Cum să slăbești natural și sigur cu cea mai bună combinație de exerciții fizice în doar 6 săptămâni

Ideea unui program de slăbit este aceea de a conștientiza mult mai bine importanța pierderii în greutate, având parte de un plus de motivație. Obiectivul acestui program special este acela de a elimina excesul de grăsime din organism, și nu fluidele necesare sau țesutul muscular.

separator

slabeste

Programul de slăbit presupune mai ales concentrare și dedicație, având nevoie să-ți pregătești atât mintea cât și corpul. Este indicat ca întâi de toate, să faci o vizită la medic pentru a afla ce este bine pentru corpul și sănătatea ta.

Este important ca atunci când începi un astfel de program să ai o atitudine generală pozitivă. Nu vei avea parte de rezultate după numai câteva zile, deci trebuie să te înarmezi cu răbdare și perseverență.
Înainte să începi orice tip de exercițiu nu uita de încălzirea mușchilor. Este esențială pentru a evita accidentările și alte probleme care ar putea apărea pe parcurs.

Este bine să începi cu moderație și treptat. Mai ales dacă ești novice în astfel de rutine fizice. Nu vei rezolva nimic mai repede, dacă te suprasoliciți, din contră. Este necesar ca aceste exerciții să fie confortabile și destul de ușor de realizat.

mers

În prima zi este indicat să începi cu o plimbare pe jos de cel puțin 20 de minute. După plimbare poți face câteva exerciții stretch. Este nevoie de foarte puțin timp și poți realiza aceste lucruri și în perioade mai aglomerate. În mai puțin de o oră ai făcut deja primul pas în programul de slăbit.

În a doua zi este bine să te concentrezi pe lucrul părții superioare a corpului. Acest lucru te ajută să-ți menții forța pentru a trece de întregul program de slăbit. Poți opta pentru abdomene cu genunchii la piept și ridicare de trunchi. Ridică-ți trunchiul de pe sol și prinde-ți genunchii, încordează abdomenul pentru că ideea exercițiului este să-ți încălzești zona abdominală. Nu uita să respiri.

În a treia zi, o plimbare scurtă sau jogging timp de 10 minute sunt suficiente. Pentru începători, sunt recomandate niște exerciții seara pentru parte inferioară a corpului. De exemplu: stați în poziția culcat pe burtă cu mâinile sub frunte. Loviți ușor cu piciorul, alternativ, ca și cum ați dori să atingeți fesele cu călcâiul. Respirați regulat.  Acest exercițiu vă va ajuta să relaxați articulația genunchiului.articulatiiÎn a patra zi, poți combina o perioadă de odihnă cu câteva exerciții stretch. Acest timp de respiro poate fi folosit și pentru relaxarea minții.

A cincea zi începe cu o plimbare de 10 minute. Lucrează parte inferioară a corpului cu 3 sesiuni de exerciții. Acestea ar trebui să fie urmate de o plimbare de 10 minute și apoi repetate exercițiile.

Exercițiul 1: Întindeți-vă pe spate, cu umerii lipiți de podea și brațele întinse în lateral, apropiați picioarele și ridicați genunchii. Rotiți genunchii în lateral până simtiți o întindere a mușchilor spatelui. Mențineți poziția pentru câteva secunde. Capul trebuie să fie îndreptat în partea opusă genunchilor.

articulati1

Obiectiv: Relaxarea coloanei vertebrale.
Notă: Dacă ați fost diagnosticat cu prolaps de disc intervertebral, nu executați acest exercițiu.

Exercițiu 2: În timp ce stați culcat pe spate, îndoiți piciorul și trageți cât mai mult genunchiul către piept, folosind brațele. Repetați mișcarea de 5 ori pentru fiecare picior.

exer

Obiectiv: Întinderea mușchilor de la picioare, relaxarea articulațiilor genunchiului și șoldului.
Greșeală: Nu depărtați capul de la sol.

Exercițiul 3: Așezați-vă pe spate cu genunchii îndoiți și tălpile lipite de podea. Lăsați mâinile în mod liber pe lângă corp. Întăriți mușchii posteriorului și presați pe călcâie pe măsură ce vă ridicați șoldurile, astfel încât corpul să păstreze o linie dreaptă între umeri și genunchi. Repetați mișcarea de 5 ori.

articulati5

Obiectiv: Consolidarea mușchilor pelvieni, relaxarea coloanei vertebrale inferioare (cea mai mare parte a regiunii lombare și oasele pelviene).
Greșeală: Să fiți rigid, în timp ce curbați pelvisul și coloana vertebrală.

În a șasea zi poți încerca să faci înot. Este bine ca în fiecare zi să aduci ceva nou, să încerci noi exerciții sau abordări. Nu lăsa rutina și plictiseala să-ți afecteze motivația și perseverența.

Acesta este doar începutul. Dacă ai reușit să urmezi acest program de o săptămână, va fi mult mai simplu să continui în același ritm. Nu uita, răbdarea este o virtute! Rezultatele nu vor întârzia să apară dacă vei respecta principiile acestui program de slăbit.

Surse: www.proenzi.ro, www.kilocalorii.ro

Oferta lunii aprilie! Produsul preferat al tuturor femeilor la un preț special!
Articolul anterior
Cum să faci acasă lapte vegetal din nuci sau semințe fără hidratare sau presare
Articolul următor
Alte articole interesante