Olivia Furtună: “Prima emisie în direct a fost groaznică. Mi se părea ciudat să mă văd la televizor”

Prezentatoarea de la Mesager, Olivia Furtună a ajuns în televiziune întâmplător, iar acum nu-și imaginează viața decât în fața sticlei. A debutat ca prezentatoare de știri sport în România, iar după doi ani s-a întors acasă pentru a-și continua pasiunea.

separator
Imagestudio.md (4)

Am făcut Facultatea de Administrație Publică. Am completat dosarul pentru Jurnalism și peste 5 minute l-am rupt și am zis “dați-mi altul să completez, pentru Administrație Publică”. Am simțit că poți face televiziune sau jurnalism având la bază o altă facultate …și nu regret.

La televiziune am ajuns pur întâmplător. Primul job din viața mea a fost prezentatoare de știri sport. Eram studentă în România,  și pentru că aveam un program flexibil de studii, vroiam să muncesc. Am auzit că este un post vacant la televiziunea locală din Târgoviște. Am mers acolo, dar nici nu-mi puteam imagina că voi fi angajată atât de repede.

După televiziunea din România, am făcut o pauză de vreo 2 ani. Și eram sigură că nu o să mai revin în acest mediu. Dar televiziunea te molipsește și nu mai poți s-o lași.

Prima emisie în direct a fost groaznică. Mi se părea ciudat să mă văd la televizor, nu mi-a plăcut. Dar a plăcut publicului, a plăcut șefilor și asta m-a încurajat.

Nu citesc știrile de pe prompter, ci le transmit. Am făcut și reporterie, de aceea trec prin mine fiecare știre și o transmit așa cum trebuie.

Mama, fratele și iubitul sunt cei mai mari critici, dar și susținători. Susținerea și înțelegerea celor de-acasă este foarte importantă pentru mine, mai ales când lucrez 7 zile la rând fără odihnă.

Nu am idoli, am persoane pe care le admir. Din domeniul știrilor, îmi place Andreea Berecleanu și Valeria Korableva. Din actrițe, Meryl Streep.

Atunci când eram mică, visam să fiu pictoriță. După care vroiam să devin actriță. Dar nu m-am gândit niciodată că voi face televiziune. Probabil, dragostea pentru această meserie vine de la tatăl meu, care a fost jurnalist de profesie.

Costumele clasice sunt doar pentru televiziune și evenimentele mondene. Ținutele pe care le port în fața camerei sunt și de la tv, și de-ale mele personale.

În viața de zi cu zi optez pentru stilul casual cu elemente rock. Culoarea neagră îmi pare clasică, elegantă și sexy în același timp. Vara optez pentru rochițe, îmi plac foarte mult cele în stil etno.

Mă machiez doar pentru televiziune. Iar când vin acasă de la serviciu, primul lucru pe care-l fac este demachierea.Când am zile libere, renunț la cosmetice și nu-mi aranjez părul.

Imagestudio.md (7)
Imagestudio.md (10) Imagestudio.md (9)

Sportul mă plictisește…de aceea încerc să combin mai multe tipuri de antrenamente. Fac shaping vreo două luni, după care merg la sală, apoi fac o pauză.

Nu am secrete de frumusețe. Ca orice femeie, folosesc scraburi, măscuțe, creme hidratante.

Peste 5 ani mă văd tot în televiziune, aici mă simt bine și confortabil. Iar dacă ar fi să vorbim despre familie, atunci mă văd mămică.

Image Studio 2Image Studio
tel: (022) 22-69-52
mob: 068-777-291, 068-777-292
email: info@imagestudio.md

Irina Petrea: Despre fricile și complexele copiilor
Articolul anterior
Internauții fac haz de necaz de cadoul Angelei Gonța: ”Îți mai dă un ceas, și adio”
Articolul următor
Alte articole interesante