O nuntă deosebită nu
înseamnă doar mese atractive, dar și muzicieni invitați să dea tonul petrecerii. Pune accentul pe mici detalii care să îi surprindă plăcut pe oaspeţi.Înainte de petrecere…
1. Acceptă de la început ideea că nu poţi mulţumi pe toată lumea. Nunta trebuie să fie exact ceea ce cuplul îşi doreşte şi să se încadreze în posibilităţile lor financiare.
2. Faceţi un calcul realist şi minuţios al bugetului alocat. Cazarea invitaţilor care nu sunt din aceeaşi localitate, factura telefonică sau plinul de benzină, pe care îl veţi face mult mai frecvent decât de obicei, nu sunt costuri neglijabile.
3. Pe o agendă separată, notaţi toate cele necesare pentru nuntă (inclusiv costurile estimative şi plăţile efectuate). În acest fel veţi fi siguri că nu aţi uitat nimic şi veţi avea o satisfacţie de fiecare dată când veţi tăia ceva de pe listă.
4. Cereţi cât mai multe referinţe de la cei care urmează să vă ofere serviciile legate de organizare, dar, mai ales, stabiliţi în scris toate detaliile, inclusiv termenele de plată, data livrării, ba chiar şi numărul de flori incluse în buchet.
5. Întrebaţi, de asemenea, dacă există un plan de rezervă în cazul unor situaţii neprevăzute. Nunta voastră trebuie imortalizată, chiar dacă fotograful cu care aţi vorbit s-a îmbolnavit tocmai în ziua respectivă, nu?
6. Nu faceţi totul singuri. Lăsaţi-i pe cei apropiaţi să simtă că participă nu numai sentimental, ci şi activ la bucuria voastră. De exemplu, desemnaţi un prieten sau o rudă apropiată ca să se ocupe de invitaţii din provincie: să se asigure că nu le lipseşte nimic şi că se simt bine.
7. Pentru că voi să vă puteţi bucura din plin de momentele acestea unice, lăsaţi în grija unei persoane de încredere (de obicei cavalerul de onoare) desfăşurarea în bune condiţii a recepţiei, conform programului stabilit dinainte.
8. Când faceţi lista cu invitaţi, bazaţi-vă doar pe locul pe care aceştia îl ocupa în viaţa voastră (nu în cea a părinţilor, a naşilor etc.). Nu acesta este momentul în care să reînnodăm prietenii demult uitate, şi nici cel în care părinţii să-şi onoreze obligaţii sociale sau de afaceri.
9. Dacă la eveniment nu sunt invitaţi şi copii, asiguraţi-vă că şi mesenii ştiu acest lucru.
10. Comandaţi câteva invitaţii în plus şi mai multe plicuri, pentru cazul în care scrieţi greşit numele sau adresa invitaţilor.
11. În plicul cu invitaţia includeţi şi o mică schemă ce indică modul în care se ajunge la biserică şi apoi la locul petrecerii – cu siguranţă n-aţi vrea ca jumătate dintre invitaţi să se piardă pe drumul dinspre ceremonia religioasă, spre recepţie.
12. Asezaţi invitaţii la masă astfel încât cei care se cunosc sau au preocupări comune să stea împreună. Este necesar ca o schemă a sălii şi a modului în care sunt dispuşi invitaţii să fie pusă la intrarea în sala de recepţie.
13. Încercaţi să mai scutiţi din alergătură, căutând pentru petrecerea de nuntă un loc care, dintr-un “foc”, să vă ofere cât mai multe – cina festivă, tortul, decoraţiunile pentru masă şi sală, muzica, sejurul de după nuntă -, simplificându-vă astfel eforturile de organizare.