Michelle Obama, despre drumul de la cel mai sărac cartier din Chicago la Casa Albă

A fost prima doamnă a Americii timp de 8 ani, dar nimeni n-a știut drama lui Michele Obama – o primă doamnă de care poporul american este mândru și care se bucură de o popularitate enormă, după opt ani în care a fost un stâlp al familiei prezidențiale americane.

separator
Din multe puncte de vedere, Michelle Obama a fost o premieră la Casa Albă. Este prima locatară a Casei Albe ai cărei descendenți provin direct din rândul sclavilor și Prima Doamnă de culoare a Americii. Este, de asemenea, prima soție de președinte cu cea mai înaltă educație universitară: absolventă de merit a Universității Princeton și licențiată în drept la Harvard. În cei opt ani petrecuți în calitate de Prima Doamnă a Americii, a găzduit cu succes și eleganță de la întâlniri cu Regina Marii Britanii până la curse de Paști pentru copii.

Susținătoare a sportului și a unei nutriții sănătoase, Michelle Obama a promovat un stil de viață corect în SUA, care se confrunta până atunci cu o epidemie de obezitate.

Totodată, fosta Prima Doamnă a Americii a avut o copilărie deloc ușoară, spre deosebire de cea a lui Barack Obama, crescut în Hawaii de bunicii lui, care proveneau din mica burghezie albă. Arborele său genealogic arată că străbunicul ei, născut la 1850, a fost sclav în Carolina de Sud. Născută pe 17 ianuarie 1964, Michelle LaVaughn Robinson este fiica unui angajat la serviciile municipale pentru tratarea apelor, care suferea de scleroză în plăci. Ea a copilărit într-un apartament cu două camere din South Side, cel mai sărac cartier din Chicago, alături de părinții și fratele său.Michelle strălucește la școală și la baschet, sport pe care îl practică datorită înălțimii sale de 1,82 metri, dar la care decide să renunțe pentru a nu intra în stereotipul rasial al reușitei prin intermediul sportului. Rezultatele sale școlare îi permit să fie admisă la prestigioasa Universitate Princeton, apoi la Harvard. Este de menționat faptul că Universitatea Princeton era celebră pentru severitatea corpului didactic faţă de studenţii de culoare, pe considerentul că aceştia nu erau destul de inteligenţi pentru a înţelege cursurile predate acolo. Michelle a trebuit astfel să depună eforturi duble pentru a se remarca în faţa unor asemenea profesori. „Mă simţeam uneori ca o trecătoare prin campus, ca şi cum nu acela era cu adevărat locul meu. Oricare ar fi fost contactele mele cu albii, aveam adeseori impresia că, în ochii lor, mai întâi sunt de culoare, iar apoi studentă”, a povestit Michelle Obama într-un interviu mai vechi.

După ce se reîntoarce la Chicago, Michelle intră într-un cabinet de avocatură unde, în vara anului 1988, preia un stagiar pe nume Barack Obama. Tânăra rezistă avansurilor lui, până ce, într-o seară, acesta îi oferă „o îngheţată la colţul străzii”, povesteşte Obama în cartea sa „Îndrăzneala de a spera”. „Am întrebat-o dacă pot să o sărut. Avea gust de ciocolată”, continuă fostul președinte al SUA. Cuplul s-a căsătorit în octombrie 1992, iar restul rămâne istorie…

sursa

#usideschise Radmila Popovici: discriminare în domeniu, relația cu tata și drumul către a scrie

O discuție despre tinerețe fără bătrânețe cu o poetă autentică din Moldova. Radmila Popovici ne împărtășește secretele ei de a fi creativă și cel mai important, ne învață cum să ne împrietenim cu scrisul. Ne-am obișnuit să vânăm perfecțiunea și să ignorăm umanul. Trăim viața la repezeală fără a ne opri la prezent. Nu discutăm despre subiectele tabu, cum ar fi rolul adevărat al femeii în societate, și lăsăm feminismul să preia locul feminității. Astăzi la #usideschise, cu Aura, lăsăm viața să curgă natural la Complexul Turistic Costești.

#mamasita: Lilia Dediu – “Am mers la maternitate crezând că o să-mi țin puiul în brațe, dar…!”

Lilia Dediu, femeia care a reușit să-și regăsescă echilibrul după pierderea unui copil. Nu a fost un drum ușor, a avut nevoie de mult timp, susținere și grijă din partea oamenilor dragi pentru a nu se izola cu totul. O mamă pentru care familia este totul, îi pune mereu pe prim plan și se străduie să fie prezentă mereu când este nevoie de ea.

Azi la #mamasita cu Olesea Svecla avem o femeie fenomenală!

Visezi la o vacanță de vis cu un buget optim? Atunci acest articol este pentru tine

Atunci când planifici o călătorie ai o sumedenie de întrebări legate de destinație, hotel, deservire, atracții turistice, siguranță, confort etc. De aceea, îți recomandăm să optezi pentru o agenție de turism care îți poate răspunde la toate întrebările și poate să-ți organizeze vacanța de vis cu un buget optim.

Excellence Travel Concierge are peste 16 ani de experiență în turism, iar  punctele forte sunt atitudinea față de clienți, calitatea serviciilor și responsabilitatea asumată pentru fiecare client care apelează la serviciile agenției, menținând, în același timp, prețurile accesibile.

Suntem obișnuiți cu agențiile turistice care vând în masă: spui ce buget ai, când și unde vrei să pleci și primești lista de hoteluri care se încadrează în buget stabilit. Companiile turistice de tip concierge, precum Excellence Travel Concierge, sunt un concept relativ nou și diferă de cel tradițional.

Probabil vă întrebați cum își planifică vacanța călătorii gurmanzi? Răspunsul e simplu, ei apelează la serviciile unui travel concierge, care va organiza în detalii călătoria lor.

Olga Plis este un Elite Travel Conciere și proprietara agenției de turism Excellence Travel din Republica Moldova. În cei peste 16 ani de experiență în turism, Olga a reușit să viziteze peste 40 de țări. Peste 80% dintre clienții agenției sunt cei care apelează repetat la serviciile de travel concierge. În drumul profesional, Olga a activat în diverse agenții cu renume din țară. Călătoriile sunt pasiunea ei, iar munca asiduă pentru organizarea vacanțelor la nivel superlativ, au avansat-o treptat de la poziția de manager în turism la Director General. Ulterior, Olga Plis a reușit să înființeze o agenție de turism care oferă consiliere în turism și organizează vacanțe exclusive.

”Dorințele clienților pot varia de la cerințe standarde, la extravagante, tururi personalizate și experiențe care se considerau imposibile în trecut. Din acest motiv, în companie lucrează doar persoane cu experiență, care au autoritate în domeniul managementului și turismului. Pentru managerii Excellence Travel nu există vacanță prea complicată sau imposibil de realizat.”, a menționat Olga Plis.

Excellence Travel Concierge prestează o gamă largă de servicii. Vă prezentăm doar câteva:

✔️bilete avia
✔️business deplasări
✔️servicii individuale
✔️servicii turistice
✔️cazare
✔️organizarea evenimentelor
✔️organizarea tururilor de Relax & Spa
✔️turism balnear

”Noi promovăm serviciile de calitate și înțelegem importanța relaxării în timpul vacanțelor. Locațiile și activitățile recomandate de noi sunt cele mai bune de pe piață și corespund valorilor agenției noastre. Noi apreciem și promovăm restaurantele, hotelurile și atracțiile turistice care și-au demonstrat valoare și unicitatea în timp.

Serviciile noastre de concierge sunt asigurate de o echipă de profesioniști care vor putea îndeplini orice dorință, indiferent de cât de neobișnuită este. Activăm 24/7 și suntem gata mereu să vă ascultăm, să oferim consiliere și să acționăm.”, a mai adăugat Olga Plis.

În mai puțin de o lună copii vor avea vacanța de Paște. Temperaturile blânde din acea perioadă vă oferă posibilitatea să alegeți între mai multe destinații, Turcia, Egipt, Dubai sau Europa cu zbor direct din Chișinău.

Fiecare destinație are farmecul său și e greu să alegi doar una. Am pregătit câteva caracteristici de care să ții cont când decizi unde să petreci vacanța de Paște împreună cu cei dragi.

EGIPT – a devenit o destinație actuală pe tot parcursul anului. Marea azurie, recife de corali, scufundările, excursiile istorice și prețurile atractive aduc turiștii de pretutindeni.

TURCIA – nu e doar despre plaje magnifice scăldate de 4 mări. E și despre Pamukkale, Cappadocia, temple antice, legende mitologice și shopping reușit.

DUBAI – este un must have pentru cei care apreciază cultura arabă, confortul, luxul și extravaganța. Unul dintre cele mai bogate orașe din lume, te cucerește prin arhitectura, zgârie norii din cartea recordurilor și diversitate oamenilor care-l vizitează.

EUROPA – Italia, Franța, Spania și Portugalia pot fi explorate la infinit și tot nu vei reuși să vă bucurați de tot ce oferă aceste țări.

Pentru mai multe detalii, puteți apela la numărul de telefon: 069702611, lăsa un mesaj pe pagina de Facebook/Instagram : @excellence_travel_moldova sau ne puteți vizita pe adresa str. V.Alecsandri 105, or. Chișinău

Un polițist de 24 de ani a fost tamponat mortal pe carosabil
Articolul anterior
Accident violent pe strada Ismail. Un bărbat a făcut infarct în timp ce era la volan
Articolul următor