Și-a început cariera într-un birou. Era manager într-o companie mică de producție a sticlei, apoi a avansat ca designer de interior. Îi plăcea să editeze pozele prietenilor, pe care le făcea cu un aparat digital. La prima ședință a fotografiat mâncarea din meniul unui restaurant. Așa a început totul… Acum are în palmares sute de ședințe foto creative și este gata să vină cu sfaturi utile pentru cei care își doresc amintiri de neuitat.
Am încercat să lucrez într-un studio foto, fiind încurajat de o prietenă.
Îmi amintesc chiar și acum de prima ședință foto pentru care am primit bani. A fost o colaborare cu un producător autohton de genți. Aveam emoții înainte de a începe, dar mai apoi totul a decurs bine și toți au rămas mulțumiți. Ulterior, m-am axat mai mult pe fotografia de nuntă pentru că îmi place să surprind dragostea, sentimentele, iar în acest fel satisfacția este mult mai mare.
Pentru un începător sunt binevenite cursurile. Eu însă am apelat la internet, aici găseam toate răspunsurile la întrebările pe care mi le puneam, astfel mi-am format propriul stil. În rest, contează mult să experimentezi câte mai multe unghiuri și scheme de lumină.
Este o frază: “Nu aparatul face fotograful”- ochiul este acela care captează momentul.
Dar pentru o poză reușită este nevoie și de un obiectiv adecvat pentru ideea care ți-ai propus-o, de lumină, locație, atmosferă și multe alte lucruri. Puteți face un experiment, dați un aparat performant unui începător și veți vedea că calitatea nu se deosebește de telefoanele performante care sunt la moment.
Tot timpul liber îl dedic fotografiei
Fotografia este pasiunea şi meseria mea, tot de ce sunt înconjurat mă duce cu gândul la fotografie (locuința, studioul, oamenii care fac parte din echipa noastră). În agenda care o am, practic la fiecare pagină puteți găsi câte o schiță a unei idei pentru o ședință foto.
Să adun o echipă pe care o am la moment este una dintre cele mai frumoase realizări ale mele
În 2009 am simțit că este momentul să pun pe roate această afacere. Aveam idei pe care singur nu le puteam realiza. Să adun o echipă pe care o am la moment a fost una dintre cele mai frumoase realizări ale mele. Fără colegii mei nu ajungeam unde s-a ajuns. Eu nu sunt șeful lor, cred că mai degrabă prietenul lor.
Sfaturile mele pentru cei care își doresc o ședință foto reușită sunt:
– modelul să fie cât mai natural şi liber în timpul sesiunii, așa se obțin poze pe gustul clientului;
– contactul între model şi fotograf să fie cât mai cald, așa se obține calitate şi distracţie în acelaşi timp;
– alegeți locația care v-a plăcut de mai mult timp, în care v-ați imaginat că vă doriți poze .
– În anumite cazuri fotograful e un observator care doar surprinde momentul, în altele trebuie să regizeze întreaga scenă.
O fotografie reușită este munca fotografului, dar și a celui fotografiat. La moment, pe internet este foarte puțină informație bună, care ar ajuta mirii, cuplurile, mămicile, copii să se pregătească de ședințe foto, cum ar trebui să pozeze, la ce să atragă mai mult atenție, prin ce etape de pregătire trebuie să treacă, cum să-și dea seama dacă aleg un profesionist sau un amator.