Mulți tineri rămân impresionați de frumusețea și prospețimea anotimpului în care natura revine la viață și aleg să-și unească destinele într-un decor boem de primavară. Dorința de a profita din plin de culorile acestui anotimp îi îndeamnă pe mulți să se căsătorească înainte sau după postul marii sărbători Pascale. Îți ofer căteva idei și sfaturi pentru o nuntă în timpul primăverii.
Data potrivită
Deși primăvara începe cu luna martie și se sfârsește la finele lui mai, cel mai bine ar fi să fixezi data nunții la sfârșitul lunii mai. Și asta deoarece în această perioadă temperaturile sunt destul de ridicate, iar tu poți organiza petrecerea în aer liber când întreaga natură înflorește.
În sânul naturii sau în local
Cele mai multe persoane care aleg să facă nunta primăvara, cu siguranță vor opta pentru o nuntă în aer liber. Primavara este perfectă pentru o astfel de nuntă, deoarece nu este nici foarte cald nici foarte frig, iar răcoarea serii va aduce o briză plină de prospețime. Însă dacă nu ești sigură de condițiile meteo, poți alege clasica petrecere la local sau nunta în cort.
Culorile perfecte pentru nunta primăvara
Modul în care combini culorile unei nunți de primăvară ar trebuie să fie cât mai creativ cu putiință.
Galbenul cald al razelor blânde de soare, verdele crud al ierbii, rozul florilor de cireș și movul aprins al florilor de liliac – sunt culorile care se potrivesc cel mai bine pentru decorul și vestimentația unei nunți de primăvară.
Regula de bază în ceea ce privește vestimentația mirilor, dar și a invitaților ar trebui să surprindă prin simplitate.
Decorațiunile trebuie să fie cât mai simple și să încânte pe cei prezenți prin naturalețea lor. Vedetele unui decor de primăvară ideal sunt: aranjamentele florale. Cele mai apreciate flori care pot fi folosite pentru a realiza aranjamente deosebite sunt lalelele, zambilele, narcisele, lăcrămioarele, violetele și liliacul. Pe lângă aspectul lor ideal, ele surprind printr-un parfum puternic care te vor ajuta să creezi o nuntă cu o atmosferă de poveste.
Pe post de elemente centrale, pot fi folosite crenguțele înmugurite care la sigur vor completa decorul primăvăratic.
De asemenea, mai poți folosi florile de cireș, care au o simbolistică sacră în cultura japoneză, sugerând armonia și echilibrul.
Dacă totuși iubești alte flori de primăvară, poți alege o altă tematică ce va impune la rândul său paleta cromatică. De exemplu, movul elegant al florilor de liliac și florile în sine pot reprezenta o sursă ideală de inspirație pentru nunțile de primăvară.
Meniul
De obicei la nunți se pune foarte mult accentul pe meniu, iar primăvara vă oferă șansa de a alege unul ușor, dar în același timp sănătos. Dacă nunta are loc după Paște, alege un meniu deosebit, bazat pe verdețuri, legume și fructe. Cu siguranță invitații vor aprecia mai mult un meniu light decât unul bogat în grăsimi.
Invitațiile de nuntă
Culoarea invitației ar trebui să se asorteze cu cea a nunții și să reflecte elemente legate de primăvară și simboluri specifice acesteia. Graveză în paginile invitaților de nuntă imagini cu frunze, soare sau floarea-soarelui.
Bugetul
O nunta de primavară poate implica și un buget redus. Dacă ai la dispoziție o gradină unde poți primi invitații, poți face economii în ce privește costul locului de întâmpinare.
Reține: primăvara poate deveni un simbol al căsniciei voastre, iar prospețimea sezonului și semnificațiile din spatele fiecărui aspect pot spune multe despre dragostea ce o purtați.
text: Iulia Arnaut