Eroina proiectului “Viața după cancer”, Nicoleta Negrescu, are un vis. Vrea să doneze fiecărui copil internat la Institutul Oncologic câte o carte semnată de ea.

Nicoleta, protagonista proiectului nostru, a scris cartea atunci când ducea o luptă dură contra cronometru. Pe când avea doar 14 ani, a aflat că suferă de leucemie. I-a fost greu să accepte boala, a trecut prin momente depresive, dar cu voință și răbdare a învins această maladie cruntă. Minune mare! Totul datorită aripilor la care a prins imediat ce s-a îndrăgostit. S-a întâmplat chiar fiind pe patul de spital. Ea o frumuseţe de fată, iar el un băiat chipeş internat în aceeaşi secţie în care ambii îşi duceau chinurile…

A descris amănunțit toate trăirile și provocările prin care a trecut în cartea “Prin nori de lapte și venin”. Deși a încheiat-o demult, nicio tipografie nu acceptă să o tipărească.

separator

Am aplelat la mai multe tipografii.  Dar care dintre ele ar face-o gratuit? Am trecut toate procedurile și acum cartea este gata pentru a fi tipărită. Am făcut acești pași ajutată de Diana Memet, o jurnalistă de la un post de televiziune și o foarte bună prietenă a mea.

La numai două săptămâni după ce am venit pe lume, tatăl meu a părăsit-o pe mama. Din păcate, nu am posibilitatea să îmi public cartea. O am doar pe mama, cea care are grijă de mine. În ianuarie, ea a suportat un transplant de ficat. Mai am un frate mai mic și chiar nu avem asemenea posibilități.

Am participat în multe emisiuni și diverse reportaje în care am vorbit despre această dorință a mea, dar nu am fost ajutată cu niciun leu. Pe rețelele de socializate toată lumea îmi vorbește frumos, mă încurajează, dar în realitate, nimeni nu mișcă un deget să mă ajute. Doar nu cer pentru ca să mă distrez, ci să ajut pe alții. Vreau să donez fiecărui copil care pășește pragul spitalului oncologic o carte de-a mea.

Scopul meu este să îi încurajez. Am lucrat opt luni la ea și am scris-o deoarece vreau să ofer curaj celor care suferă de această maladie, să le spun că… cancerul nu e o condamnare la moarte, ci o problemă de sănătate prin care trebuie să treci cu optimism. Pentru asta îmi doresc foarte mult să public această carte…

Am ales titlul ”Prin nori de lapte și venin” deoarece viața mea chiar se află printre nori și venin. În acel moment, viața mea chiar era aproape de nori, laptele vine de la leucemie, iar veninul de la durerile infernale provocate de chimioterapie.

Am 17 ani, dar sunt implicată în peste 10 proiecte de voluntariat. Multe persoane mă întreabă cum le reușesc pe toate, iar eu le spun că mă voi odihni la pensie, acum vreau să ajut cât mai multe persoane care au nevoie de mine. Uneori, chiar sunt întrebată dacă sunt remunerată pentru asta.

Nu mi-a fost milă niciodată de timpul pe care îl petrec pentru a ajuta pe cineva. Am înţeles că voluntariatul mă ajută moral şi pe mine, mai ales că activitățile mele se bazează pe acţiuni de caritate, ajutorarea copiilor bolnavi de cancer, organizarea diferitor târguri şi multe altele… Duc o viaţă foarte activă.

În viitor, mă văd o jurnalistă de succes, dar și autoarea mai multor cărți. Mă văd fericită…, cu două facultăți absolvite: dreptul și jurnalismul.

Am învățat cât este de bine să faci BINE. Fac lucruri bune, iar asta mă face să mă trezesc dimineaţa cu zâmbetul pe buze. Îmi doresc să schimb lumea spre bine.

Am înţeles ceva. În cele mai dificile momente vezi cine îţi sunt prieteni adevăraţi. Am pierdut destui oameni care însemnau totul pentru mine, dar mă bucur că au plecat singuri și au demonstrat astfel că, de fapt, nu au ținut deloc la mine. Am pierdut multe, dar am şi câștigat… Cel mai important a fost că „AM ÎNVINS CANCERUL!”

Atunci când înțelegi că în viață nu e totul în roz, cea mai bună alegere e să o colorezi. Visele nu mor, ci doar se colorează în nuanţe mai vii şi se transformă în realitate. Orice necaz poate fi eliminat cu un zâmbet. Orice om are puterea de a fi fericit. Orice luptă poate fi învinsă, chiar dacă victoria e de partea opusă.

Viaţa mea s-a schimbat totalmente. Am învățat că fericirea poate fi găsită chiar şi în lucruri mărunte și nu trebuie să căutăm prea multe defecte. Fiece zi e un nou început și trebuie trăită ca și cum ar fi ultima. Am început să mă gândesc mai des la persoanele din jurul meu, să fac gesturi frumoase pentru ei.

Cancerul mi-a schimbat existența. Cancerul m-a făcut să privesc doar înainte, în niciun caz în urmă. A fost o schimbare în bine, ba chiar extraordinară. Am învăţat să iubesc totul, am învăţat că bogăția cea mai mare este sănătatea și familia, am învăţat că nu există nimic mai important decât VIAŢA…

Cel care a salvat-o atunci pe Nicoleta s-a dus la Domnul, iar despre povestea lor, vom putea afla doar dacă cartea Nicoletei va vedea lumina zilei…

Dacă doreșri să o ajuți pe Nicoleta, o poți contacta la numărul de telefon 060732022 sau scrie un mesaj pe contul ei de facebook Nicoleta Negrescu.

 

 

Promoție exclusivă de primăvară de la producătorul german Alkmene Bio!
Articolul anterior
Emoționant! În pragul Sărbătorilor de Paște, Surorile Osoianu ne duc cu dorul la cei dragi
Articolul următor
Alte articole interesante