Când îți planifici propria nuntă, visezi ca totul să fie perfect: rochia, biserica, aranjarea sălii, mâncarea, muzica. Și, desigur, buchetul! Fără el, nimic nu ar fi desăvârșit. Dar ai idee ce semnificație are buchetul miresei?
În antichitate florile la ceremonia nunții au însemnat fertilitate. La nicio căsătorie nu lipseau plantele, mugurii de portocale și alte flori. Pe atunci, la nunți se folosea și usturoi, scrie Weddingvendors.com. Grecii și romanii credeau că mirosul o să țină spiritele rele departe de mireasă și că florile garantează fericirea și loialitatea celor care se căsătoresc.
Ce semnificație are buchetul miresei
Fiecare floare are înțelesul său. În unele părti ale lumii, numai despre unele flori se crede că aduc noroc mariajului: narcisele, margaretele, irisii, magnoliile, orhideeleș trandafirii. Altele, cum ar fi levănțica, macii sau galbenelele, sunt interzise.
Și culoarea înseamnă ceva. Cu cât e mai intensă, cu atât mai puternice sunt sentimentele miresei. În zilele noastre însă fiecare mireasă își alege florile pentru buchet în funcție de preferințe.
De exemplu, potrivit Theknot.com, anemonele înseamnă speranță, floarea miresei înseamnă inocența, calele înseamnă frumusețe magnifică. Garoafele roz sunt îndrăznețe, cele roșii transmit dragoste și cele albe arată că ești talentată. Crizantemele înseamnă bogăție, abundență și adevăr. Freziile arată inocența, gardenia – puritate și veselie, irișii – emoția de la început de dragoste, crinii – onoare și maiestuozitate. Lăcrâmioarele înseamnă fericire, orhideele – dragoste și frumusețe, iar trandafirii – dragoste, frumusețe, bucurie.
Aruncarea buchetului
Cea mai importanta traditie legată de buchetul miresei este aruncarea lui. Se spune că cea care prinde buchetul este următoarea fată care se va căsători.
Vechea practică era că fiecare tânără care rupe o bucățică din rochia miresei se va căsători. Dar, pentru ca mireasa să nu ajungă să aiba rochia devastată și să se simta prost la propria nuntă, tradiția s-a schimbat în aruncarea buchetului.
Sursa: andreearaicu.ro