10 cele mai cool plaje din lume!

A sosit perioada când vrei să te alinţi şi să te relaxezi într-o vacanţă de vis, alături de iubit, familie sau amici? Iar Ucraina, Bulgaria, sau litoralul românesc, nu mai sunt destinaţiile perfecte pentru tine?

separator


 

Uite că, depunând puţin efort şi punând deoparte niște bănuți, oricine se poate bucura anul acesta de apele limpezi, nisipul fin şi peisajul uimitor a celor mai frumoase şi hot plaje din lume. Îţi propunem o listă cu cele mai cool plaje de pe terra, iar tu alege destinaţia în care vrei să te alinţi vara aceasta.

Micuţa insulă Providenciales, Marea Caraibelor

Un adevărat paradis pe pământ! Insula Provo este cea mai bună destinaţie pentru vacanţa ta de vis de anul acesta. Este cea mai frumoasă plajă pentru iubitorii de soare, apă limpede şi nisip fin.


Micuţa insulă Provo, face parte din lanţul de insule ale arhipelagului Turks şi Caicos, nu mai mare de 98 kilometri pătraţi. Dintre toate, Providenciales este staţiunea cea mai dezvoltată, cu numeroase resorturi de lux ce oferă servicii de calitate, “Grace Bay Beach” fiind considerat cel mai bun din lume pentru că are: terenuri de golf, oportunităţi de shopping şi fireşte atracţii naturale splendide. Tot aici, te poţi bucura şi de Parcul Naţional  “Northwest Point Marine”, ce ocroteşte o zonă uluitoare a recifelor de corali şi numeroase lacuri saline.

Palm Beach, Aruba

Dacă vrei anul acesta să pleci în vacanţă cu familia, insula Palm Beach din Aruba este locul ideal pentru a te relaxa împreună cu soţul şi micuţii tăi. Această destinaţie îţi oferă prilejul atât de a te odihni, cât şi de a beneficia de un şir de reduceri şi cadouri.


Restaurantele, de exemplu, au oferte speciale pentru cei mici și includ mereu reduceri de familie sau diverse cadouri. Încă o noutate bună pentru familiști, aproape toate hotelurile de pe litoral au servicii de babysitting în ofertă. Plus la aceasta locurile amenajate frumos pentru copii, îţi dau posibilitatea atât ţie, cât şi micuţilor tăi să vă petreceți minunat timpul.

Tulum Beach, Mexic

Tulum este o localitate situată în Peninsula Yucatan, Mexic.

Plaja este adesea căutată de cei care îşi doresc să meargă într-un loc mai liniştit şi mai puţin frecventat de turişti. Această destinaţie este renumită pentru binecunoscutele ruine maya, care pot fi vizitate.


Dacă doreşti să trăieşti cu adevărat o poveste de vis, poţi închiria o căsuţă făcută din tulpini de copac. Aceste mici cabane sunt recunoscute ca fiind locurile de întâlnire pentru comunităţile hippie ori practicanţii Culturii Soarelui. Dacă eşti pasionată de scufundări vei găsi aproape de oraş peşteri subterane inundate şi poţi combina perfect relaxarea cu hobby-urile tale.

Punta Cana din Republica Dominicană

Resorturile din Punta Cana sunt scufundate în zeci de hectare de mangrove, palmieri şi cocotieri, iar vegetaţia tropicală este “desenată” cu o paletă largă de culori, în contrast cu albul nisipului şi zecile de specii de păsări printre care pasărea colibri şi unele specii de papagali.


De-a lungul întregii localităţi, la mai puţin de 100 de metri de plajă, poţi vedea o extinsă barieră de corali, şi apa cristalină ce se întinde pe o paletă întreagă de culori de la albastru până la verde turcoaz.

White Beach, Philippine

White Beach este o plajă din Insula Boracay, Philippine. Celebră pentru nisipul ei alb şi curat, plaja este considerată una dintre cele mai exotice destinaţii de vacanţă din lume.


Perioada recomandată pentru a vizita acest paradis este între septembrie și iunie. În această perioada temperaturile sunt medii, plouă puţin şi se simte o briză de aer curat şi răcoros.

Red Beach, Santorini

Vrei să te bronzezi pe o plajă inedită cu nisip diferit de ceea ce ai văzut până acum? Uite că pe insula Santorini se află una dintre cele mai interesante plaje de culoare roşie din lume.


Aflată în Akrotiri, plaja grecească are o culoare roşiatică din cauza rocilor de origini vulcanice.

Ipanema Beach, Brazilia

Dacă eşti în căutarea unei atmosfere mai încinse, pline de muzică latino, dar cu un peisaj la fel de exotic, plaja Ipanema din Rio de Janeiro este ceea ce cauţi.


Recent renovată, cu un aspect modern, dar neobişnuit de sălbatic, plaja Ipanema aduce oricărui turist amintiri de neuitat. Conform Travel Channel,  Ipanema Beach este cea mai sexy plajă din lume.

Anguilla, Caraibe

Dacă banii nu sunt o problemă când vine vorba de vacanţa de vis, îţi recomandăm insula Anguilla din caraibe cu 33 de plaje întinse pe 20 de km, înconjurate de recifuri de corali şi ape limpezi. Locul este frecventat de obicei de starurile de la Hollywood şi diverşi oameni de afaceri. Un alt motiv pentru care ar trebui să alegi acest loc, este arta culinară. Bucătarii din Anguilla sunt cunoscuţi ca fiind cei mai meticuloşi şi talentaţi artişti culinari din regiune.


Mergând în această vacanţă nu trebuie să ratezi: The Valley, capitala şi principalul oraş al insulei, nu departe de aici, poţi vizita peştera subacvatică Prickly Pears Cays, un loc preferat de iubitorii sporturilor acvatice. Iar dacă ai chef de o plimbare pe apă, asigură-te că ajungi şi pe insula Scrub, o bucată de rai nelocuită, care te duce cu gândul la aerul şi peisajul Scoţian.

Plaja la Digue, Seychelles

Insula La Digue atrage atenţia prin sălbăticia peisajului său, o vegetaţie exotică abundentă, nisipuri strălucitoare, ape turcoaz limpezi, strânse în golfuri mici şi intime.


De fapt, insula face parte din elita veche, fiind neatinsă încă de când a fost descoperită şi numită “Grădina Edenului”. Pe nisipurile ei viaţa decurge mai lent, totul este mai relaxant, mai intim şi mai pasional.

Insulele Capitanului Cook,  Noua Zeelandă

Undeva la capătul lumii, dincolo de civilizaţiile Orientului şi Occidentului, te aşteaptă ascunsă într-o lagună mai albastră decât cerul, plaja Aroa. Situată lângă Ratoronga, plaja Aroa poate câstiga oricând la categoria de „Plaja cu cel mai alb nisip de pe Terra”. Aroa împodobeşte un atol de corali atât de frumos, încât până şi timpul ţi se pare că a încremenit.


Întreaga bucată de Rai este îngrijită exemplar. Tot ceea ce fac turiştii pe Aroa este supravegheat discret, iar dacă ai aruncat gunoaie pe plajă ori în apă sau ai provocat distrugeri ale mediului ambiant, ai deranjat alţi turişti,  ai poluat sonor atmosfera, vei fi evacuat de urgenţă, după  ce vei plăti o amendă usturătoare. În plus, timp de câţiva ani, nu mai primeşti dreptul de a călca nisipul uneia dintre cele mai splendide plaje din Pacificul de Sud.

 

Text: Cristina Mihalachi

 

Codul bunelor maniere la masă pentru copilul tău!
Articolul anterior
10 cele mai cool plaje din lume!
Articolul următor
Alte articole interesante