Sanda Filat: despre dragoste, Bach, Red Hot Chili Peppers şi poftele de paste!

Este prima revenire oficială acasă după divorţ. Sanda Filat pregăteşte o nouă ediţie a festivalului Bach la Sala cu Orgă. Un prilej frumos pentru jurnalişti ca să-şi împlinească curiozitatea. Cu atât mai mult că după divorţ Sanda n-a mai ieşit în faţa unei camere de luat vederi.

Sanda Filat despre dragoste Bach Red Hot Chili Peppers şi poftele de paste!

Fosta soţie a prim-ministrului în exerciţiu, Vlad Filat, i-a oferit un interviu, în exclusivitate, Natei Albot pentru emisiunea „Sare şi Piper”. A fost discretă pe cât i-a permis statutul. Dar despre divorţ şi dragoste a vorbit mai mult filozofic.

480752_10200126887568145_1059770999_nNu m-am gândit la cât de bine se vorbeşte despre mine acasă. Nu mă gândesc la invidie şi oameni răutăcioşi. Sunt un om căruia nu-i place să trăiască în disconfort emoţional, fizic şi mental. Eu cred că noi atragem în viaţa noastră lucruri la care gândim. Sunt propriul meu psiholog.

Există viaţă după dragoste. Dragostea este un sentiment atât de mare. Eu învăţ despre dragoste din ochii copiilor mei.

Despre copii… Ei sunt foarte atenţi la tot ceea ce facem noi, chiar dacă noi stăm toată ziua cu nasul în facebook. Ei absorb totul. În relaţia cu fiica mea am mare noroc să fiu compatibilă cu ea. Este foarte important să existe nişte istorii, glumiţe ale noastre, secrete foarte intime. Şi niciodată mama nu trebuie să trădeze aceste secrete, nici măcar prietenelor sale.

69888_10200126940449467_327070823_nDespre cât de mult s-ar regăsi în politică…

Femeile în general au puterea să schimbe lucrurile. Politica nu este o excepţie, ar umaniza acest domeniu, dar nu este ceea ce m-ar atrage.

Despre acele 15 minute pe care le petrece zilnic pe Facebook…

A sta pe facebook înseamnă să-ţi ucizi timpul. Eu stau un sfert de oră, atât timp cât prind pulsul evenimentelor, dar nu sunt activă. Consider că nu trebuie să te manifeşti întru totul, trebuie să existe un mister.

De foarte mult timp nu mă plictisesc singură cu mine…

Merg cu regularitate la tot felul de evenimente. Îmi plac şi concertele rock pe lângă cele clasice. Am fost la Bucureşti, la Red Hot Chili Peppers. Vara trecută am fost la Bon Jovi şi Sting.

644255_10200126937089383_336128798_nFac yoga. Nu întotdeauna îmi reuşeşte să mă ocup zilnic. Duc un mod de viaţă sănătos. Îmi place contactul cu natura. Mă plimb.

Nu fac efort deosebit ca să mă menţin. Aşa este constituţia tuturor membrilor familiei mele. De 50 la sută este responsabilă mama natură. Mănânc orice îmi place. Nu mă pot abţine de la boboase: linte, fasole. Îmi plac făinoasele, pastele. După care, scap de calorii prin mişcare.

Unica lecţie pe care am învăţat-o eu până acum: Noi oamenii suntem născuţi ca să fim fericiţi. Le doresc tuturor femeilor care trec printr-un divorţ să fie fericite, să nu se lase depăşite de situaţie, să aibă încredere în ele.”

Text: Olga Chirică

Amenzi pentru playback! Care a fost prima reacție a artiștilor?
Articolul anterior
Vita Braghiş despre fostul prim-ministru: Este primul bărbat care m-a refuzat… dar n-a scăpat de mine!
Articolul următor
Alte articole interesante