Audrey Hepburn – un model de frumusețe și eleganță!

A fost

separator
și va rămâne una dintre cele mai frumoase actrițe ale tuturor timpurilor, impunându-se cu un stil definitoriu în modă și cinematografie. De-a lungul timpului a devenit un fashion icon incontestabil, iar silueta sa delicată și extrem de feminină, a redefinit noțiunile de eleganță și rafinament. Este vorba de actrița Audrey Hepburn.

images269443608_7b7b4a9994 audrey-hepburn-2

Viață personală

Annex - Hepburn, Audrey (Sabrina)_14Audrey Kathleen Ruston s-a născut pe 4 mai 1929 în Belgia, la Ixelles. Copilăria și-a petrecut-o în Belgia, Marea Britanie și Olanda. Tatăl ei era de origine britanică, în vreme ce mama să, baroneasa Ella van Heemstra, a fost o aristocrată olandeză.

Datorită rădăcinilor sale, Audrey Hepburn vorbea fluent olandeza, engleza, spaniola, italiana și franceza. Încă de la vârsta de cinci ani, Hepburn s-a arătat încântată de practicarea baletului, însă din cauza staturii nu și-a putut continua visul. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, din cauza lipsurilor la toate nivelurile, a suferit de malnutriție, anemie severă și boli respiratorii.

În 1952, Audrey Hepburn s-a logodit cu James Hanson. Deși totul a fost pregătit pentru ca nunta dintre cei doi să aiba loc, Hepburn s-a răzgândit, considerând că mariajul nu va funcționa din cauza solicitărilor pe care le au joburile lor de actori. Din 1954 până în 1968, a fost căsătorită cu Mel Ferrer, pe care l-a cunoscut la o petrecere și au avut împreună un fiu, Sean Hepburn Ferrer.

Audrey Hepburn and James Hanson 2 Audrey Hepburn and James Hanson 3 Audrey Hepburn and James Hanson

După separarea de actorul Mel Ferrer, renunță la a mai juca în producții importante, în următorii ani având doar apariții rare.

Audrey Hepburn and Mel Ferrer 3

Audrey Hepburn and Mel Ferrer 2 Mel Ferrer with Audrey Hepburn Holding Newborn Sean

Se recăsătorește în 1969 cu psihologul italian Andrea Dotti și se stabilește în Elveția, dar în 1982 divorțează de acesta. Hepburn a fost ambasador UNICEF, iar în ultimii ani a călătorit în numeroase țări pentru a ajuta și a sensibiliza opinia publică.

AUDREY HEPBURN AT UNICEF andrea-dotti-audrey-hepburn Sean Hepburn Ferrer

În 1993 încetează din viață în urma unui cancer intestinal.

Începutul și picul carierei…

Pentru că avea doar 1,69 m, care o impiedica să devină primă balerină, Audrey s-a reorientat către actorie.

Popularitatea ei a început să crească după ce a apărut în “Roman Hollyday “, alături de Gregory Peck, prestație ce i-a adus, un premiu Oscar, un trofeu BAFTA și un Glob de Aur.

imagesaudreyhepburn6 star-impegnate-nel-sociale-audrey-hepburn-165731_L

audrey_hepburn_dressCel mai cunoscut film al lui Audrey Hepburn poate fi considerat “Micul dejun la Tiffany”, inspirat de nuvela omonimă a lui Truman Capote. Personajul interpretat, Holly Golightly, a devenit emblematic pentru cinematografia americana și a fost chiar considerat rolul său definitoriu. De asemenea, emblematică a mai devenit și rochia neagră purtată de Audrey, creația a lui Hubert de Givenchy, „little black dress”, ce s-a vândut ulterior în cadrul unei licitații cu peste 400 000 de lire sterline.

text: Iulia Arnaut

#usideschise Radmila Popovici: discriminare în domeniu, relația cu tata și drumul către a scrie

O discuție despre tinerețe fără bătrânețe cu o poetă autentică din Moldova. Radmila Popovici ne împărtășește secretele ei de a fi creativă și cel mai important, ne învață cum să ne împrietenim cu scrisul. Ne-am obișnuit să vânăm perfecțiunea și să ignorăm umanul. Trăim viața la repezeală fără a ne opri la prezent. Nu discutăm despre subiectele tabu, cum ar fi rolul adevărat al femeii în societate, și lăsăm feminismul să preia locul feminității. Astăzi la #usideschise, cu Aura, lăsăm viața să curgă natural la Complexul Turistic Costești.

#mamasita: Lilia Dediu – “Am mers la maternitate crezând că o să-mi țin puiul în brațe, dar…!”

Lilia Dediu, femeia care a reușit să-și regăsescă echilibrul după pierderea unui copil. Nu a fost un drum ușor, a avut nevoie de mult timp, susținere și grijă din partea oamenilor dragi pentru a nu se izola cu totul. O mamă pentru care familia este totul, îi pune mereu pe prim plan și se străduie să fie prezentă mereu când este nevoie de ea.

Azi la #mamasita cu Olesea Svecla avem o femeie fenomenală!

Visezi la o vacanță de vis cu un buget optim? Atunci acest articol este pentru tine

Atunci când planifici o călătorie ai o sumedenie de întrebări legate de destinație, hotel, deservire, atracții turistice, siguranță, confort etc. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru o agenție de turism care îți poate răspunde la toate întrebările și poate să-ți organizeze vacanța de vis cu un buget optim.

Excellence Travel Concierge are peste 16 ani de experiență în turism, iar  punctele forte sunt atitudinea față de clienți, calitatea serviciilor și responsabilitatea asumată pentru fiecare client care apelează la serviciile agenției, menținând, în același timp, prețurile accesibile.

Suntem obișnuiți cu agențiile turistice care vând în masă: spui ce buget ai, când și unde vrei să pleci și primești lista de hoteluri care se încadrează în buget stabilit. Companiile turistice de tip concierge, precum Excellence Travel Concierge, sunt un concept relativ nou și diferă de cel tradițional.

Probabil vă întrebați cum își planifică vacanța călătorii gurmanzi? Răspunsul e simplu, ei apelează la serviciile unui travel concierge, care va organiza în detalii călătoria lor.

Olga Plis este un Elite Travel Conciere și proprietara agenției de turism Excellence Travel din Republica Moldova. În cei peste 16 ani de experiență în turism, Olga a reușit să viziteze peste 40 de țări. Peste 80% dintre clienții agenției sunt cei care apelează repetat la serviciile de travel concierge. În drumul profesional, Olga a activat în diverse agenții cu renume din țară. Călătoriile sunt pasiunea ei, iar munca asiduă pentru organizarea vacanțelor la nivel superlativ, au avansat-o treptat de la poziția de manager în turism la Director General. Ulterior, Olga Plis a reușit să înființeze o agenție de turism care oferă consiliere în turism și organizează vacanțe exclusive.

”Dorințele clienților pot varia de la cerințe standarde, la extravagante, tururi personalizate și experiențe care se considerau imposibile în trecut. Din acest motiv, în companie lucrează doar persoane cu experiență, care au autoritate în domeniul managementului și turismului. Pentru managerii Excellence Travel nu există vacanță prea complicată sau imposibil de realizat.”, a menționat Olga Plis.

Excellence Travel Concierge prestează o gamă largă de servicii. Vă prezentăm doar câteva:

✔️bilete avia
✔️business deplasări
✔️servicii individuale
✔️servicii turistice
✔️cazare
✔️organizarea evenimentelor
✔️organizarea tururilor de Relax & Spa
✔️turism balnear

”Noi promovăm serviciile de calitate și înțelegem importanța relaxării în timpul vacanțelor. Locațiile și activitățile recomandate de noi sunt cele mai bune de pe piață și corespund valorilor agenției noastre. Noi apreciem și promovăm restaurantele, hotelurile și atracțiile turistice care și-au demonstrat valoare și unicitatea în timp.

Serviciile noastre de concierge sunt asigurate de o echipă de profesioniști care vor putea îndeplini orice dorință, indiferent de cât de neobișnuită este. Activăm 24/7 și suntem gata mereu să vă ascultăm, să oferim consiliere și să acționăm.”, a mai adăugat Olga Plis.

În mai puțin de o lună copii vor avea vacanța de Paște. Temperaturile blânde din acea perioadă vă oferă posibilitatea să alegeți între mai multe destinații, Turcia, Egipt, Dubai sau Europa cu zbor direct din Chișinău.

Fiecare destinație are farmecul său și e greu să alegi doar una. Am pregătit câteva caracteristici de care să ții cont când decizi unde să petreci vacanța de Paște împreună cu cei dragi.

EGIPT – a devenit o destinație actuală pe tot parcursul anului. Marea azurie, recife de corali, scufundările, excursiile istorice și prețurile atractive aduc turiștii de pretutindeni.

TURCIA – nu e doar despre plaje magnifice scăldate de 4 mări. E și despre Pamukkale, Cappadocia, temple antice, legende mitologice și shopping reușit.

DUBAI – este un must have pentru cei care apreciază cultura arabă, confortul, luxul și extravaganța. Unul dintre cele mai bogate orașe din lume, te cucerește prin arhitectura, zgârie norii din cartea recordurilor și diversitate oamenilor care-l vizitează.

EUROPA – Italia, Franța, Spania și Portugalia pot fi explorate la infinit și tot nu vei reuși să vă bucurați de tot ce oferă aceste țări.

Pentru mai multe detalii, puteți apela la numărul de telefon: 069702611, lăsa un mesaj pe pagina de Facebook/Instagram : @excellence_travel_moldova sau ne puteți vizita pe adresa str. V.Alecsandri 105, or. Chișinău

Fetiţa cu voce dumnezeiască de la „America’s Got Talent”! VIDEO
Articolul anterior
Ascultă cele mai recente hit-uri românești cu aromă de mare
Articolul următor