Sofia Rotaru – cum a început totul!

Talentul şi ambiţia sunt două calităţi ce o definesc pe Sofia Rotaru – mândria Bucovinei și artistă emerită a poporului moldav, rus şi ukrainean. Este o interpretă de excepţie, o femeie frumoasă, o mamă iubitoare și o bunică grijulie. Mai jos află de unde a pornit și unde a ajuns frumoasa cântăreață.

separator
sofia-rotaru

S-a născut …

… într-o familie modestă de ţărani, fiind al doilea copil din cei 6. La doar 6 ani, Sofia știa să mulgă vaca, gătea pentru întreaga familie și era un ajutor de nădejde pentru mama în gospodărie. Dimineţile, uneori mergea la piaţă să vândă verdeaţă, iar din banii câştigaţi cumpăra pâine. În familie se vorbea limba română, iar rusa a învăţat-o de la sora ei mai mare – Zina, de la care a şi preluat pasiunea pentru muzică.

Îşi aminteşte şi acum cu drag cât de mult aştepta sărbătorile și spune că mereu și-a respectat părinţii, chiar dacă aceştia erau exigenţi cu ea.

9 13 93421

Este o leoaică…

… “dacă o calci pe coadă, păzea”! E un lider înnăscut și simte mereu nevoia să fie la înălţime, în fruntea tuturor. Ghinioanele o motivează să fie o luptătoare și se consideră o fire tolerantă, capabilă să-i înţeleagă pe cei din jur şi să-i ierte ori de câte ori greşesc, chiar dacă în plan profesional, este exigentă și pretenţioasă.

2 5 6

Deşi este o femeie puternică…

… are şi ea temerile ei. Înălţimea o îngrozeşte, cu toate că a înfruntat-o nu de puține ori. Iar urcarea pe turnul Eiffel şi-o aminteşte şi acum.

Este pasionată de grădinărit și în orice colţişor de lume nu s-ar duce, aduce de acolo seminţe de flori pentru grădina sa.

14

Banii…

… reprezintă libertatea pentru ea. „Ei îţi oferă posibilitatea să îţi alegi ce vrei şi să trăieşti aşa cum vrei”, declară frumoasa artistă.

Viață personală

Are un fiu pe nume Ruslan care este arhitect. El fiind și cel care a bucurat-o cu doi nepoți, Anatolie şi Sonia.

60705096 nepot nepotii

Mențiuni

Sofia Rotaru este prima cântăreaţă care a primit titlul „Artist al poporului din URSS”. În 2000 a fost numită cântăreaţa secolului XX și deţine mai multe premii printre care: Artist emerit al Republicii Socialiste Sovietice Ucrainene, Artist al poporului în Ucraina, Artist al poporului al Republicii Socialiste Sovietice Moldovenești, Artist al poporului în URSS, laureată a premiului LTC, Erou al Ucrainei, Erou al Moldovei, Cavaler al Ordinului R M și Ordinul pentru prietenie între popoare al URSS.

15 16 17

Sursa

Top cele mai impresionante poveşti de supravieţuire!
Articolul anterior
Pâinea cu banane și nuci
Articolul următor
Alte articole interesante