoleta Negrescu.

,,Sunt omul ce vreau să împărtășesc doar binele și înțelepciunea, oamenii mi-au demonstrat că mă iubesc și au venit să ma susțină. Cei care nu au reușit mi-au trimis mesaje de suflet. Au venit multe persoane cunoscute publicului din țara noastră, iar acest lucru m-a uimit și mi-a dat mai multă încredere în forțele proprii. O să vă zic doar motoul cărții ,,Da, viața are multe surprize pentru noi, dar orice s-ar întâmpla trebuie să înaintăm. Dacă am căzut, trebuie să ne ridicăm cu forță spunând: ,,Eu pot, eu trebuie sa fac asta și am puterile necesare!”, ne mai dezvăluie autoarea.

Nicoleta a scris cartea timp de 8 luni pentru a le oferi curaj celor care suferă de această maladie. Anterior, tânăra autoare ne-a declarat că de fapt ,,cancerul nu e o condamnare la moarte, ci o problemă de sănătate prin care trebuie să treci cu optimism”, și tocmai pentru acest motiv și-a dorit foarte mult să scrie cartea pentru publicul larg.

,,Am ales titlul ,,Prin nori de lapte și venin”, deoarece viața mea chiar se află printre nori și venin. În acel moment, viața mea chiar era aproape de nori, laptele vine de la leucemie, iar veninul de la durerile infernale provocate de chimioterapie”, ne mărturisea Nicoleta acum un an.

La 18 ani, tânăra autoare este implicată în proiecte de voluntariat și acţiuni de caritate, ajută copiii bolnavi de cancer. După ce a învins boala, Nicoleta spune că viața ei s-a schimbat în totalitate.

,,Am învățat că fericirea poate fi găsită chiar şi în lucruri mărunte și nu trebuie să căutăm prea multe defecte. Fiecare zi e un nou început și trebuie trăită ca și cum ar fi ultima. Am început să mă gândesc mai des la persoanele din jurul meu, să fac gesturi frumoase pentru ei. Cancerul mi-a schimbat existența. Cancerul m-a făcut să privesc doar înainte, în niciun caz în urmă. Am învăţat să iubesc totul, am învăţat că bogăția cea mai mare este sănătatea și familia, am învăţat că nu există nimic mai important decât VIAŢA”.

Este emoționant faptul că la vârsta adolescenței, atunci când lupta cu boala nemiloasă, Nicoleta a trăit primii fiori ai dragostei. În spital a cunoscut un băiat care împărtășea cu ea aceeași suferință. Nicoleta a ieșit învingătoare, dar care a fost destinul prietenului ei? Despre această poveste putem afla în cartea ,,Prin nori de lapte și venin” a Nicoletei Negrescu.

Dacă dorești să citești cartea și să-i oferi susținere tinerei autoare în proiectele ei, îi poți scrie un mesaj pe contul ei de facebook Nicoleta Negrescu.  Defilare de modă inedită! Colecția „Renaşterea” a fost prezentată de femei care au învins cancerul

,,Noaptea Lupilor” – un adevărat spectacol de modă și transformare care transpune ideea cursului vieții femeii.

separator 

Promoție exclusivă de primăvară de la producătorul german Alkmene Bio!
Articolul anterior
Emoționant! În pragul Sărbătorilor de Paște, Surorile Osoianu ne duc cu dorul la cei dragi
Articolul următor