Rochia de mireasă- criteriile de selecție!

De mică te-ai imaginat cum vei arăta în rochia de miresă. Erai sigură cum va arăta și ce fel de coafură vei alege. Din aceste considerente noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi folositoare ce

separator
țin de alegerea rochiei de mireasă.

În primul rând, atunci când alegi modelul și materialul rochiei trebuie să ții cont de anotimpul și locul unde va avea loc nunta, dar nu uita și de stilul sau tematica nunții. Dacă ai ales să o faci într-un anotimp cald, optează pentru o rochie din materii ușoare care vor lăsa pielea să respire. Însă exclude din listă materialul de catifea și brocart.

Un alt criteriu necesar este personalitatea ta și stilul nunții, deoarece atunci când alegi rochia este bine să ții cont de ele. De exemplu, rochia vintaje nu se va potrivi  la o nuntă futuristă, la fel cum rochia de bal cu trenă lungă nu este privită cu ochi frumoși la o nuntă ce are loc în aer liber.

Și cum rochia este cea care reflectă gradul de formalitate a nunții, ia în considerare acest lucru. El influențează direct costumul mirelui, ținuta nașei și a domnișoarelor de onoare. Și nu este chiar plăcut ca rochia să fie prea fastuoasă, când planifici să faci o nuntă mai simplă și invers.

Bugetul– este factorul esențial când începi să căuți rochia de mireasă. Aici intră și cheltuelile ce țin de accesorii, voal și posibilile ajustări.

Dacă bugetul nu-ți permite să-ți cumperi rochia visată, nu renunța, pentru că există soluția- închirierea rochiei de mireasă.

Un alt sfat util- reducerile de sezon. Urmărește atent ofertele promoționale de profil și vizitează magazinele unde poți vedea o mulțime de modele noi, de la care poți obține reduceri substanțiale, dacă faci comanda din timp.

Dacă ești o mireasă mică de înălțime, evită rochiile care au corsete lungi până în zona șoldurilor și peste fund. Riști să pari mai disproporționată și îți va scurta într-un mod vizibil picioarele. Astfel, vei părea mai mică de înălțime din cauza efectului optic pe care îl creează asemenea modele.

Încearcă să optezi pentru rochii care îți evidențiază feminitatea. Este  permis să porți rochii lungi, gen prințesă. Mai  sunt indicate și rochiile cu trenă.

Dacă ești o mireasă plinuță, nu te gândi să porți rochii stil sirenă, deoarece evidențiază surplusul de grăsime. Evită corsete transparente cu „vederea la piele”, deoarece sunt destul de pretențioase. Alege rochia în culoare bej până la crem. Evită  rochiile stil prințesă, deoarece riști să pari un balon.

Rochiile ideale pentru tine ar fi cele nici foarte largi, dar nici cele mulate. Alege o rochie vaporoasă, cu puțină trenă sau cu o coadă la spate. Poți opta pentru orice material, mai puțin materialul tulle. Nu trebuie să ai spatele gol, iar decolteul de preferat să fie în forma „V” deoarece cele care sunt drepte, te fac să pari mai lată.

Dacă ești o mireasă prea slabă, modelele largi nu sunt o soluție. Evită corsetele transparente, ele sunt pretențioase și nu stau bine oricui. Poți alege o  rochie cu volane din abundență, flori sau funde mari legate în jurul taliei sau la spate.

Și nu uita, documentarea este cea mai importantă. Așa că pregătește-te din timp atunci când începi să-ți cauți rochia de mireasă perfectă!

Text: Iulia Arnaut

Bd. Stefan cel Mare 141/2, Chisinau
Tel.: + 373 22 602546
Mob.: + 373 22 60 675797
+ 373 22 78 702270
www.knightly.hk

Alecu Mătrăgună: “Femeia e o fuziune de lucruri incredibile, de formule imposibile şi parole inaccesibile.”
Articolul anterior
Kiss FM – numărul 1 pentru tineri!
Articolul următor
Alte articole interesante