Cele mai frumoase oraşe pe apă din lume!

Peisaje unice, aer romantic, atmosferă de poveste şi “miros” de dragoste. Sunt alintate de mii de turişti şi invidiate de tot globul pământesc. Magnificele oraşe pe apă sunt punctul slab al oricărui trecător: fie tânăr îndrăgostit, fie cuplu celebru, fie o întreagă familie sau chiar o persoană în căutare liniştii sufleteşti . Indiferent de e vară sau iarnă, de e frig sau cald … aceste locuri enigmatice nu-şi pierd niciodată din valoarea şi unicacitatea lor.

Îţi propunem cele mai minunate 6 oraşe construite pe apă, pe care nu trebuie să le ratezi

1. Veneţia, Italia

A cucerit milioane de oameni prin “tandreţea”, “rafinamentul” vintage şi locurile unice. Veneţia- oraşul romantismului, oraşul poveştilor de dragoste ascunse după ziduri, oraşul lagunelor şi a iubitorilor de apă. Măştile de carnaval, plimbările cu gondola, mulţimea de poduri şi canale, istoriile picante şi enigmatice, fac acest “oraş- minune” să fie cât mai atras de privirile şi sufletul turiştilor.

Dacă vrei frumuseţe, dacă ai curiozităţi istorice şi adori oraşele vechi, atunci nu ezita, şi mergi în Veneţia.  Îţi recomandăm să petreci un weekend în vestitul oraş italian şi să te bucuri din plin de peisajele magice al acestui rai pământesc.

2. Amsterdam, Olanda

Unul dintre cele mai moderne oraşe din Europa – frumos, frenetic şi relaxant, cu multe peisaje şi locuri de văzut, cu multe baruri, bucate alese şi o gazdă de nota 10. Amsterdamul este oraşul fericirii, oraşul oamenilor civilizaţi, oraşul unde poţi gusta “libertăţi” nemaipomenite. Dacă te decizi să-i faci o vizită, cu siguranţă nu vei regreta.

Aici vei avea parte de tot ce îţi doreşti: plimbări cu vaporul în jurul Amsterdamului, petreceri private pe casele-bărci de pe canale, muzee cu opere de artă unice, viaţa de noapte intensă şi oameni prietenoşi. Turistul cu simţ “estetic” şi ceva cultură în materie de istorie, artă şi arhitectură, va găsi şi multe alte lucruri de îndrăgit în modernul Amsterdam. Acesta fiind de altfel, unul dintre marile farmece ale oraşului: are câte ceva aparte pentru fiecare, de la cei mai rebeli la cei mai cuminţi.

3. Brugge, Belgia

Un loc magic, rupt dintr-o poveste este oraşul Brugge. Străbătând străduţele cu aer medieval, tot ce vezi în jur îţi va da o stranie senzaţie de irealitate, de fantastic. Nu pare un oraş locuit ci, mai degrabă, un decor în care urmează să se filmeze o poveste cu spiriduşi şi zâne. Brugge este o bijuterie arhitecturală, o reîntoarcere în istorie prin edificiile măreţe, bisericile în stil gotic sau baroc, străduţele pietruite simple şi luminate discret, un loc pitoresc prin căsuţele cochete ale localnicilor.

Aici vei avea parte de peste 20 de festivaluri de muzică anuale, de sărbători culturale şi gastronomice, poţi merge la 11 teatre şi săli de concerte, la muzeele care te aşteaptă sau poţi să te plimbi cu barca pe canalele impresionante. Brugge te cheamă într-o atmosferă de basm, să-l descoperi şi să te bucuri din plin de fiecare colţişor al său.

4. Suzhou, China

Trecem acum pe alt continent, lăsând în urmă multe alte oraşe europene pe apă, pentru a descoperi şi din farmecul altor culturi şi civilizaţii. Pentru că toate oraşele pe apă sunt raportate la marea Veneţie, chiar şi această bucată de pământ îndepărtată, a fost catalogată drept o variantă a oraşului italian, “botezată”, Veneţia Orientului. Suzhou este unul dintre cele mai frumoase oraşe din China. Este construit în delta râului Yangtze şi pe malurile Lacului Taihu.

Suzhou are o istorie aparte şi unică, iar canalele, podurile din piatră, pagodele şi grădinile cu design “revoluţionar” contribuie la măreţia acestui oraş. Templele budiste, mănăstirile, canalele, valurile de mătase naturală din târguri, picturile chinezeşti şi bucatele tradiţionale te vor fascina. Suzhou oferă călătorilor, atât o oază de frumuseţe, cât şi delicii culinare deosebite.

5. Stockholm, Suedia

Am ajuns şi la Stockholm, oraşul cunoscut pentru frumuseţea sa atemporală, pentru clădirile şi arhitectura sa unică, pentru apele curate, care dau culoare şi prospeţime oraşului şi nu în ultimul rând pentru parcurile superbe. Pe lângă primăvara, vara şi toamna, te poţi bucura din plin de frumuseţea acestui oraş şi iarna. În această perioadă, temperaturile sunt cuprinse între -5 şi 0 grade, însă măreţia şi puritatea acestui oraş te vor face să uiţi de frig.

Oraşul are un aer mult mai continental şi cosmopolit, decât alte oraşe nordice (de exemplu, Helsinki sau Oslo), în care poţi vedea foarte multe frumuseţi istorice şi peisaje de poveste. În plus, curăţenia, ordinea şi civilizaţia te vor cuceri din prima. Stockholm-ul este un arhipeleag în toată puterea cuvântului… nu rata şansă să descoperi această bucată de rai.

Text: Cristina Mihalachi

Sportul accelerează metabolismul
Articolul anterior
Shakira își expune burtica pe scenă
Articolul următor
Alte articole interesante