Asociația Obștească Federația Națională de Gimnastică Artistică a făcut publice totalurile activității sale pentru anul precedent

Gimnastica Artistică este o disciplină a programului olimpic, care  este practicată în Republica Moldova în  școli și cluburi sportive din mai multe localități, cele mai importante fiind din Chișinău, Florești, Sucleea, Tighina, Dubăsari, Călărași.

separator

La nivel național, Gimnastica Arstistică Masculină și Feminină este organizată și dirijată  de  Asociația Obștească Federația Națională de Gimnastică Artistică, care realizează activități în mod gratuit și contribuie la dezvoltarea și susținerea educației fizice și sportului pentru amatori la proba respectivă. Organizația este înregistrată la Ministerul Justiției cu denumirea completă Asociația Obștească Federația Națională de Gimnastică Artistică, având  număr de înregistrare, deține IDNO și  adresă juridică.

Conducătorul federației, Galina Caras, a relatat că unul din scopurile importante este realizarea activităților în mod gratuit și contribuirea la dezvoltarea și susținerea educației fizice și sportului pentru amatori la Gimnastică Artistică Masculină și Feminină.

Următoarea etapă este pregătirea sportivilor de înaltă performanță în acest domeniu, selectarea și pregătirea loturilor olimpice și naționale pentru participarea cu succes la cele  mai importante concursuri sportive internaționale.

”Strategia noastră este axată pe atragerea unui număr cât mai mare de cetățeni în practicarea acestui sport și promovarea modului sănătos de viață. În anul precedent asociația obștească a avut un șir de activități, legate de sarcinile propuse. În colaborare cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv am participat  la promovarea  valorilor olimpismului, a modului sănătos de viață în rândurile maselor și educarea ecologică cu un grup de gimnaste, eleve la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv din mun. Chișinău. Nouă gimnaste ai liceului au participat în programul Olympic Fest și alți 35 de elevi ai secției de gimnastică  la evenimentul Eco Fest.

Într-o acțiune comună cu Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Comitetul Național Olimpic și Sportiv am participat activ în promovarea Familiei sănătoase și intergre în evenimentul organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, desfășurat la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. Cei prezenți au rămas încânați de evoluția gimnastelor, care au demonstrat grația și eleganța acestui sport.”, a adăugat Galina Caras.

În parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al RM s-a desfășurat Campionatul Republicii Moldova la Gimnastică Artistică Masculină și Feminină pe categorii de vârstă și sportive, astfel a fost stabilită componența Lotului Național.

În acțiunile sportive organizate și coordonate s-au consolidat relațiile de colaborare în domeniul tineretului și sportului, promovând spiritul de FAIR PLAY, precum și cultura «Sportului Curat».

”Anul acesta am reușit să facem mai multe lucruri frumoase. Unul dintre ele este rezultatul deosebit  adus de reprezentantele  Școlii Sportive pentru Copii și Juniori din or.Florești, surorile Ioana și Victoria Vitrovii, și de antrenoarea lor Elena Lucinschi. Ele au reușit să obțină un total nouă medalii de la un singur concurs,Turneul Internațional din or.Focșani, România. Această performanță cu care ne mândrim ne dă speranță să putem afirma că gimnastica artistică în Moldova are viitor!”, a declarat Galina Caras.

Zona Cernobîl este declarată deschisă publicului larg. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat un decret în acest sens
Articolul anterior
Date alarmante: tot mai mulți moldoveni aleg să se stabilească în străinătate
Articolul următor