Chiar dacă atenţia invitaţilor este îndreptată spre ţinuta miresei, nu trebuie să uiţi şi de mire. Un detaliu important care face parte din costumaţia mirelui este butoniera. Acest accesoriu trebuie să corespundă cu buchetul şi ţinuta miresei.
Cum alegi butoniera mirelui
Ea trebuie asortată cu florile din buchetul miresei. Iar pentru a nu da greş, este bine ca procurarea butonierei să se facă în acelaşi timp cu a buchetului.
Florile pentru butonieră
Florile vii reprezintă elementul principal al unei butoniere. Cele mai populare flori care sunt folosite pentru crearea unei butoniere ideale sunt orhideele, freziile, garoafele, iasomiile de Madagascar sau florile de ceară, crinii, lăcrămioarele sau gardeniile. Alegerea florilor nu întodeauna depinde doar de modă sau de tendinţe ci şi de gusturile şi dorinţele mirelui.
În plus un rol important în alegerea ei îl are anotimpul, tematica şi locaţia. De exemplu pentru o butonieră de vară ar fi bine să fie folosită floarea-soarelui, pentru una de toamnă-frunza de arţar este alegerea perfectă iar pentru o nunta rustică cel mai bine s-ar potrivi lavanda.
Dacă vei alege un element supradimensionat sau vei folosi mai multe flori acest lucru te va ajuta să ieşi în evidenţă. Regula de aur este ca butoniera mirelui să fie diferită de cea a cavalerilor de onoare.
Atenţie, butonierele se poartă pe partea stangă, deoarece astfel sunt mai aproape de inimă, iar dimensiunea ei ar trebui să fie aleasă în funcţie de dimensiunea corpului celui care urmează să o poarte.
Ai grijă la alergii
Important este să acorzi o deosebită atenţie alergiilor la flori, iar dacă mirele este alergic trebuie să optezi pentru florile din mătase sau din alt material.
Text: Iulia Arnaut