Audrey Hepburn – un model de frumusețe și eleganță!

A fost

separator
și va rămâne una dintre cele mai frumoase actrițe ale tuturor timpurilor, impunându-se cu un stil definitoriu în modă și cinematografie. De-a lungul timpului a devenit un fashion icon incontestabil, iar silueta sa delicată și extrem de feminină, a redefinit noțiunile de eleganță și rafinament. Este vorba de actrița Audrey Hepburn.

images269443608_7b7b4a9994 audrey-hepburn-2

Viață personală

Annex - Hepburn, Audrey (Sabrina)_14Audrey Kathleen Ruston s-a născut pe 4 mai 1929 în Belgia, la Ixelles. Copilăria și-a petrecut-o în Belgia, Marea Britanie și Olanda. Tatăl ei era de origine britanică, în vreme ce mama să, baroneasa Ella van Heemstra, a fost o aristocrată olandeză.

Datorită rădăcinilor sale, Audrey Hepburn vorbea fluent olandeza, engleza, spaniola, italiana și franceza. Încă de la vârsta de cinci ani, Hepburn s-a arătat încântată de practicarea baletului, însă din cauza staturii nu și-a putut continua visul. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, din cauza lipsurilor la toate nivelurile, a suferit de malnutriție, anemie severă și boli respiratorii.

În 1952, Audrey Hepburn s-a logodit cu James Hanson. Deși totul a fost pregătit pentru ca nunta dintre cei doi să aiba loc, Hepburn s-a răzgândit, considerând că mariajul nu va funcționa din cauza solicitărilor pe care le au joburile lor de actori. Din 1954 până în 1968, a fost căsătorită cu Mel Ferrer, pe care l-a cunoscut la o petrecere și au avut împreună un fiu, Sean Hepburn Ferrer.

Audrey Hepburn and James Hanson 2 Audrey Hepburn and James Hanson 3 Audrey Hepburn and James Hanson

După separarea de actorul Mel Ferrer, renunță la a mai juca în producții importante, în următorii ani având doar apariții rare.

Audrey Hepburn and Mel Ferrer 3

Audrey Hepburn and Mel Ferrer 2 Mel Ferrer with Audrey Hepburn Holding Newborn Sean

Se recăsătorește în 1969 cu psihologul italian Andrea Dotti și se stabilește în Elveția, dar în 1982 divorțează de acesta. Hepburn a fost ambasador UNICEF, iar în ultimii ani a călătorit în numeroase țări pentru a ajuta și a sensibiliza opinia publică.

AUDREY HEPBURN AT UNICEF andrea-dotti-audrey-hepburn Sean Hepburn Ferrer

În 1993 încetează din viață în urma unui cancer intestinal.

Începutul și picul carierei…

Pentru că avea doar 1,69 m, care o impiedica să devină primă balerină, Audrey s-a reorientat către actorie.

Popularitatea ei a început să crească după ce a apărut în “Roman Hollyday “, alături de Gregory Peck, prestație ce i-a adus, un premiu Oscar, un trofeu BAFTA și un Glob de Aur.

imagesaudreyhepburn6 star-impegnate-nel-sociale-audrey-hepburn-165731_L

audrey_hepburn_dressCel mai cunoscut film al lui Audrey Hepburn poate fi considerat “Micul dejun la Tiffany”, inspirat de nuvela omonimă a lui Truman Capote. Personajul interpretat, Holly Golightly, a devenit emblematic pentru cinematografia americana și a fost chiar considerat rolul său definitoriu. De asemenea, emblematică a mai devenit și rochia neagră purtată de Audrey, creația a lui Hubert de Givenchy, „little black dress”, ce s-a vândut ulterior în cadrul unei licitații cu peste 400 000 de lire sterline.

text: Iulia Arnaut

Fetiţa cu voce dumnezeiască de la „America’s Got Talent”! VIDEO
Articolul anterior
Ascultă cele mai recente hit-uri românești cu aromă de mare
Articolul următor
Alte articole interesante