Pantofii: cartea de vizită a unui bărbat! Foto

Fie că bărbatul este mire, cavaler de onoare sau pur și simplu invitat la o nuntă, trebuie să își aleagă pantofii potriviți costumului pe care îl poartă. Un costum perfect poate fi pus în umbră nefavorabilă, din cauza pantofilor nepotriviți..

separator
Totul-despre-cum-alegi-pantofii-mirelui

Design-ul pantofilor!

Pentru ca ținuta bărbatului să arate perfect, poți opta pentru pantofii din stilurile: Oxford, Loafer sau Brogue.

  • Stilul Oxford

Acești pantofi sunt originari din Scoția și Irlanda, fiind considerații strămoșii pantofilor. Se caracaterizează prin faptul că sunt definiți atât de pielea destul de rigidă din care sunt confectionați, cât și de șireturile nelipsite într-un model tip Oxford.

De specificat este faptul că  dispunerea mai deschisă a șireturilor, prin care se evidențiază acești pantofi, implică un grad mai scăzut de formalitate. Iar cusăturile în formă de semicerc sunt un alt detaliu care oferă eleganţă pantofilor.

  • Stilul Loafer

Loaferii sau mocasinii, cum mai sunt denumiți, sunt destinați persoanelor relaxate, non-conformiste și cu un stil vestimentar destul de boem. Sunt deosebit de simpli, iar întraga atenție va cădea pe costumul ales.

De exemplu dacă optezi pentru frac, renunță la loaferi și alege un model clasic de pantof Oxford.

  • Stilul Brogue

Aceștea reprezintă o reînterpretare a pantofilor Oxford, fiind caracterizați prin prezența unui model perforat pe partea laterală din exterior.

Dacă optezi pentru ei la nuntă este de dorit ca latela să fie cât mai discretă.

Materialul din care sunt confecționați!

Cea mai bună opţiune pentru pantofii bărbaților o reprezintă desigur- pantofii din piele, dar poţi opta şi pentru pantofii lăcuiţi.

Pantofii confecţionaţi din piele mai rigidă, inspiră mai multă eleganţă decât cei confecţionaţi dintr-un tip de piele mai moale.

Pantofii din lac sunt mai pretenţioşi şi au un design care atrage privirile. Aceștea sunt perfecţi atât de pentru costumul de mire tip smoching, cât şi pentru cel frac.

Căptușeala pantofilor!

O atenție deosibită trebuie să acorzi la interiorul pantofilor. Fii atentă la tipul de căptuşeală şi la branţul pantofilor.

Cel mai bine ar fi să optezi pentru căptuşeala din piele, care va asigura un interior moale şi comod. La fel și branţul, care trebuie să fie din piele, nu din fibre sintetice sau carton.

Talpa pantofilor !

Partea anterioară a tălpii pantofului, cea care nu include tocul, este de regulă confecţionată din piele sau cauciuc.

Deşi cauciucul îţi va oferi mai multă aderenţă pe ringul de dans, ia în considerare talpa din piele care este mult mai formală.

Text: Iulia Arnaut

Glam Girls și Boris Covali vor cânta pentru spanioli
Articolul anterior
Tratamente naturiste pentru unghii tari şi sănătoase!
Articolul următor
Alte articole interesante