Dacă un plic obișnuit se completează cu adresa destinatarului pe fața plicului și a expeditorului pe verso, atunci pentru invitațiile de nuntă trebuie să ții cont de unele reguli.
Așa că, pe plicul exterior, o invitație de nuntă trebuie să fie mai mult formală, cu titluri și nume complete, în timp ce pentru plicul interior se admite un stil informal, mai ales dacă mirii sunt apropiați de oaspeți.
De exemplu:
1) Pentru un cuplu căsătorit pe plicul exterior completează astfel:
Domnul Ion și doamna Maria Popescu
Iar pe plicul interior:
Dl. și dna. Popescu sau Ion și Maria, dacă există mai multă familiaritate între miri și invitați.
2) Invitații pentru un cuplu care utilizează nume de familie diferite:
– poți menționa mai întâi numele acelei persoane de care sunteți mai apropiați atât pe plicul exterior, cât și în interior.
Pe plicul exterior:
Dl. Ion Popescu și dna Maria Andrei
Pe plicul interior:
Dl. Popescu și dna Andrei sau pur și simplu folosiți doar prenumele celor doi invitați: Ion și Maria.
3) Pentru un cuplu necăsătorit care conviețuiește împreună, fiecare nume este completat pe un rând diferit.
Pe plicul exterior:
Dl. Mihail Stan
Dna Alina Muntean
Pe plicul interior:
Dl. Stan
Dna Muntean
4)Pentru familiile cu copii
Oaspeții mai tineri pot fi incluși pe plicul interior de invitație adresat părinților lor prin folosirea prenumelui însoțit de apelativul „dra” pentru fetele sub 18 ani. Băieţii nu au nevoie de un titlu până la vârsta de 18, iar după aceea pot fi abordați cu ” domnul „, urmat de numele mic.
Dacă copiii invitați la nuntă sunt majori, se cuvine să primească propriile lor invitații (cu excepția cazului în care locuiesc împreună cu mama și tatăl lor) .
Nota: Ține minte faptul că dacă nu includeți numele fiecărui copil din casă pe invitație, unii pot înțelege că sunt excluși din listă și nu sunt invitați la nuntă.
Plus la toate, același format poate fi folosit și în cazul când pentru închinare banilor alegi ca fiecare să pună suma de bani în plicurile de pe masă.