Viorica Nagacevschi: „Aș reveni de zeci de ori în India!”

India este destinația cea mai apreciată  de persoanele care își caută  libertatea spiritului.

separator

 

Alții o mai numesc și Pământul lui Dumnezeu, pentru că natura acestei țări oferă o priveliște impresionantă prin complexul bogat de plantații de cafea sau ceai și păduri pline de diferite specii de plante și copaci.

Însă una dintre cele mai spectaculoase destinații din această țară rămâne  a fi  Kerala –  cel  mai exotic stat al Indiei. Aici poţi să-ţi petreci cele mai frumoase vacanţe, pentru că mai este numit locul de miere pentru tinerii căsătoriți.

Despre ce nu trebuie să ratezi vizitând această bucată de rai şi în care perioadă a anului e cel mai bine să călătoreşti în India, îți va spune notarul de succes şi femeia model al sec XXI, Viorica Nagacevschi.

 

Kanyakumari – locul unde soarele răsare și apune în unul și același loc

Este cel mai energetic loc din lume. Aici Marea Arabică, Golful Bengalic și Oceanul Indian se unesc într-un singur unghi. E ceva fantastic. Un alt loc este Munar-ul care e acoperit cu plantații de ceai. Dacă nu ai știut cum arată Raiul, acolo îl vei vedea cu siguranță.

La fel sunt exotice și templele care țin istoria în viață. Desenele de pe pereți sunt o dovadă vie că noi trăim în două lumi paralele. Filozofia hindusă este cea mai dezvoltată religie care îți deschide gândul spre o nouă treaptă a existenței noastre.

Toate obiectivele turistice vorbesc despre cultura țării, despre oamenii ce o mențin și o dezvoltă în continuare

Mi-ar plăcea ca moldovenii să deprindă de la indieni dragostea față de Dumnezeu și să creadă în ideea că azi suntem aici, dar mâine vom fi în alte lumi și doar sufletul nostru va rămâne mereu călător în tot universul.

Luna ianuarie este cea mai potrivită pentru a vizita Kerera

India e foarte diferită din punct de vedere geografic. Nordul, Centrul și Sudul au condiții climaterice diametral opuse. Eu am ales luna ianuarie pentru a vizita statul Kerala, cel mai sudic stat, dar Delhi poate fi văzut și vara, are o climă moderată și exotică.

Trei zile petrecute pe bărcile-hotel au fost ceva fantastic

Un alt lucru nemaipomenit de frumos au fost cele trei zile petrecute pe bărcile-hotel, care ne plimbau pe lacuri acoperite cu flori și verdeață.

Exoticul nu mai avea capăt, noaptea venea atât de fugară, iar dimineața te temeai s-o pierzi, pentru că era atât de fantastică, mai ales văzându-i pe induşi făcându-şi meditațiile în fața răsăritului de  zori.

Lumea teatrală indiană

Teatrul este o parte indispensabilă a culturii indiene. Actorii nu vorbesc, doar au un joc al mimicii, care este o artă a gesturilor ochilor, obrajilor, sprâncenelor, mâinilor şi picioarelor. Machiajul și costumul este parte cea mai tradiţională a spectacolului. Eroii principali sunt Dumnezeu, Demonul și Omul. Alte personaje nu există . Subiectele sunt mitice, de aceea teatrul este o verigă importantă în cultura hindusă.

Bucătăria indiană este una specifică

Pentru că este bazată pe puțină mâncare dar conține în schimb foarte multe condimente. Aproape fiecare fel de mâncare se prepară cu cardamon– un afrodiziac antibacterial folosit în mod obligatoriu. Indienii utilizează condimente nu doar după gust, ci și după o normă care se numește ayiurveda. Cu adevărat ei folosesc alimentele în dependență de starea lor de sănătate.

Fără 30 de kg de aur nu eşti un soţ perfect pentru o tânără indiană

Indienii sunt foarte receptivi și își respectă conaționalii indiferent de religia pe care o au. Cu toate astea, s-a mai păstrat diferența socială în societate. Nu poți să te căsătorești cu cineva care face parte din altă clasă. Bogăția e un barometru foarte simțit, care poate aduce oamenii până la exterminare. Dacă ai de căsătorit o fată, va trebui să acumulezi cel puțin 30 de kg de aur ca ea să-și permită un soț pe măsura ei.

Frumoase sunt nunţile în India

Am asistat și la o poveste de iubire dintre un macho indian și o moldoveancă, care s-a dejucat pașnic și fără pierderi. Iar la final am fost martori la jurământul de iubire a unui cuplu venit din Moldova pentru a-și declara dragostea în stil hindus. Gazda ne-a oferit hainele de nuntă pe care, ulterior le-am procurat, astfel am respectat întocmai tradiția.

Dar până la urmă tot în nuntă moldovenească s-a transformat totul. A fost ceva inedit, pentru că toți ne priveau straniu și noi la rândul nostru îi apostrofam comparându-i cu cei din Moldova. Am purtat flori în păr, inele pe mâini, brățări pe brațe și la glezne. Am fost parcă rupte dintr-un film indian.

Cel mai haios incident din această vacanţă

A fost atunci când maimuțele care locuiau pe casa noastră ne însoțeau oriunde, timp de trei zile, cât am stat acolo. Ne verificau gențile, erau foarte înțelepte, și câteodată ne mai curățeau și odaia.

 

Aș reveni de zeci de ori în India

Această ţară este lumea culorilor. Chiar dacă au o sărăcie la vedere, sunt înzestrați cu o minte foarte bine aranjată. Privesc lucrurile diferit de noi și am rămas până azi îndrăgostită de filozofia pe care o trăiesc.

Lucrurile care nu trebuie să-ţi lipsească într-o vacanţă în India

Piesa numărul unu este spray-ul pentru insecte. Pe lângă aceasta trebuie să ai administrate toate vaccinurile, soluția igienică de șters mâinile și corpul (nu e destul doar baia), trusa cu medicamente, camera sau apartul foto, ciorapi pentru fiecare zi, pentru că în temple se intră desculță sau în ciorapi și  mai sunt cu siguranță alte lucruri de care trebuie să ții cont, dar despre asta vorbim cu altă ocazie.

Nu rata şansa să vizitezi această bucată de rai!

 

Zbor Direct prezintă: Travel Tips cu Viorica Nagacevschi

Ofertele All Inclusive nu sunt despre ea, mai degrabă ar prefera să se piardă într-un oraș și să se regăsească la terasa umbrită a unei taverne țărănești grecești. Atunci când diminețile ei seamănă la față și nu-i promit un scenariu de carte,  își ia pixul, ochelarii și pe-aici ați văzut-o.  Așa este ea, romatica textieră Viorica Nagacevschi.

separator

 • unicamd unica.md Când simți că e  momentul să-ți încarci bateriile. Cum îți șoptește organismul?
 • Viorica N. Diminețile prea des îmi bat la geam și mă întreabă: azi încotro? Atunci când job-ul mă ține cu agenda plină, mă impart între birou și casă. Dar când mi se face o cărare de ”liber” pentru câteva zile, cu siguranță iau avionul spre…

 • unicamd unica.md Ce tip de odihnă preferi?
 • Viorica N. Nu sunt pretențioasă. Accept orice tip, doar să fie pe măsura puterilor și intereselor mele. Dacă aș face un clasament, întâietatea ar deține – Marea!  Mi se trage de la Nistru. Oare sunt oameni care nu iubesc marea? Celelalte ar fi călătorii de recunoaștere și descoperire a locurilor, oamenilor noi.

 • unicamd unica.md Ce pretenții ai de la o vacanță?
 • Viorica N. Pretenții obișnuite. 1. Un zbor cu avionul nu prea lung. 2. Un hotel sau o cazare cu geamul spre mare sau spre munte. (E prea importantă imaginea care rămâne pe retina ochiului). 3. Posibilitate de chirie a unei biciclete sau mașină. 4. Locuri cu destinații fantastice ( istorice, de natură, sau activități interesante).

 • unicamd unica.md Ce pui în valiză. Lucruri nelipsite în vacanță?
 • Viorica N.

  Costumul de baie

  Cartea de vacanță

  Agenda pentru texte sau subiecte noi pentru cărțile mele

  Ochelarii de vedere (de soare)

  Laptop-ul

 • unicamd unica.md Alegi avionul sau o călătorie cu automobilul. De ce?
 • Viorica N. La distanțe mari, cu siguranță, aleg avionul. Cele din apropiere –cu automobilul propriu. De ce? Timpul e foarte valoros. Am nevoie de el ca de aer.

 • unicamd unica.md Ești vânătoare de zboruri avia ieftine? Cum le pescuiești?
 • Viorica N. Din păcate, nu prea reușesc să caut zboruri ieftine. Regimul meu de muncă depinde de clienți. Deaceea vacanța e ad-hoc și nu-mi reușește să vânezi asemenea oferte. Dar ar fi atât de bine să am o astfel de undiță?!

 • unicamd unica.md O destinație de vară pentru femeile care își doresc mai mult decât tolăneală la soare?
 • Viorica N. În ultima perioadă, prefer insulele. E o posibilitate să  alegi să vizitezi mai multe plaje, restaurante, sau să faci o promenade pe străzile vechi ale unui oraș care poartă cele mai vechi urme ale civilizației. Sunt o sumedenie de oportunități pe insule. Ar fi și altele, dar la moment sunt captivată de insule.

Citește în continuare de ce să Nu alegi ofertele All Inclusive, existând riscul să  pierzi din farmecul unei vacanțe adevărate.

https://zbordirect.com/blog/travel-tips-viorica-nagacevschi-alege-insulele-pentru-evadare

Cele mai ieftine oferte de zbor le găsești aici https://zbordirect.com/

 

Vizitează 11 orașe europene cu doar 495 de euro

A sosit toamna, iar gândurile îți sunt tot la vacanță. Atunci, nu ezita să îţi pregăteşti valiza și să pleci într-un turneu de vis în inima Europei, alături de cei dragi.

separator

Profită acum, de oferta unică de la TRAVEL PLANET – un sejur cu autobuzul la un super preț. Timp de 9 zile vei avea ocazia să explorezi destinațiile de top ale culturii internaționale precum: Balaton (Heviz) – Ljubljana – Veneția – Florența – Pisa – Monaco – Monte Carlo – Nisa – Milano – oz. Garda (Sirmione) și Verona.
Astfel, în perioada 06.10.2018 – 14.10.2018, te așteaptă un program nemaipomenit, cu destinații istorice impresionante și peisaje parcă desprinse din Paradis.

Detalii la tel.: 022 850 800 / 078 850 800 / 079 406295 sau accesați travelplanet.md.

Prima zi

La 15:00 vei pleca din Chișinău în Ungaria, cu o noapte de trecere prin România

Ziua a 2-a

Sosirea în orașul Keszthely – Ungaria, capitala malul vestic al lacului Balaton. Un ansamblu faimos care cuprinde  Palatul și Parcul contelui Festetics. Construit în mijlocul secolului al XVIII-lea pe  una din moșiile nobilimii franceze, complexul, cu un decor de lux face parte dintre cele mai mari clădiri regești de pe teritoriul Ungariei. Fiind un oraș vechi și fermecător în epoca romană – Keszthely a purtat numele de Valkumey și a fost un important centru comercial. De asemenea, vei avea ocazia să te plimi pe strada pietonală centrală cu cafenele și magazine, să vizitezi Biserica Franciscană a secolului al XIV-lea. Va urma, cazare în hotel pentru o odihnă pe cinste.

Ziua a 3-a

La ora 08:00 dimineața vei lua micul dejun și următoarea destinație va fi capitala Sloveniei – Ljubljana, un oraș mic, dar frumos situat pe ambele maluri ale râului Ljubljanica. Pe malul drept al râului se întinde Orașul Vechi, iar pe cel stâng – clădirile ceremoniale ale secolului trecut. Potrivit, turiștilor noștri cel mai faimos loc din Ljubljana, este Castelul Ljubljana – Vechiul Castel, care a fost reconstruit din temelie în sec. X-XII-lea. Iar în partea centrală din Ljubljana, numită și Tromostovje – vei descoperi trei poduri pietonale, care trec peste râul Ljubljanica. Fiind decorate cu dragoni acestea sunt o adevărată atracție turistică. Desigur, locuitorii capitalei slovene sunt foarte mândri de orașul lor și pe bună dreptate, cred că în era tehnologiilor Ljubljana, totuși încă mai păstrează individualitatea și originalitatea. Spre seara vei pleca la Veneția cu cazare în hotel, peste noapte.

Ziua a 4-a

Un mic dejun pe cinste la 09:00 și continuarea turului în Veneția – faimosul oraș de pe insulele italiene.Ai ocazia să te plimbi pe un tramvai maritim, numit și barca vaporetto, să vizitezi Piața și Catedrala Sf. Marcu, ambele fiind construite în stil bizantin, alături de Palatul Dogei pe malul mării. Pentru o taxă suplimentară, poți merge până la platforma de observare a turnului de lângă Catedrală și să te plimbi pe gondole prin canale. Vei vedea Grande Canal și cel mai mare pod din Veneția – Rialto. Seara- plecarea în regiunea Florenței. Cazare în hotel, peste noapte.

Ziua a 5-a 

Micul dejun la ora 08:00. Sosirea în Florența – locul de naștere al limbii literare italiene și Renașterii. Vei merge la Bazilica Santa Maria del Fiore și Baptisteriul, cu porți magnifice, catedrala Santa Maria del Krochche, casa lui Galileo Galilleya, Ponte Vecchio, Piazza della Signoria, unde se va vedea primăria – Palazzo Vecchio, castelul Barcello și casa Dante, etc.

La 14:00 transfer la Pisa. La sosire – vei vizita celebrul Înclinat „Field of Miracles“ (Piazza dei Miracoli) – Catedrala și simbolul de renume mondial al orașului – (. Bilet de intrare separat ~ 15 €) Turnul înclinat ”care este încă în scădere”. Orașul este, de asemenea, renumit pentru cea mai veche universitate. Transfer la hotel la frontieră cu Franța. Cazare peste noapte.

Ziua a 6-a 

La 08:00 micul dejun și plecarea spre Nisa.Tur turistic „Nisa – Regina Cotei de Azur”. În timpul plimbării, vei putea vedea toate atracțiile principale ale orașului: Boulevard Engleză, Piața de flori, Massena, orașul vechi, Castle Hill, Grădina Albert cel Mare, Little Shop -magazin specializat de ierburi aromate parfumate de Provence, mici restaurante confortabile, pizzerii cu terase.

Și apoi, te așteaptă atracția turistică – Principatul Monaco, unde luxul se contemplează cu rafinametul.Acest regat-țară situat în vestul Europei, este al doilea cel mai mic stat independent ca mărime din lume după Vatican, fiind localizat pe coasta Mării Mediterane, la 18 kilometri de Nisa, aproape de frontiera cu Italia, unde vei ajunge noaptea.

Ziua a 7-a 

Micul dejun  la 11:00. Plecarea la Milano.Acolo, te invităm să flirtezi cu gustul italian, în capitala artei și a modei. Vei vizita inima orașului Milano – Piazza Duomo, cu unul dintre cele mai grandioase simboluri a orașului – Domul, o capodoperă a arhitecturii gotice, care este atât de grațios încât pare imponderabil, cu țesături din dantelă fină. De asemenea, vei putea admira și Palatul de Nord, Arcul de Triumf, statuia ecvestră a regelui Vittorio, Palatul Regal, precum și mândria orașului – „La Scala“ – cea mai faimoasă operă din toate timpurile, renumitul Rossini și Bellini, Verdi și Puccini, Caruso și Kallos … Aici toți vor găsi ceea ce căuta. Cazare în unul dintre hotelurile din Verona, peste noapte.

Ziua a 8-a 

La 08:00 – tradiționalul mic dejun și plecarea spre Lacul Garda. O adevarată capodoperă a frumuseții naturale. Cel mai pitoresc colț al Italiei și un loc favorit pentru oaspeții din mai multe țări. Ridicându-se în peisajul alpin, munții stâncoși se împletesc aici, cu plaje nisipoase și plantații de măslini, oferind acestei zone o aromă mediteraneană specială. Prin porțile unui vechi castel, înconjurat de apă, vei ajunge în orașul ciudat de stațiune – Sirmione.13:00 – Transfer la Verona. Unde vei savura aerul și cultura Veronei – capitala îndrăgostiților. Zidurile aspre ale orașului păzesc fiabil legenda lui Romeo și Julieta. Legenda care a transformat Verona într-unul dintre cele mai romantice orașe din lume. De asemenea, în timpul excursiei vei vizita castelul-cetate din era medievală – Scaligera și veți vedea podul vechi Pietra, Gates Leoni și Borsari, supranumit- Arena. Aici, frumusețea uimitoare ale caselor, palatelor,  emplelor și sculpturilor frumoase cu fresce uimitoare realizate de către marii maeștri cu siguranță te vor impresiona. Totuși, turiștii de toate vârstele se grăbesc în primul rând să viziteze „mica curte”. Locul, unde este localizat balconul Julietei, de unde tânăra adorabilă a jurat odată, dragostea veșnică față de Romeo.

Cu un bagaj de emoții și cu mii de km parcurși, spre seară veți face calea întoarsă spre Republica Moldova. Noaptea cu trecere prin Ungaria și România.

Ziua a 9-a 

Sosirea la Chișinău.

 • Prețul pe adult într-o cameră dublă = 495 Euro
 • Prețul unui adult într-o cameră triplă este de 485 de euro
 • Prețul pentru un copil (2-15 ani) într-o cameră cu părinți = 450 de euro
 • Preț cameră single = 670 de euro
 • Supliment pentru extra. un fotoliu în autobuz = 70 de euro

Prețul include

Cum ajungeți cu autobuzul de clasă Euro (Setra 417)

Cazare: 6 nopti in hotel 3 *

Masa: 6 mic dejun

Ghid de ghid pe întreaga rută

Asigurare medicală

Tururi de vizitare în: Ljubljana, Veneția, Florența, Monaco, Pisa, Nisa, Verona

Excursii (fără ghid) în: Keszthely (Balaton), Pisa, Milano, Lacul. Garda – Sirmione

Prețul nu include

Călătorii cu transport public (+/- 10 Euro)

Bilete de intrare la centrele de excursii, muzee etc. (+/- 20 de euro)

Orice cheltuieli private

Detalii la tel.: 022 850 800 / 078 850 800 / 079 406295 sau accesați travelplanet.md.

Cu TRAVEL PLANET – vacanța ta va fi de neuitat. Fără griji, dar cu multe emoții pozitive.

Povestea Vinăriei Brănești ascunsă într-o mină veche de calcar

Privit de la distanță, în perfectă armonie cu pădurea din jur, Complexul turistic Brănești stârnește curiozitatea celor porniți să descopere adevărata licoare a lui Bahus, ascunsă într-o mină veche de calcar. Situat în imediata apropiere de Orheiul Vechi, (la doar 5 km), Vinăria Brănești se întrinde pe o distanță de 75 de km, la adâncimea de 60 de metri. Aici găsești vinuri albe și roșii, spumante, seci, demiseci și de desert la vinuri produse după o tehnologie specială: Lidia, Isabela, Aligote, Fraga, Muscat Ottonel, Roșu de Brănești.

separator

Vă invităm să faceți o călătorie subterană în pivnițele Brănești.

Drumul vinului Brănești se încheie aici. Povestea continuă, cu noi turiști și alte legende!

Centrul „ALIT” îți spune totul despre fondul de ten!
Articolul anterior
Viorica Nagacevschi: Aș reveni de zeci de ori în India
Articolul următor