Poate nu ai timp să mergi la sală sau să alergi în parc, însă pentru a face zilnic câteva genuflexiuni nu ai nevoie de echipamente speciale. Unde mai pui că genuflexiunile se numără printre acele exerciții care aduc o mulțime de beneficii pentru corp și contribuie la întărirea sănătății.
Chiar dacă la început îți poate fi greu să faci mai multe genuflexiuni și vei simți puternic febra musculară nu trebuie să te dai bătută, ci să te gândești că făcând acest exercițiu, lucrezi mușchii pe care nu i-ai antrenat de multă vreme. În timp, vei avea mult mai multă forță și flexibilitate ca să cobori bazinul mai jos în timpul exercițiului.
Iată motivele pentru care este bine să faci zilnic genuflexiuni:
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
1. Îmbunătățesc mobilitatea la nivelul șoldurilor și a gleznelor
Genuflexiunile simple au un efect benefic pentru șolduri și glezne, deoarece această mișcare are capacitatea de a întări articulațiile șoldurilor și gleznelor.
2. Îmbunătățesc postura corpului
În timpul genuflexiunilor vei lucra și partea superioară a trunchiului care are rolul de a menține echilibrul corpului. Prin urmare, musculatura spatelui se întărește și postura corpului se îmbunătățește.
3. Picioare și fese mai puternice și tonifiate
Genuflexunile te ajută să lucrezi toți mușchii de la picioare, în timp, vei simți că ai picioarele mult mai puternice și sănătoase. De asemenea, efectuând cu regularitate această mișcare vei crește flexibilitatea mușchilor de la nivelul feselor. Astfel că dacă o faci cu regularitate rezultatele încep să apară destul de repede.
4. Întăresc și tonifiază musculatura abdominală
Atunci când faci genuflexiuni cu regularitate, musculatura abdominală lucrează intens. Abdomenul încordat, pe toată durata exercițiului, oferă o stabilitate mai bună.
5. Te ajută să arzi calorii
Indubitabil, genuflexiunile antrenează unele dintre cele mai mari grupuri de mușchi ai corpului, mușchii bazinului, picioarelor și ai abdomenului, iar acest lucru contribuie la arderea depozitelor de grăsime din corp și te ajută să îți menții greutatea.
Cum să faci corect genuflexiunile
Picioarele trebuie să fie depărtate, astfel încât ele vor depăşi puţin linia şoldurilor. Degetele picioarelor trebuie să fie îndreptate puţin înspre exterior. În timp ce faci exerciţiul, păstrează spatele perfect drept şi abdomenul încordat. Trage umerii în spate şi ridică pieptul. Astfel, spatele tău se va curba doar cât este normal pentru a proteja coloana vertebrală.
Un alt lucru de care să ţii cont este acela că nu trebuie să te uiţi niciodată la picioare! Privirea trebuie să fie în oglindă (iar dacă nu eşti la sală atunci te vei uita înainte, ţinând capul drept).
Toată greutatea ta trebuie să o simţi în călcâie, care nu se ridică deloc de la sol în timpul exerciţiului. Un lucru extrem de important: când te laşi în jos, fundul se duce cât mai înapoi, iar spatele rămâne drept! Nu te lăsa cu trunchiul în faţă!
Vezi în acest video câteva detalii practice: