Alina Bradu: Miresele în rochii etno sunt din nou în vogă

Și-a propus să valorifice ce are mai scump Moldova. Tradițiile. Creează unele dintre cele mai frumoase colecții de haine în stil national. A stilizat modelele păstrând limita care transformă autenticul în kitch. Originalitatea i-a adus succes, iar acum zeci de femei sunt mândre că au în garderobă lor cel puțin o piesă vestimentară marca Alina Bradu.

separator

dupa intr1 dupai

Cu ce produs ai ieșit pe piață?

Am început să lucrăm inițial doar cu ia. Nu mă refer la cele clasice, era un produs absolut deosebit de tot ce putea fi găsit pe piață. Era o ie stilizată, iar noi am avut curajul să mergem chiar mai departe și am început să utilizăm stofe colorate și nu doar tradiționalul alb și diferite materiale – mătase, in, șifon. Le-am combinat cu dantelă și broderii și am scos pe piață un produs absolut unic.

Dar ornamentele imprimate cât de autentice sunt?

Ornamentele tradiționale de pe hainele ce poartă marca Alina Bradu nu sunt inventate și nici rodul fanteziei mele. Am muncit foarte mult cu meșteri populari din diferite zone ale Moldovei. Am studiat sute de ornamente. Avem o bază de date impresionantă pe care o folosim de fiecare data când clienții solicită un produs de-al nostru. Cel mai des aceștia aleg ornamentele din Centrul Moldovei.

3

Pe ce produse vă concentrați acum?

Colecțiile de bază sunt concentrate acum pe rochii de cununie și de mireasă în stil etno. Din fericire, multe tinere au renunțat la rochii pompoase și au revenit la rădăcinele și tradițiile noastre. Ne bucurăm extrem de mult, chiar dacă în sezon abia de facem față solicitărilor. Sunt rochii absolut deosebite . Pe lângă acestea, coasem cămăși pentru miri, la fel stilizate, și încercăm chiar să reinventăm costumul de mire. Susținem această tendință și suntem mândri că putem contribui la promovarea tradițiilor.  Nu ne limităm doar la îmbrăcăminte. Avem accesorii din piele brodate cu ornamente tradiționale. Propunem clienților și genți etno cu broderie, executate exclusiv din piele și facem chiar și încălțăminte, la fel brodată  în stil traditional. Vă asigur că un astfel de produs chiar nu ve-ți mai găsi pe piața noastră. Accesoriile și încălțămintea sunt realizate de soțul meu Igor Bradu.

11136811_10153423926047454_936939960_n 11139587_10153423926407454_439509500_n

Chiar și magazinul este amenajat în stil tradițional!

Magazinul corespunde colecțiilor noastre. Iar în curând ne vom surprinde clienții cu un nou magazin absolut neobișnuit. Lucrăm acum la concepția acestuia. Suntem ghidați de către un designer din Marea Britanie care ne ajută cu interiorul și accesoriile. Totul va fi creat în stil vintage. Nu doar concepția se va deosebi de ceea ce funcționează deja, dar și produsele care vor fi expuse acolo. În premieră vom oferi colecții pret a porte. Multe dintre piesele vestimentare vor avea doar accente etno și vor putea fi purtate și la serviciu. Asta ar putea fi o jachetă cu motive tradiționale, sau o cămasă cu ornamente doar pe manjetă, etc.

Cum găsiți clienți?

Ne găsim clienții participând la multe expoziții aici, în Moldova. Iar cumpărătorii fideli sunt cea mai bună reclamă a noastră. Ne aleg pentru că nu facem haine de linie, fiecare piesă se realizează o singură data și într-o singură mărime. Nu veți găsi doi clienți cu același produs. Colecțiile noastre sunt solicitate și de către vedetele din Moldova, iar cea mai fidelă este interpreta Adriana Ochișanu, care ar putea deveni chiar și imaginea brandului nostru, pentru că lucrează cu noi chiar de la începuturi.

Ați ajuns și peste hotare?

Am colaborat cu Guvernul într-un proiect realizat anul trecut.  O tânără din diaspora noastră  din Montreal a participat la Miss Canada, iar noi am facut două rochii pentru ea. Acum lucrăm cu diaspore din mai multe țări. E mai complicat să realizăm comenzile de la distanță, dar încercăm să facem față. Este foarte costisitor să expunem produsul nostru peste hotare, dar sperăm anul acesta să ajungem măcar în România.

Cum arată abdomenul vedetei Jennifer Lopez în realitate!
Articolul anterior
Vor să fie concurentele îngerașilor Victoria’s Secret. Vor reuşi?
Articolul următor
Alte articole interesante