Ai știut că rochia de mireasă a apărut cu aproximativ 2000 de ani în urmă, când miresele din Egiptul antic purtau mai multe rânduri de drapaje din materiale simple. Albul fiind culoarea de sărbătoare în Grecia, de aceea mireasa alegea rochia albă la nuntă ca un simbol al bucuriei.

La nunțile romane miresele îmbrăcau rochii simple, albe, din materiale subțiri, moi, aducând astfel tribut lui Hymen, zeul fertilității și căsătoriei despre care se credea că iubește în mod deosebit culoarea alb. Ceea ce este special pentru miresele din acele timpuri atât romane cât și elene este că fețele le erau acoperite cu voaluri colorate ca semn al supunerii și devotamentului față de viitorul soț.
Stilul vestimentar al mireselor este foarte important atunci când vine vorba de ziua nunţii. Oricât te-ai strădui să arăţi perfect, există şansa ca după nuntă să ai anumite regrete legate de rochia aleasă, de coafura adoptată sau chiar de machiaj. Însă ceea ce devine foarte interesant este faptul că de-a lungul anilor culoarea rochiilor de mireasă este diferită în funcție de fiecare tradiție în parte.
1. Nigeria
2. Kazakhstan
3.Ghana
4. Mongolia
5. Japonia
6. Indonesia
7. Afghanistan, mireasă evreică
8. Scoția
9. Ucraina
10. Oaș, România
11. China
12. Philippine
13. Macedonia
14. Ungaria
15. Rusia
16. Turkenistan