6 exerciții pentru brațe, picioare și fese ferme în timpul sarcinii!


Aliona Trifan,
Instructor Unica Sport

Vrei să ai mușchii tonifiați în timpul sarcinii și să naști mai ușor? Atunci, dacă nu ți-a interzis medicul, poți face exerciții pentru gravide la sala Unica Sport. Însă, dacă ești o viitoare mămică foarte activă și nu reușești să ajungi la antrenamente, poți face câteva minute de sport și acasă.

separator

Ghidată de instructorul Unica Sport, Aliona Trifan, graviduța Diana Timofti va efectua 6 exerciții pe care ai putea să le practici și tu la domiciliu.

Brațe tonifiate și bust apetisant

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu brațele flexate în față în unghi de 90 de grade. Ține în mâini câte o ganteră. În continuare, du un braț în lateral, apoi revino la poziția inițială și du celălalt braț în lateral. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul de 10 de ori.

1


Brațe și spate sănătos

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu brațele flexate în lateral în unghi de 90 de grade. Ține în mâini câte o ganteră. În continuare, du brațele sus. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul în tempou lent de 10 de ori.

2


Brațe reliefate

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu un picior extins în spate și unul ușor flexat în față. Ține în mâini câte o ganteră,  un braț pe lângă corp, iar celălalt- flexat la talie. În continuare, extinde brațul flexat de lângă talie în față, paralel solului. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Realizează exercițiul de 10 ori cu un braț și de 10 ori cu celălalt braț. Nu te grăbi când efectuezi mişcările.

3


Spate tonifiat

Începe exercițiul în poziție patrupedă. În continuare, extinde asimetric un braț și un picior paralel solului. Revino la poziția inițială și repetă exercițiul și cu celălalt braț și picior.  Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Realizează exercițiul de 10 ori.  Nu te forţa pe parcursul exerciţiului.

4


Extinderea spatelui, coapselor și talie fină

Începe exercițiul în poziție patrupedă, cu picioarele depărtate maximal și sprijin în palme, orientează fesierii spre calcanee. În continuare, ridică trunchiul, unește brațele și, concomitent, răsucește talia. Revino la poziția inițială și repetă mișcarea. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Efectuează exercițiul lent, repetându-l de 10 ori într-o direcție și de 10 ori în cealaltă direcție.

5


Picioare și fese frumoase

Începe exercițiul în poziție așezată, cu sprijin în palme și cu picioarele flexate. În continuare, extinde un picior în față, paralel solului, concomitent ridicând fesierii de la saltea, apoi revino la poziția inițială și extinde celălalt picior în față, paralel solului. Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Efectuează exercițiul lent, repetându-l de 10 ori.

6

Vrei haine de vedetă? Natalia Gordienko își vinde, din nou, țoalele!
Articolul anterior
Salman Khan a dat primele declarații despre relația cu Iulia Vântur:” Jurnaliștii au dezonorat o femeie”
Articolul următor
Alte articole interesante