Cum alegi moderatorul pentru nunta ta: sfaturi de la Victoria Lungu

Fiecare mire și mireasă dorește ca petrecerea de nuntă să fie una perfectă, iar de cele mai multe ori responsabil de acest lucru este moderatorul sau organizatorul. Nu puține sunt cazurile când mirii o dau în bară atunci când îl aleg. Din acest motiv, cunoscuta moderatoare Victoria Lungu, vine în întâmpinarea lor cu câteva sfaturi utile.

separator

Cel mai important este ca atât mireasa cât și mirele să nu facă nimic înainte de a suna moderatorul, deoarece pentru o nuntă reușită, este nevoie să lucreze o echipă sudată. Însă dacă ei aleg moderatorul, dansatorii și orchestra separat – lucrurile nu mai funcționează la fel de bine. Un sfat ar fi ca mirii cu organizatorul să aleagă împreună culoarea nunții, fotograful, muzica și dansatorii.

La ce ar trebui să fie atenți tinerii atunci când angajează un moderator?

La dicția, programul și ideile moderatorului. Însă este  foarte important ca mirii să cunoască care sunt noile tendițe. Iar înainte de a lua o decizie ar fi bine să vadă mai mulți moderatori.

Care problemele apar cel mai des între miri și moderator?

Uneori mirii nu vor să semneze un contract cu moderatorul. Spre exemplu eu vreau să știu de la ce oră până la ce oră trebuie să fiu prezentă la eveniment. Însă de cele mai multe ori lumea încurcă, moderatorul nu este  o pază de corp, un chelner sau mai știu eu ce, el este cel de care depinde atmosfera nunții.

Ce tip de nuntă recomandați tinerilor să aleagă?

Mie în special îmi plac nunțile foarte bine organizate, nunțile moderne. Dar să nu uităm că totuși suntem un popor cu tradiții foarte frumoase și îmi place să le mențin.

Ce tradiții vechi nu-și mai au rostul la o nuntă modernă?

La noi se obișnuiește să se ridice fiecare invitat și să rostească suma care dorește s-o închine. Cred că aceste momente trebuie evitate, deoarece sunt plictisitoare și răpesc mult timp. Poate fi folosită cartea miresei unde fiecare scrie câteva cuvintele de bine.

Ce sfaturi le-ați da mirilor?

  • În primul rând să-și asculte inima.
  • Să nu aleagă data nunții pur  întâmplător, ci să meargă la Biserică și să se sfătuie cu bunul Dumnezeu.
  • Să-și aleagă neapărat culoare nunții, deoarece ea este cea care dă tonul acesteia.
  • Să ia în calcul ceea ce vor ei, nu ceea ce vor părinții sau nașii, deoarece peste 20 de ani se vor uita la CD împreună cu copii și ar trebui să le placă ceea ce văd.
  • Să încerce să fie mai speciali, mai diferiți.

Cazuri trăsnite de la nuntă?

Fiecare nuntă este specială și frumoasă în felul ei. Nu pot să spun că am un moment mai special, dar totuși una din cea mai trăsnită situație la care am asistat a fost că a trebuit să aștept două ore o mireasă care a fost furată și dusă la discotecă. Nostim a fost la o nuntă când vorniceii au închis mireasa într-o încăpere, însă nu aveau cheie de la lacăt și am fost nevoiți să aștepăm ore în șir până au venit specialiștii să deschidă ușa.

Ați cântat la nunțile celebrităților de la noi?

Am fost invitată și evident am și cântat, la nunta cuplului Costi Burlacu și Corina Țepeș. La nunta lor chiar am inversat locurile și în loc de a fura mireasa, aici am furat mirele. A fost o situație tare  distractivă, plus că împreună cu Lenuța Gheorghiță am îmbătat prezentatorul și ne-am apucat de cântat. De asemenea am fost și la nunta în care Gheorghe Țopa, a fost socru mare.

Text: Iulia Arnaut

alte Articole interesante