Vezi cum Salma Hayek a cucerit Hollywood-ul!

Este un exemplu excelent pentru orice femeie. A reușit să cucerească Hollywood-ul chiar dacă nu știa deloc să vorbeasca limba engleză. Cu toate că a venit aici ca un imigrant ilegal, a reușit să fie prima mexicancă nominalizată la Premiul Oscar pentru „Cea mai bună actriță” și a ajuns producătoare de filme.

separator
salma

A început să joace în filme la 23 de ani, obținând rolul principal în telenovela „Teresa”. Așa a devenit faimoasă în Mexic. Însă a vrut mult mai mult și s-a mutat în Statele Unite, fără documentele necesare.

Astfel, datorită insistenței și frumuseții exotice, a obținut rolul din „Desperado”, alături de Antonio Banderas. După care dă lovitura cu rolul din „Fools Rush In”, unde joacă alături de Matthew Perry.

femei-in-ctrl-cum-a-cucerit-salma-hayek-hollywood-ul-drumul-de-la-o-latina-dislexica-la-o-actrita-de-oscar femei-in-ctrl-cum-a-cucerit-salma-hayek-hollywood-ul-drumul-de-la-o-latina-dislexica-la-o-actrita-de-oscar_1 femei-in-ctrl-cum-a-cucerit-salma-hayek-hollywood-ul-drumul-de-la-o-latina-dislexica-la-o-actrita-de-oscar_7_1

Victima discriminării…

Cu toate că era populară, Salma a suferit foarte mult din cauza discriminării: „Am îndurat tot ce poate fi mai rău în ceea ce privește discriminarea la Hollywood. Nu eram convingătoare în ochii regizorilor, care nu credeau că o femeie mexicană ar putea avea un rol principal”.

Însă a mers mai departe și a ajuns chiar să-și înființeze propria companie care produce filme și proiecte de televiziune.

Frumusețea…

Salma își prepară singură cremele de față, dând naștere la prima linie de cosmetice, care conțin produse de îngrijire pentru păr și piele.

Salma-Hayek_CREDIT---Jack-G

Soție fericită…

În 2007, Salma se căsătorește cu bilionarul francez François-Henri Pinault, cu care a și rămas însărcinată. Cei doi sunt părinții unei fetițe pe nume Valentina.

0 2 femei-in-ctrl-cum-a-cucerit-salma-hayek-hollywood-ul-drumul-de-la-o-latina-dislexica-la-o-actrita-de-oscar_3

Luptă pentru femei..

Salma Hayek luptă împotriva violenței domestice și a discriminării imigranților.

Ea susține și alăptatul la sân, fiind singură un exemplu, deoarece a alăptat un bebeluș din Sierra Leone, al cărui mamă nu producea lapte. Salma mai este și reprezentanta globală Pampers și UNICEF.

femei-in-ctrl-cum-a-cucerit-salma-hayek-hollywood-ul-drumul-de-la-o-latina-dislexica-la-o-actrita-de-oscar_4

text: Iulia Arnaut

Peste 90 de femei violate în Piaţa Tahrir din Egipt
Articolul anterior
Supă rece de avocado cu castraveți
Articolul următor
Alte articole interesante