Sfaturi pentru viitoarele mirese de la o bloggeriță!

946914_560816680637219_925160011_nPe blogul său “

separator
și blondele gândesc” scriitoarea a dorit să dea câteva sfaturi viitoarelor mirese (doar ele vor avea, probabil, răbdare să citească), trecând recent prin procesul de organizare a propriei nunți:

  • Neapărat să vă luaţi un om responsabil de eveniment. Dacă nu îi zice organizator, că vă organizaţi singure, măcar un coordonator în ziua aia. Adică, o persoană care să nu fie mireasa, mirele sau părinţii lor, care să ştie tot-tot-tot. Să ţină legătura şi să dirijeze toţi furnizorii. Nu ca mine şi mama, la 8 dimineaţa în ziua nunţii, stăteam proţăpite în faţa hotelului, luând în primire saleurile şi covrigeii (pe care le-am pus în camere, la noi n-au existat alune sau ţuică pe masă!). Cineva care să se asigure că totul e acolo unde trebuie să fie. Deşi eu am vorbit clar anumite lucruri şi am dat indicaţii, lumea uită. Nu e interesată. Nu e evenimentul lor. La cununia civilă, ne-au adus paharele de şampanie, dar au uitat şampania.
  • Să rugaţi pe cineva să vă ţină informaţi cu ce se petrece în culise. Dacă a venit tortul, dacă a plecat popa, dacă fotografii mănâncă, dacă muzica e prea tare. Voi, ca miri, trebuie să ştiţi. Acolo, live. Eu am zis tuturor înainte de nuntă că nu vreau să aflu de nici o problemă, nici dacă Doamne-fereşte-moare cineva. Decât dacă pot ajuta.
  • IMG_6457Să puneţi un om responsabil de fotografii. Să-i daţi în grijă toate pozele pe care vreţi să le faceţi. Cu listă scrisă, nu mentală, că ce-i în mână nu-i minciună. Unul dintre marile mele regrete ale acelei zile e că n-am făcut anumite fotografii.
  • Rugaţi o domnişoară de onoare sau un prieten apropiat să arate celor de la foto şi video cine sunt părinţii, bunicii, naşii. Şi menţionaţi că părinţii şi bunicii sunt importanţi de filmat, că nu toată lumea ştie.
  • Dacă aveţi candy bar, daţi aperitivele imediat cum se intră în sală. Ca să nu se apuce lumea să mănânce prăjituri -de foame. Asta tot de la o prietenă-mireasă o ştiu
  • Ameninţaţi chelnerii. Ăştia ori fură, ori beau de sting, ori ambele la nunta voastră. Voi ameninţaţi-i de dinainte, chiar dacă faceţi sau nu rost de etilotest.
  • Discutaţi cu furnizorii dinainte cum faceţi plata. În ce monedă vor banii şi când. Stipulaţi în contract. Să nu păţiţi ca noi, care alergam de bezmetici să numărăm banii în ultimele ore ale nunţii în loc să…ne bucurăm de ultimele ore ale nunţii.
  • Resemnaţi-vă că vor fi persoane care confirmă şi totuşi nu vin. Deşi nu le-a murit căţelul, nici maşina nu a dat peste ei. N-ai ce le face, asta este. Deşi eu atâta am bătut cu pumnu-n masă că oamenii mei sunt de cuvânt şi nu există să vorbeşti joi că te vezi sâmbătă şi să pregăteşti atâta cameră şi meniu, ca apoi să vină doar pe jumătate sau deloc. Mi-a căzut faţa de nu mi-o adunam de pe jos… Că am rămas cu camere goale şi cu meniuri plătite trebuie toţi cei care ne-au dat ţeapă să ştie. Ba mai mult, să ştie şi că plicul (când a fost cazul) dumnealor n-a acoperit nici pe departe cheltuielile noastre. Şi nici locurile la masă nu le-a ocupat. Noi voiam să vă vedem. N-am făcut nuntă să câştigăm, cred că a fost evident.
  • 10616013_784364574960246_8699534053487777275_nDress-code. SCRIEŢI-L pe invitaţie!!! Ca să evitaţi adidaşi şi blugi şi alte bazaconii. Nu mai zic nimic, pentru că mi-e mie ruşine. Adică, a fost o nuntă dintre cele elegante, nu dintre cele în grădina din spatele casei… Pe de o parte, tata a purtat redingotă şi ceas cu lanţ, la piept. Mama a avut bolero din pene de flamingo, care arătau atunci mai bine decât sună acum, în text. Prietenele noastre au venit pe tocuri fine, cu rochii lungi, s-au dus la coafor. Prietenii noştri şi-au pus papioane şi butoni. Au fost fetiţe în rochii de voal, băieţei cu papion şi pantaloni la dungă. Iar, de undeva, cumva, au scăpat nişte 2-3 prunci din lesă, care-mi taie cadrele în blugi şi-n şlapi, de io nici la picnic nu mi-aş duce copiii aşa. A, unul parc-avea şi pălărie de pirat, cu un cap de mort în frunte,  de abia mă puteam uita la el. Ştiu că nu haina face pe om, dar, sincer, e mai mare ruşinea.

…Ştiu că a organiza o nuntă perfectă e aproape de imposibil şi că mai depinde mult şi de perfecţiunea din ochii fiecăruia. Mai Iar cel mai important sfat pe care îl pot da e să faceţi instantanee cu ochii minţii, cu palmele împreunate, cu mirosul Lui din acea zi. Şi să vă simţiţi voi bine, căci starea miresei se transmite nuntaşilor exact ca vărsatul de vânt în rândul copiilor. Nu scapă unul!

*Citeste mai multe articole pe blogul:  http://siblondelegandesc.ro

Ce trebuie să faci în ziua nunții pentru a avea noroc în familie. Patru superstiții de evitat

Mai multe tradiții și superstiții despre nunți au prins rădăcini adânci. Se crede că acestea influențează modul în care îndrăgostiții își planifică ziua cea mare pentru a asigura un viitor luminos și plin de noroc. În timp ce unele practici sunt menite să aducă prosperitate și fericire, altele sunt considerate a aduce ghinion și trebuie evitate cu orice preț.

Superstiții și tradiții de evitat în ziua nuntii

Întâlnirea înainte de ceremonie: Unul dintre cele mai răspândite obiceiuri este credința că mirele și mireasa nu ar trebui să se vadă înainte de ceremonie. Acest moment de separare simbolizează puritatea și noutatea începutului pe care îl vor împărtăși, iar întâlnirea prematură este văzută ca un semn rău prevestitor, scrie redactia.ro.

Vărsarea lichidelor: Fie că este vorba de apă sau vin, vărsarea accidentală a lichidelor în ziua nunții este considerată un semn de ghinion. Participanții la ceremonie sunt îndemnați să fie deosebit de atenți pentru a evita astfel de incidente, care pot prevesti turbulențe în mariaj.

Oglinzile sparte: Aducerea ghinionului prin spargerea oglinzilor este o superstiție bine-cunoscută, care transcende granițele nunților. În ziua căsătoriei, se pune un accent deosebit pe evitarea manevrării neglijente a oglinzilor pentru a preveni ani de ghinion în viața de cuplu.

Florile în biserică: Deși florile sunt simboluri ale frumuseții și ale vieții, există credința că aducerea lor în biserică înainte de ceremonia de nuntă poate atrage energii negative. Prin urmare, tradiția recomandă ca florile să fie aduse doar după finalizarea actului religios.

Tradiții care aduc noroc

Aruncarea orezului: O tradiție îndrăgită este aceea de a arunca orez peste miri la ieșirea din biserică sau locul ceremoniei. Acest gest simbolizează dorința de fertilitate și prosperitate pentru cuplu.

Elemente de culoare albastră: Purtarea de accesorii albastre de către mireasă este văzută ca un talisman ce aduce noroc și fericire în mariaj. O batistă sau o bijuterie cu piatră albastră sunt alegeri populare.

Hanțul la inel: Purtarea unui hanț la inelul de logodnă sau de căsătorie este considerată o modalitate de a păstra cuplul protejat de energii negative sau de invidia celor din jur.

Moneda în pantof: Plasarea unei monede în pantoful miresei simbolizează speranța de prosperitate financiară și noroc în noua căsnicie.

În timp ce aceste tradiții și superstiții pot părea doar o parte pitorească a ceremoniei de nuntă, ele reflectă dorința profundă a oamenilor de a influența pozitiv viitorul cuplului. Indiferent dacă sunt respectate din convingere sau pentru a onora tradiția, ele adaugă o notă de unicitate și speranță zilei în care două inimi aleg să bată împreună pentru totdeauna.

A purtat o rochie de mireasă de 50 de euro și a fost comparată cu Meghan Markle

O tânără a purtat la nunta sa o rochie de mireasă de 50 de euro, iar internauții au comparat-o cu Meghan Markle. Nu toată lumea vrea să cheltuiască zeci sau chiar sute de mii de euro pe o rochie de mireasă care poate fi purtată o singură dată.

Mireasa Rachel Connelly a demonstrat că poate arăta elegant, cheltuind doar 50 de euro. Utilizatoarea de Tiktok a postat pe pagina sa un videoclip filmat în timpul ceremoniei de nuntă. Și în doar o zi, a câștigat aproape 500 de mii de vizualizări.

Рэйчел Коннелли с женихом

Rachel a pozat într-o rochie de mătase albă, cu decolteu și un voal translucid. Fata a plătit doar 50 de euro pentru rochie. Ea a cumpărat rochia de la Goodwill, un magazin american de second-hand. E greu de crezut urmărind videoclipul. Mireasa a arătat extraordinar.

Abonaților le-a plăcut ținuta lui Rachel, ba chiar au comparat-o cu soția prințului Harry.

@rachelconnealy

Reply to @lizavbel ❤️ except my wedding was in a roller skating rink and not a royal palace :/ ##meghanmarkle

♬ original sound – rachel muse connealy

Ținuta de nuntă a lui Meghan a fost creată de fostul director de creație Givenchy Claire Waite Keller. Ducesa a ales o rochie lunga eleganta fara detalii inutile. Și costul acesteia este de aproximativ 400 de mii de dolari.

Меган Маркл и принц Гарри

Cum şi-a surprins o mireasă soţul nevăzător în ziua nunţii: ,,Am simţit că arată ca un înger!”

O tânără şi-a surprins logodnicul orb în ziua nunţii cu cel mai frumos dar. Toţi invitaţii au lăcrimat când l-au auzit spunând: „Simt că arăţi ca un înger!”.

Kelly Anne şi Anthony Ferraro

Când Kelly Anne Ferraro a început să cumpere rochii de mireasă, știa că își dorește un design care să includă o mulțime de detalii mici și texturi diferite, astfel încât viitorul ei soț, care este orb, să poată simți cum arată în ziua nunţii.

Pe 2 octombrie, la o nuntă în aer liber, tânăra a purtat o rochie albă, eterică, în drum spre altar, în timp ce cavalerul de onoare şi fratele mirelui i-au drescris acestuia cum arată. Anthony Ferraro, paralimpic la judo, muzician şi speaker motivaţional, a spus că a fost copleșit în momentul în care Kelly a ajuns în faţa altarului.

„Odată ce a ajuns la mine, mi-am pus mâinile pe rochia ei. Mi-a fost uimită mintea şi am început să plâng”, a spus el, potrivit Today. „Lucrurile tactile sunt foarte importante pentru mine. Îmi creează o imagine în cap despre felul în care arată lucrurile. Şi pot spune că am simţit că arăta ca un înger!”

Kelly Anne şi Anthony Ferraro

Kelly a spus că a încercat câteva rochii la Loulette Bride din Brooklyn, New York, înainte de a găsi una care avea tot ce își dorea. Soțul ei își amintește şi acum fiecare mic detaliu.

„Avea o bandă de catifea în jurul ei și aceste broderii din dantelă. Flori brodate dintr-un bumbac moale. Spatele ei avea chiar și o textură. În plus, m-a surprins cu o jachetă personalizată care era efectiv uimitoare, pe care și-a pus-o mai târziu, avea nişte franjuri nebune care îi atârnau de braţe”, a povestit el. „Mi-a amintit de prima noastră întâlnire”

Cei doi s-au cunoscut pe o plajă din New Jersey în 2017, acolo unde era sora lui Kelly, care se întâlnea cu prietenul cel mai bun al lui Anthony, urmând ca şi aceştia să se căsătorească. Kelly tocmai se întorsese dintr-o călătorie în Thailanda, iar Anthony se întorsese de la antrenamentele de judo din Tokyo.

„Auzisem multe despre Anthony de la sora mea când mi-a menţionat de prietenul lor orb. L-am întâlnit şi nu ştiam cu adevărat cât este de orb şi m-am gândit «tipul ăsta nu arată orb, orice ar însemna asta». Există un stereotip în mintea ta, ei bine el arăta ca oricine altcineva care se plimba pe plajă”, a povestit proaspăta mireasă.

Kelly a învățat tot mai multe tipuri pentru a-i crea experienţe tactile iubitului ei, viitor soţ, inclusiv modificând diferite lucruri din apartament pentru a deveni mai accesibil pentru el. Cei doi recunosc că au numai amintiri frumoase din ziua nunţii şi apreciază că oamenii au venit să le fie alături într-un moment atât de important.

Kelly Anne şi Anthony Ferraro

sursa: www.observatornews.ro

MIRACOL! O fetiță s-a născut fără sânge în organism, dar s-a dezvoltat normal
Articolul anterior
Imagini de culise. Ce nu s-a văzut în scenă la „Din ♥ branduri de Moldova”
Articolul următor