Top 6 cele mai frumoase parcuri din lume!

Ai obosit de viaţa monotonă şi agitată în care te roteşti zi de zi? Vrei să uiţi pentru câteva clipe de blocurile gri, de zarva din oraş şi ambuteiajele care te scot din sărite? Află că pe acest pământ există şi locuri magice, adevărate oaze de linişte în care totul pare a fi rupt din poveste… culorile, iarba, florile, apa parcă ar prinde o

separator
nouă viață. Îți propunem cele mai minunate parcuri din lume, iar tu alege-ți următoarea destinaţie pe care vrei s-o cucereşti.

1.  Central Park, New York, Statele Unite ale Americii

Faimosul “Central Park”  din New York este unul dintre cele mai frumoase parcuri din lume. Astăzi, această bucată de rai oferă o linişte de invidiat, departe de străzile zgomotoase şi viaţa haotică a orașului. Printre atracţii se numără inedita Fântână “Bethseda”, enigmaticul “Castel Belvedere”, “Teatrul Delacorte”, carusele, restaurate, artişti de stradă, lacuri, precum şi vestitul “New York City Zoo”.

Pe lângă aceste opere de artă au fost adăugate și alei pentru plimbări pe cai, drumuri subterane, și „taxiu-uri” trase de biciclete. Nu trebuie să ratezi nici obeliscul egiptean și faimoasele “Strawberry Fields”  care sunt alte locuri unice pe care le poți vedea doar în  “Central Park” ,New York.

2.  Parcul Guell, Barcelona, Spania

Printre cele mai frumoase parcuri din lume se numără și vestitul parc “Guell”, din Barcelona. Dacă alegi acestă destinație pentru o vacanță neobișnuită, nu rata șansa să vizitezi toate obiectele turistice impresionante. Unul dintre punctele cele mai cunoscute este terasa principală, unde se află o bancă în formă de șarpe. Parcul conține structuri de piatră uimitoare și clădiri fascinante.

La intrarea în parc se află celebrul dragon care a devenit o emblemă a Barcelonei. Designul și paleta de culori care atrage cât mai mulți turiști, îi conferă arhitecturii un aer magic și unic. Frumosul “Parc Guell” din Barcelona, are o privelişte extraordinară, cu pavilioane fantastice şi sculpturile inedite poziţionate în mijlocul plantaţiilor medicinale şi frunziş, aparent smulse din poveste. Pentru a vizita parcul “Guell” trebuie să te pregătești, vei merge ceva vreme pe jos, pentru că ai multe locuri frumoase și unice de văzut.

3. Grădinile Butchart, British Columbia, Canada

Printre primele grădini care au cucerit o lume-ntreagă se numără şi magnificele, grădini “Butchart din Columbia”. Coasta pacificului de nord- vest și frumusețea unică a pădurii sunt combinația perfectă pentru o vacanță de vis pe această bucătă de rai.

Mersul pe jos, jogging-ul, plimbarea cu rolele sau cu bicicleta sunt cele mai adorate ocupații ale turiștilor. În prezent, Grădinile “Butchart” primesc vizitatori din întreaga lume și sunt cotate ca fiind printre cele mai frumoase de pe Terra.

4. Keukenhof, Lisse, Olanda

Am ajuns și la faimoasa grădină,  Keukenhof… cunoscută drept cea mai mare grădină și cu cea mai impresionantă varietate de lalele. Odată păşind pragul acestei pagini rupte din poveste, poţi vedea atât o grădină mediteraneană, cât şi un model citadin sau tradițional. Pentru un aer cochet şi o linişte enigmatică sunt folosiți copaci vechi și înalți, tufe frumos tunse și aranjate, pline de flori colorate și unice. Pe lângă covorul magic de lalele, care îi dă viață acestei grădini, poți vedea și specii alese de narcise, zambile, orhidee delicate, azalee și hortensii.

Există și o expoziție de flori japoneze pe care o poți vedea doar în parcul Keukenhof. Lalelele sunt cultivate pe spații întregi, care formează fel de fel de panglici multicolore ce fură privirea oricărui turist. O plimbare printr-o astfel de grădină este o adevărată oază de liniște în care te poți delecta cu frumusețea unică a acestor peisaje de poveste. O plimbare în acest spațiu înseamnă relaxare deplină, confort și bună dispoziție.

5. Griffith Park, Los Angeles

“Griffith” este unul dintre cele mai întinse şi mai diverse parcuri urbane din lume, având o suprafaţă de circa 1.700 hectare, fiind casa observatorului Griffith, de pe muntele Hollywood. Această atracţie turistică adesea trecută cu vederea în Los Angeles, Griffith Park nu poate fi comparat cu nici un parc în ceea ce priveşte amenajarea şi întreţinerea.

În schimb, acest parc sălbatic te poate bucura cu un şir de activităţi turistice de milioane, printre care: centrul “Autry”, teatrul grec istoric, grădina zoologică L.A., precum şi spectaculoasa panoramă a metropolei Los Angeles.

6. Ueno Park, Tokyo, Japonia

“Ueno Park” este adorat şi cunoscut ca fiind cea mai inedită destinaţie pentru relaxare,  odihnă şi recreere în capitala zgomotoasă a Japoniei. Odată păşind pragul acestei bucăţi de rai te poţi bucura din plin de altarele shinto, de lacul cu bărcuţe pentru închiriere, de iazul de lotuşi şi tot aici se află și imensa grădină zoologică a orașului, Muzeul Național de Știință, Muzeul Național Tokyo și Muzeul de Artă Occidentală.

“Ueno Park” este refugiu ideal pentru a evada din aglomeraţia şi haosul orașului pe care îl înconjoară. Adevărata frumuseţe a parcului poate fi admirată în fiecare an în luna aprilie, atunci când înfloresc sutele de plantaţii de cireşi (floarea de cireş fiind un simbol japonez- floarea naţională a Japoniei).

Text: Cristina Mihalachi

Cum tratezi cistita?!
Articolul anterior
Dan Bălan vine cu un concert la Chişinău
Articolul următor
Alte articole interesante