10 cele mai cool plaje din lume!

A sosit perioada când vrei să te alinţi şi să te relaxezi într-o vacanţă de vis, alături de iubit, familie sau amici? Iar Ucraina, Bulgaria, sau litoralul românesc, nu mai sunt destinaţiile perfecte pentru tine?

separator


 

Uite că, depunând puţin efort şi punând deoparte niște bănuți, oricine se poate bucura anul acesta de apele limpezi, nisipul fin şi peisajul uimitor a celor mai frumoase şi hot plaje din lume. Îţi propunem o listă cu cele mai cool plaje de pe terra, iar tu alege destinaţia în care vrei să te alinţi vara aceasta.

Micuţa insulă Providenciales, Marea Caraibelor

Un adevărat paradis pe pământ! Insula Provo este cea mai bună destinaţie pentru vacanţa ta de vis de anul acesta. Este cea mai frumoasă plajă pentru iubitorii de soare, apă limpede şi nisip fin.


Micuţa insulă Provo, face parte din lanţul de insule ale arhipelagului Turks şi Caicos, nu mai mare de 98 kilometri pătraţi. Dintre toate, Providenciales este staţiunea cea mai dezvoltată, cu numeroase resorturi de lux ce oferă servicii de calitate, “Grace Bay Beach” fiind considerat cel mai bun din lume pentru că are: terenuri de golf, oportunităţi de shopping şi fireşte atracţii naturale splendide. Tot aici, te poţi bucura şi de Parcul Naţional  “Northwest Point Marine”, ce ocroteşte o zonă uluitoare a recifelor de corali şi numeroase lacuri saline.

Palm Beach, Aruba

Dacă vrei anul acesta să pleci în vacanţă cu familia, insula Palm Beach din Aruba este locul ideal pentru a te relaxa împreună cu soţul şi micuţii tăi. Această destinaţie îţi oferă prilejul atât de a te odihni, cât şi de a beneficia de un şir de reduceri şi cadouri.


Restaurantele, de exemplu, au oferte speciale pentru cei mici și includ mereu reduceri de familie sau diverse cadouri. Încă o noutate bună pentru familiști, aproape toate hotelurile de pe litoral au servicii de babysitting în ofertă. Plus la aceasta locurile amenajate frumos pentru copii, îţi dau posibilitatea atât ţie, cât şi micuţilor tăi să vă petreceți minunat timpul.

Tulum Beach, Mexic

Tulum este o localitate situată în Peninsula Yucatan, Mexic.

Plaja este adesea căutată de cei care îşi doresc să meargă într-un loc mai liniştit şi mai puţin frecventat de turişti. Această destinaţie este renumită pentru binecunoscutele ruine maya, care pot fi vizitate.


Dacă doreşti să trăieşti cu adevărat o poveste de vis, poţi închiria o căsuţă făcută din tulpini de copac. Aceste mici cabane sunt recunoscute ca fiind locurile de întâlnire pentru comunităţile hippie ori practicanţii Culturii Soarelui. Dacă eşti pasionată de scufundări vei găsi aproape de oraş peşteri subterane inundate şi poţi combina perfect relaxarea cu hobby-urile tale.

Punta Cana din Republica Dominicană

Resorturile din Punta Cana sunt scufundate în zeci de hectare de mangrove, palmieri şi cocotieri, iar vegetaţia tropicală este “desenată” cu o paletă largă de culori, în contrast cu albul nisipului şi zecile de specii de păsări printre care pasărea colibri şi unele specii de papagali.


De-a lungul întregii localităţi, la mai puţin de 100 de metri de plajă, poţi vedea o extinsă barieră de corali, şi apa cristalină ce se întinde pe o paletă întreagă de culori de la albastru până la verde turcoaz.

White Beach, Philippine

White Beach este o plajă din Insula Boracay, Philippine. Celebră pentru nisipul ei alb şi curat, plaja este considerată una dintre cele mai exotice destinaţii de vacanţă din lume.


Perioada recomandată pentru a vizita acest paradis este între septembrie și iunie. În această perioada temperaturile sunt medii, plouă puţin şi se simte o briză de aer curat şi răcoros.

Red Beach, Santorini

Vrei să te bronzezi pe o plajă inedită cu nisip diferit de ceea ce ai văzut până acum? Uite că pe insula Santorini se află una dintre cele mai interesante plaje de culoare roşie din lume.


Aflată în Akrotiri, plaja grecească are o culoare roşiatică din cauza rocilor de origini vulcanice.

Ipanema Beach, Brazilia

Dacă eşti în căutarea unei atmosfere mai încinse, pline de muzică latino, dar cu un peisaj la fel de exotic, plaja Ipanema din Rio de Janeiro este ceea ce cauţi.


Recent renovată, cu un aspect modern, dar neobişnuit de sălbatic, plaja Ipanema aduce oricărui turist amintiri de neuitat. Conform Travel Channel,  Ipanema Beach este cea mai sexy plajă din lume.

Anguilla, Caraibe

Dacă banii nu sunt o problemă când vine vorba de vacanţa de vis, îţi recomandăm insula Anguilla din caraibe cu 33 de plaje întinse pe 20 de km, înconjurate de recifuri de corali şi ape limpezi. Locul este frecventat de obicei de starurile de la Hollywood şi diverşi oameni de afaceri. Un alt motiv pentru care ar trebui să alegi acest loc, este arta culinară. Bucătarii din Anguilla sunt cunoscuţi ca fiind cei mai meticuloşi şi talentaţi artişti culinari din regiune.


Mergând în această vacanţă nu trebuie să ratezi: The Valley, capitala şi principalul oraş al insulei, nu departe de aici, poţi vizita peştera subacvatică Prickly Pears Cays, un loc preferat de iubitorii sporturilor acvatice. Iar dacă ai chef de o plimbare pe apă, asigură-te că ajungi şi pe insula Scrub, o bucată de rai nelocuită, care te duce cu gândul la aerul şi peisajul Scoţian.

Plaja la Digue, Seychelles

Insula La Digue atrage atenţia prin sălbăticia peisajului său, o vegetaţie exotică abundentă, nisipuri strălucitoare, ape turcoaz limpezi, strânse în golfuri mici şi intime.


De fapt, insula face parte din elita veche, fiind neatinsă încă de când a fost descoperită şi numită “Grădina Edenului”. Pe nisipurile ei viaţa decurge mai lent, totul este mai relaxant, mai intim şi mai pasional.

Insulele Capitanului Cook,  Noua Zeelandă

Undeva la capătul lumii, dincolo de civilizaţiile Orientului şi Occidentului, te aşteaptă ascunsă într-o lagună mai albastră decât cerul, plaja Aroa. Situată lângă Ratoronga, plaja Aroa poate câstiga oricând la categoria de „Plaja cu cel mai alb nisip de pe Terra”. Aroa împodobeşte un atol de corali atât de frumos, încât până şi timpul ţi se pare că a încremenit.


Întreaga bucată de Rai este îngrijită exemplar. Tot ceea ce fac turiştii pe Aroa este supravegheat discret, iar dacă ai aruncat gunoaie pe plajă ori în apă sau ai provocat distrugeri ale mediului ambiant, ai deranjat alţi turişti,  ai poluat sonor atmosfera, vei fi evacuat de urgenţă, după  ce vei plăti o amendă usturătoare. În plus, timp de câţiva ani, nu mai primeşti dreptul de a călca nisipul uneia dintre cele mai splendide plaje din Pacificul de Sud.

 

Text: Cristina Mihalachi

 

Zbor Direct prezintă: Travel Tips cu Viorica Nagacevschi

Ofertele All Inclusive nu sunt despre ea, mai degrabă ar prefera să se piardă într-un oraș și să se regăsească la terasa umbrită a unei taverne țărănești grecești. Atunci când diminețile ei seamănă la față și nu-i promit un scenariu de carte,  își ia pixul, ochelarii și pe-aici ați văzut-o.  Așa este ea, romatica textieră Viorica Nagacevschi.

separator

 • unicamd unica.md Când simți că e  momentul să-ți încarci bateriile. Cum îți șoptește organismul?
 • Viorica N. Diminețile prea des îmi bat la geam și mă întreabă: azi încotro? Atunci când job-ul mă ține cu agenda plină, mă impart între birou și casă. Dar când mi se face o cărare de ”liber” pentru câteva zile, cu siguranță iau avionul spre…

 • unicamd unica.md Ce tip de odihnă preferi?
 • Viorica N. Nu sunt pretențioasă. Accept orice tip, doar să fie pe măsura puterilor și intereselor mele. Dacă aș face un clasament, întâietatea ar deține – Marea!  Mi se trage de la Nistru. Oare sunt oameni care nu iubesc marea? Celelalte ar fi călătorii de recunoaștere și descoperire a locurilor, oamenilor noi.

 • unicamd unica.md Ce pretenții ai de la o vacanță?
 • Viorica N. Pretenții obișnuite. 1. Un zbor cu avionul nu prea lung. 2. Un hotel sau o cazare cu geamul spre mare sau spre munte. (E prea importantă imaginea care rămâne pe retina ochiului). 3. Posibilitate de chirie a unei biciclete sau mașină. 4. Locuri cu destinații fantastice ( istorice, de natură, sau activități interesante).

 • unicamd unica.md Ce pui în valiză. Lucruri nelipsite în vacanță?
 • Viorica N.

  Costumul de baie

  Cartea de vacanță

  Agenda pentru texte sau subiecte noi pentru cărțile mele

  Ochelarii de vedere (de soare)

  Laptop-ul

 • unicamd unica.md Alegi avionul sau o călătorie cu automobilul. De ce?
 • Viorica N. La distanțe mari, cu siguranță, aleg avionul. Cele din apropiere –cu automobilul propriu. De ce? Timpul e foarte valoros. Am nevoie de el ca de aer.

 • unicamd unica.md Ești vânătoare de zboruri avia ieftine? Cum le pescuiești?
 • Viorica N. Din păcate, nu prea reușesc să caut zboruri ieftine. Regimul meu de muncă depinde de clienți. Deaceea vacanța e ad-hoc și nu-mi reușește să vânezi asemenea oferte. Dar ar fi atât de bine să am o astfel de undiță?!

 • unicamd unica.md O destinație de vară pentru femeile care își doresc mai mult decât tolăneală la soare?
 • Viorica N. În ultima perioadă, prefer insulele. E o posibilitate să  alegi să vizitezi mai multe plaje, restaurante, sau să faci o promenade pe străzile vechi ale unui oraș care poartă cele mai vechi urme ale civilizației. Sunt o sumedenie de oportunități pe insule. Ar fi și altele, dar la moment sunt captivată de insule.

Citește în continuare de ce să Nu alegi ofertele All Inclusive, existând riscul să  pierzi din farmecul unei vacanțe adevărate.

https://zbordirect.com/blog/travel-tips-viorica-nagacevschi-alege-insulele-pentru-evadare

Cele mai ieftine oferte de zbor le găsești aici https://zbordirect.com/

 

Vizitează 11 orașe europene cu doar 495 de euro

A sosit toamna, iar gândurile îți sunt tot la vacanță. Atunci, nu ezita să îţi pregăteşti valiza și să pleci într-un turneu de vis în inima Europei, alături de cei dragi.

separator

Profită acum, de oferta unică de la TRAVEL PLANET – un sejur cu autobuzul la un super preț. Timp de 9 zile vei avea ocazia să explorezi destinațiile de top ale culturii internaționale precum: Balaton (Heviz) – Ljubljana – Veneția – Florența – Pisa – Monaco – Monte Carlo – Nisa – Milano – oz. Garda (Sirmione) și Verona.
Astfel, în perioada 06.10.2018 – 14.10.2018, te așteaptă un program nemaipomenit, cu destinații istorice impresionante și peisaje parcă desprinse din Paradis.

Detalii la tel.: 022 850 800 / 078 850 800 / 079 406295 sau accesați travelplanet.md.

Prima zi

La 15:00 vei pleca din Chișinău în Ungaria, cu o noapte de trecere prin România

Ziua a 2-a

Sosirea în orașul Keszthely – Ungaria, capitala malul vestic al lacului Balaton. Un ansamblu faimos care cuprinde  Palatul și Parcul contelui Festetics. Construit în mijlocul secolului al XVIII-lea pe  una din moșiile nobilimii franceze, complexul, cu un decor de lux face parte dintre cele mai mari clădiri regești de pe teritoriul Ungariei. Fiind un oraș vechi și fermecător în epoca romană – Keszthely a purtat numele de Valkumey și a fost un important centru comercial. De asemenea, vei avea ocazia să te plimi pe strada pietonală centrală cu cafenele și magazine, să vizitezi Biserica Franciscană a secolului al XIV-lea. Va urma, cazare în hotel pentru o odihnă pe cinste.

Ziua a 3-a

La ora 08:00 dimineața vei lua micul dejun și următoarea destinație va fi capitala Sloveniei – Ljubljana, un oraș mic, dar frumos situat pe ambele maluri ale râului Ljubljanica. Pe malul drept al râului se întinde Orașul Vechi, iar pe cel stâng – clădirile ceremoniale ale secolului trecut. Potrivit, turiștilor noștri cel mai faimos loc din Ljubljana, este Castelul Ljubljana – Vechiul Castel, care a fost reconstruit din temelie în sec. X-XII-lea. Iar în partea centrală din Ljubljana, numită și Tromostovje – vei descoperi trei poduri pietonale, care trec peste râul Ljubljanica. Fiind decorate cu dragoni acestea sunt o adevărată atracție turistică. Desigur, locuitorii capitalei slovene sunt foarte mândri de orașul lor și pe bună dreptate, cred că în era tehnologiilor Ljubljana, totuși încă mai păstrează individualitatea și originalitatea. Spre seara vei pleca la Veneția cu cazare în hotel, peste noapte.

Ziua a 4-a

Un mic dejun pe cinste la 09:00 și continuarea turului în Veneția – faimosul oraș de pe insulele italiene.Ai ocazia să te plimbi pe un tramvai maritim, numit și barca vaporetto, să vizitezi Piața și Catedrala Sf. Marcu, ambele fiind construite în stil bizantin, alături de Palatul Dogei pe malul mării. Pentru o taxă suplimentară, poți merge până la platforma de observare a turnului de lângă Catedrală și să te plimbi pe gondole prin canale. Vei vedea Grande Canal și cel mai mare pod din Veneția – Rialto. Seara- plecarea în regiunea Florenței. Cazare în hotel, peste noapte.

Ziua a 5-a 

Micul dejun la ora 08:00. Sosirea în Florența – locul de naștere al limbii literare italiene și Renașterii. Vei merge la Bazilica Santa Maria del Fiore și Baptisteriul, cu porți magnifice, catedrala Santa Maria del Krochche, casa lui Galileo Galilleya, Ponte Vecchio, Piazza della Signoria, unde se va vedea primăria – Palazzo Vecchio, castelul Barcello și casa Dante, etc.

La 14:00 transfer la Pisa. La sosire – vei vizita celebrul Înclinat „Field of Miracles“ (Piazza dei Miracoli) – Catedrala și simbolul de renume mondial al orașului – (. Bilet de intrare separat ~ 15 €) Turnul înclinat ”care este încă în scădere”. Orașul este, de asemenea, renumit pentru cea mai veche universitate. Transfer la hotel la frontieră cu Franța. Cazare peste noapte.

Ziua a 6-a 

La 08:00 micul dejun și plecarea spre Nisa.Tur turistic „Nisa – Regina Cotei de Azur”. În timpul plimbării, vei putea vedea toate atracțiile principale ale orașului: Boulevard Engleză, Piața de flori, Massena, orașul vechi, Castle Hill, Grădina Albert cel Mare, Little Shop -magazin specializat de ierburi aromate parfumate de Provence, mici restaurante confortabile, pizzerii cu terase.

Și apoi, te așteaptă atracția turistică – Principatul Monaco, unde luxul se contemplează cu rafinametul.Acest regat-țară situat în vestul Europei, este al doilea cel mai mic stat independent ca mărime din lume după Vatican, fiind localizat pe coasta Mării Mediterane, la 18 kilometri de Nisa, aproape de frontiera cu Italia, unde vei ajunge noaptea.

Ziua a 7-a 

Micul dejun  la 11:00. Plecarea la Milano.Acolo, te invităm să flirtezi cu gustul italian, în capitala artei și a modei. Vei vizita inima orașului Milano – Piazza Duomo, cu unul dintre cele mai grandioase simboluri a orașului – Domul, o capodoperă a arhitecturii gotice, care este atât de grațios încât pare imponderabil, cu țesături din dantelă fină. De asemenea, vei putea admira și Palatul de Nord, Arcul de Triumf, statuia ecvestră a regelui Vittorio, Palatul Regal, precum și mândria orașului – „La Scala“ – cea mai faimoasă operă din toate timpurile, renumitul Rossini și Bellini, Verdi și Puccini, Caruso și Kallos … Aici toți vor găsi ceea ce căuta. Cazare în unul dintre hotelurile din Verona, peste noapte.

Ziua a 8-a 

La 08:00 – tradiționalul mic dejun și plecarea spre Lacul Garda. O adevarată capodoperă a frumuseții naturale. Cel mai pitoresc colț al Italiei și un loc favorit pentru oaspeții din mai multe țări. Ridicându-se în peisajul alpin, munții stâncoși se împletesc aici, cu plaje nisipoase și plantații de măslini, oferind acestei zone o aromă mediteraneană specială. Prin porțile unui vechi castel, înconjurat de apă, vei ajunge în orașul ciudat de stațiune – Sirmione.13:00 – Transfer la Verona. Unde vei savura aerul și cultura Veronei – capitala îndrăgostiților. Zidurile aspre ale orașului păzesc fiabil legenda lui Romeo și Julieta. Legenda care a transformat Verona într-unul dintre cele mai romantice orașe din lume. De asemenea, în timpul excursiei vei vizita castelul-cetate din era medievală – Scaligera și veți vedea podul vechi Pietra, Gates Leoni și Borsari, supranumit- Arena. Aici, frumusețea uimitoare ale caselor, palatelor,  emplelor și sculpturilor frumoase cu fresce uimitoare realizate de către marii maeștri cu siguranță te vor impresiona. Totuși, turiștii de toate vârstele se grăbesc în primul rând să viziteze „mica curte”. Locul, unde este localizat balconul Julietei, de unde tânăra adorabilă a jurat odată, dragostea veșnică față de Romeo.

Cu un bagaj de emoții și cu mii de km parcurși, spre seară veți face calea întoarsă spre Republica Moldova. Noaptea cu trecere prin Ungaria și România.

Ziua a 9-a 

Sosirea la Chișinău.

 • Prețul pe adult într-o cameră dublă = 495 Euro
 • Prețul unui adult într-o cameră triplă este de 485 de euro
 • Prețul pentru un copil (2-15 ani) într-o cameră cu părinți = 450 de euro
 • Preț cameră single = 670 de euro
 • Supliment pentru extra. un fotoliu în autobuz = 70 de euro

Prețul include

Cum ajungeți cu autobuzul de clasă Euro (Setra 417)

Cazare: 6 nopti in hotel 3 *

Masa: 6 mic dejun

Ghid de ghid pe întreaga rută

Asigurare medicală

Tururi de vizitare în: Ljubljana, Veneția, Florența, Monaco, Pisa, Nisa, Verona

Excursii (fără ghid) în: Keszthely (Balaton), Pisa, Milano, Lacul. Garda – Sirmione

Prețul nu include

Călătorii cu transport public (+/- 10 Euro)

Bilete de intrare la centrele de excursii, muzee etc. (+/- 20 de euro)

Orice cheltuieli private

Detalii la tel.: 022 850 800 / 078 850 800 / 079 406295 sau accesați travelplanet.md.

Cu TRAVEL PLANET – vacanța ta va fi de neuitat. Fără griji, dar cu multe emoții pozitive.

Povestea Vinăriei Brănești ascunsă într-o mină veche de calcar

Privit de la distanță, în perfectă armonie cu pădurea din jur, Complexul turistic Brănești stârnește curiozitatea celor porniți să descopere adevărata licoare a lui Bahus, ascunsă într-o mină veche de calcar. Situat în imediata apropiere de Orheiul Vechi, (la doar 5 km), Vinăria Brănești se întrinde pe o distanță de 75 de km, la adâncimea de 60 de metri. Aici găsești vinuri albe și roșii, spumante, seci, demiseci și de desert la vinuri produse după o tehnologie specială: Lidia, Isabela, Aligote, Fraga, Muscat Ottonel, Roșu de Brănești.

separator

Vă invităm să faceți o călătorie subterană în pivnițele Brănești.

Drumul vinului Brănești se încheie aici. Povestea continuă, cu noi turiști și alte legende!

Codul bunelor maniere la masă pentru copilul tău!
Articolul anterior
10 cele mai cool plaje din lume!
Articolul următor